- آسمونی
- مجله اینترنتی
- کار و برند
- برند و سازمان
- اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهران

اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهران
اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران یکی از نهادهای دولتی است که مسئولیت نظارت، حفظ و توسعه آثار تاریخی، صنایع دستی و گردشگری در استان تهران را بر عهده دارد. این اداره به عنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نقش مهمی در حفاظت از میراث فرهنگی کشور، ترویج صنایع دستی و حمایت از بخش گردشگری ایفا میکند.
این اداره اقدامات مختلفی در زمینههای مختلف انجام میدهد از جمله:
- حفاظت و مرمت آثار تاریخی: نگهداری، حفاظت و مرمت بناها، آثار و مکانهای تاریخی استان تهران.
- ترویج صنایع دستی: حمایت از هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی، برگزاری نمایشگاهها و جشنوارهها.
- توسعه گردشگری: برنامهریزی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی، توسعه زیرساختهای گردشگری و برگزاری همایشها و رویدادهای مرتبط با گردشگری.
تاریخچه اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری
در سال 1353 با الحاق سازمان جلب سیاحان در وزارت اطلاعات این وزارتخانه به عنوان « وزارت اطلاعات و جهانگردی » تغییر نام یافت. با پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 « وزارت ارشاد اسلامی» از ادغام وزارتخانههای « اطلاعات و جهانگردی»و«فرهنگ و هنر» تشکیل شد و تمامی وظایف مربوط به امور سیاحتی، زیارتی ، ایرانگردی و جهانگردی در قالب معاونت امور سیاحتی و زیارتی در این وزارتخانه سازماندهی شد. سپس به موجب مصوبه شورای عالی اداری،تمامی وظایف و مأموریتهای معاونت امور سیاحتی و زیارتی در وزارت ارشاد به « سازمان ایرانگردی و جهانگردی » منتقل شد تا در قالب سازمان به فعالیت خود ادامه دهد. با تصویب شورای عالی اداری در یکصد وسی امین جلسه مورخ 16/1/85 به منظور تقویت و توسعه صنایع دستی کشور و ایجاد هماهنگی با سیاست های توسعه صنعت گردشگری، سازمان صنایع دستی ایران با تمام وظایف، اختیارات، مسوولیت های قانونی، دارایی ها، تعهدات، اعتبارات، امکانات و نیروی انسانی از وزارت صنایع و معادن منتزع و در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادغام و به «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری» تغییر نام یافت.
اهداف سازمان
- معرفی فرهنگ و تمدن غنی و ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی و طبیعی کشور و بهره گیری از مزیت ها و ظرفیت های آن برای تثبیت و ارتقاء جایگاه تمدن ایران در جهان.
- توسعه نظام مدیریتی حقوقی یکپارچه، کارآمد و متکی بر مشارکت جامعه ذینفعان در بخش میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی، صنایع دستی و گردشگری متکی بر اصول اخلاقی، ارزش های ملی – اسلامی و منطبق بر معیارهای علمی، فنی و مقتضیات جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی کشور.
- تقویت و تعمیق رابطه جامعه با مواریث و دارایی های طبیعی و فرهنگی و ارتقاء آگاهی های عمومی برای افزایش سرمایه اجتماعی بخش میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی و صنایع دستی و گردشگری.
- توسعه ظرفیت ها و ارتقاء قابلیت های موجود در زمینه های میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی، هنر و دانش سنتی و فناوری بومی، صنایع دستی و گردشگری.
- ایجاد نظام اقتصادی کارآمد، رقابت پذیر، باثبات، متوازن، رشد مستمر و پرشتاب بر پایه مزیت های نسبی فرهنگی و طبیعی کشور با مشارکت بخش غیردولتی و بخش خصوصی داخلی و خارجی.
- شناسایی، پژوهش و مستند سازی،معرفی، آموزش و ترویج حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه از میراث فرهنگی (ملموس و غیرملموس)، طبیعی، هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور.
- اهتمام ملی و تقویت حس مسوولیت عمومی و جلب مشارکت همگانی در حمایت و صیانت، حفاظت، احیا و بهره برداری خردمندانه از میراث فرهنگی، طبیعی، تنوع فرهنگی، تنوع منظر و زیستی کشور.
- دستیابی به جایگاه واقعی کشور بعنوان یکی از قطب های گردشگری جهانی از طریق توسعه کمی و کیفی گردشگری ملی، تنوع محصول و تطابق بازار با آن، ارتقاء کیفیت و استاندارد سازی خدمات گردشگری و تسهیل سفر.
- تعامل هدفمند و سازنده بین المللی با تاکید بر کشورهای اسلامی در بخش میراث فرهنگی، طبیعی، صنایع دستی و گردشگری.
- توسعه نظام فراگیر و کارآمد تولید و توزیع صنایع دستی در سطح ملی و بین المللی.
سیاست های کلی
-
- دست یافتن به جایگاه واقعی ایران در جهان بهعنوان یکی از غنیترین، کهنترین و تأثیرگذارترین فرهنگها و تمدنهای بشری، با ویژگیهای طبیعی کمنظیر و برخوردار از تعاملی سازنده و الهامبخش در عرصه بینالمللی.
- برخورداری از نظام مدیریت بروز و کارآمد، بهرهمند از دانش فناوری مرتبط در سطح جهانی، توانا در تولید علم و فنآوری، با اتکا بر دانش پایه، منابع انسانی ماهر و مسئولیتپذیر، سرمایه اجتماعی روبه رشد، مبتنی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی و ملی و مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی کشور.
- برخورداری از نظام برنامهریزی هدفمند با اقتصادی سالم، باثبات، رقابتپذیر و با رشد و شتاب مناسب و در تعامل با اقتصاد جهانی، با ایفای نقش مؤثر در اقتصاد ملی و منطبق بر مزیتهای نسبی فرهنگی- تاریخی و طبیعی.
- بهرهمندی از آثار فرهنگی- تاریخی و طبیعی و هنرهای سنتی، متکی بر نظام جامع شناخت و پژوهش، حفاظت، احیاء، ارتقاء و بهرهبرداری خردمندانه، در تعامل سازنده و هدفمند با حیات فرهنگی- اجتماعی و اقتصادی، تقویت حس مسئولیت عمومی، تحکیم هویت ملی و وفاق اجتماعی.
- بهرهمندی از گردشگری پر رونق با محصولات متنوع، بازارهای سامان یافته، خدمات استاندارد شده و دست یافتن به جایگاه برتر گردشگری منطقه و معرفی ایران بهعنوان یکی از قطبهای گردشگری جهان به ویژه جهان اسلام.
اطلاعات تماس اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تهران
آدرس |
تهران،نجات اللهی،خ. انقلاب،خ. نجات الهی،خ. ارشد |
شماره تماس | 02188913410 |
آدرس سایت | https://tehran.mcth.ir |
ساعت کاری | شنبه تا چهارشنبه 8 صبح الی 15:30 |