- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- دیدار ایران و ازبکستان و قطع نور ورزشگاه

دیدار ایران و ازبکستان و قطع نور ورزشگاه
علی فراهانی عضو LOC یا کمیته برگزاری محلی ( LOCAL ORAGIZATION COMMITTEE) که مسوولیت هماهنگی داوران و ناظران داوری مسابقه ایران و امارات را برعهده داشت درباره اتفاقات رخ داده در این مسابقه و 29 دقیقه وقت تلف شده نیمه اول در اثر قطع نورافکن های ورزشگاه آزادی گفت: چنین اتفاقی نمی تواند باعث شود که مثلا تیم میزبان 3-0 بازنده شود.
مطابق قانون داور می تواند بازی را متوقف کند. یا بازی را suspend کند به معنای معلق کردن مسابقه می باشد. البته معلق کردن مسابقه شرایط خاصی دارد؛ مثلا ایمنی و سلامت بازیکنان به خطر بیفتد یا امکان ادامه بازی نباشد. مثلا باران شدیدی شروع به باریدن کند یا حادثه ای رخ دهد، مثلا برق ورزشگاه کاملا قطع شود.
وی افزود: اتفاقی که در بازی ایران و امارات رخ داد این بود که یکی از چهار پروژکتور ورزشگاه آزادی به هر دلیلی از کار افتاد. اتفاقی که افتاد اصلا به شکلی نبود که داور مسابقه را معلق کند؛ آن هم به مدت نیم ساعت. البته مقداری نور ورزشگاه کم شده بود ولی شرایط نرمال بود و می توانست بازی ادامه پیدا کند. به نظر من این اشتباه اول داور و ناظر داوری مسابقه بود.
فراهانی تصریح کرد: وقتی 29 دقیقه بازی معلق می شود، برنامه ریزی تیمها، سازمان برگزاری مسابقات، شبکه های تلویزیونی و ... همه به هم می خورد به همین خاطر فقط در شرایط اضطراری باید مسابقه را معلق کرد که مسابقه ایران و امارات چنین شرایطی را نداشت. من شخصا سه بار مساله ای را به داور گوشزد کردم که داور توجهی به آن نکرد. من معتقد بودم داور از تایمی که بازی را معلق کرده باید مسابقه را از سر بگیرد نه این که 29 دقیقه وقت تلف شده اعلام کند. وقت تلف شده موارد خاصی دارد و مربوط به زمانی است که بازی به هر دلیلی استپ می شود و از جریان می افتد. وقتی داور بازی را تعلیق می کند باید بازی از تایمی که تعلیق شده ادامه پیدا کند. اما داور به جای این که بعد از تعلیق نیم ساعته بازی را از دقیقه 9:40 ( زمانی که برق رفت و بازی متوقف شد) ادامه مدهد، تایم را رونده کرد ( یعنی زمان را متوقف نکرد) و به این ترتیب لازم شد آن همه وقت تلف شده بگیرد.
فراهانی در این باره که آیا این اشتباه موجب جریمه یا محرومیت داور خواهد شد یا خیر، گفت:
اشتباه داور بد بود اما عدالت را زیر سوال نبرد و به تیم خاصی هم لطمه نزد. البته داور وقتی به کشور دیگری می رود باید آمادگی هر گونه اتفاقی را داشته باشد؛ حتی رعد برق و خاموش شدن نورافکن ها یا حتی مرگ ناگهانی یک نفر و هر سناریوی دیگر. اما داور بلافاصله بعد از رفتن برق نورافکن بازی را قطع کرد و با این تصمیم بازی را نابود کرد. به هر شکل عقل سلیم این بود که بازی ادامه پیدا می کرد.