ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 4 دقیقه
چالش سطل آب یخ چیست ؟!

چالش سطل آب یخ چیست ؟!

این روزها تب و تاب یک کمپین چند میلیون دلاری برای اهداف خیریه در شبکه‌های اجتماعی بسیار بالا گرفته و...


این روزها تب و تاب یک کمپین چند میلیون دلاری برای اهداف خیریه در شبکه‌های اجتماعی بسیار بالا گرفته و بزرگان دنیای فناوری و حتی خواننده‌ها و ورزشکاران هم در آن شرکت می‌کنند. در این مطلب آسمونی می‌خواهیم به ریشه‌ی این کمپین و چرایی انجام آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

چالش سطل یخ یا Ice Bucket Challenge یک کمپین است که در آن افراد از ریختن یک سطل آب و یخ روی خود فیلم می‌گیرند و آن را در اینترنت منتشر می‌کنند. هدف اصلی این جنبش حمایت از بیماری ALS یا اسکرولز جانبی آمیوتروفیک است که در آن به سلول‌های عصبی حمله صورت می‌گیرد و بدن فلج می‌شود و فقط مغز توانایی فعالیت دارد.

تاکنون بسیاری از بزرگان دنیای فناوری، ورزشکاران و خواننده‌ها این کار را انجام داده‌اند. در این کمپین هر فرد پس از ریختن آب سرد روی خود نام سه نفر دیگر که باید این کار را بکنند را اعلام می‌کند و این افراد 24 ساعت وقت دارند که این کار را انجام دهند. هر کس هم نخواهد آب سرد روی خود بریزد می‌تواند با پرداخت 100 دلار این درخواست را رد کند. این هزینه به انجمن حمایت از بیماری ALS در آمریکا اهدا می‌شود؛ البته بسیاری از افراد هر دو کار را انجام می‌دهند یعنی هم یک سطل آب سرد روی خود می‌ریزند و هم 100 دلار در راه خیریه می‌پردازند.





اما اهداف اصلی این کمپین چیست و این کمپین از کجا آغاز شده است؟

هدف این کمپین چیزی نیست جز جمع‌آوری کمک‌های مالی و افزایش آگاهی مردم دنیا از این بیماری. در حال حاضر حدود 30هزار نفر در کشور آمریکا از این بیماری رنج می‌برند. انتظار می‌رود کسانی که به این بیماری مبتلا می‌شوند پس از 2 الی 5 سال از دنیا بروند و برای همین یک بیماری خطرناک به شمار می‌آید.

نقطه‌ی آغازین این جنبش به درستی معلوم نیست و چندین منبع مختلف برای آن وجود دارد. در زمستان سال 92 یک چالش با نام چالش آب سرد در شمال آمریکا سر و صدایی در شبکه‌های اجتماعی به پا کرد که در آن افراد یا باید کمک مالی به تحقیقات درباره‌ی سرطان می‌کردند یا این‌که درون آب سرد می‌پریدند.

یکی دیگر از منابع این کمپین می‌تواند ویدیویی باشد که روز 6 اردیبهشت امسال از افرادی منتشر شد که مانند بالا باید درون آب سرد می‌پریدند و یا 100 دلار راهی خیریه می‌کردند.

این چالش روز 11 تیرماه 2014 در آمریکا بسیار فراگیر شد و 16 روز بعد هنگامی که یک بازیکن گلف با نام کریس کندی یک سطل آب روی خود خالی کرد از Jeanette Senerchia که شوهر وی به بیماری ALS مبتلا است درخواست که این کار را انجام دهد. این خانم هم ویدیوی ریختن آب روی خود را در فیس‌بوک منتشر کرد و از این طریق یکی از آشنایان او با نام Pat Quinn که به همین بیماری مبتلا بود این ویدئو را مشاهده کرد. Pat Quinn هم از سال 2013 دچار این بیماری شده بود. پس از مدتی اقوام و دوستان او از این موضوع با خبر شدند و این خبر در فلوریدا پیچید.

پت کویین دوستی با نام Pete Frates دارد که وی بازیکن سابق تیم بسکتبال کالج بوستون بوده و متاسفانه به این بیماری مبتلا شده است. پیت فریتس هم شروع به انتشار این کمپین در توییتر می‌کند و از این طریق سطل آب یخ با انجمن ALS گره می‌خورد و این کار تبدیل به یک کمپین چندین میلیون دلاری می‌شود.





چیزی که باعث روانه شدن حدود 23 میلیون دلار تا این لحظه به بنیاد ALS شده است همین سیستم زنجیره‌وار این کمپین است که همه را ترغیب به کمک مالی و انجام این کار می‌کند.

می‌توان مارک زاکربرگ را یکی از اصلی‌ترین دلایل مشهور شدن این کمپین دانست. او که صاحب فیس‌بوک است تنها با انتشار یک ویدیو توانست موجی خبری در شبکه‌های اجتماعی و خبرگزاری‌ها به راه بیندازد و حتی بیل گیتس را دعوت به این کار کند.

تا کنون افراد مشهور زیادی از جمله مارک زاکربرگ، بیل گیتس، استیو بالمر، تیم کوک، فیل شیلر، جف بزوس و دکتر دره با انتشار ویدئوهایی این کار را انجام داده‌اند. بیل گیتس به درخواست مارک زاکربرگ و دکتر دره هم به درخواست تیم کوک این کار را انجام داده‌اند. از ورزشکارانی که این کار را انجام داده‌اند می‌توان به مارسلو، رونالدو، نیمار، لبرون جیمز، جرارد، مسی، پیکه و خیلی از ورزشکاران دیگر اشاره کرد. گفته می‌شود باراک اوباما درخواستی که از او برای این کار شده است را رد کرده و در عوض 100 دلار به بنیاد ALS کمک کرده است.

دلیل اصلی فراگیر شدن این کمپین این است که افراد مشهور با قدرتی که دارند می‌توانند به راحتی یک موج خبری بزرگ راه بیندازند و همه‌ی توجه‌ها را به سمت یک موضوع جلب کنند. موضوع اصلی این کمپین هم بیماری ALS است. البته می‌توان این کار را زمینه‌ساز کمپین‌های خیریه‌ی دیگر برای بیماری‌های نادر و صعب العلاج دانست که این کمک‌های مالی صرف تحقیق و جستجوی روش‌های درمان این بیماری‌ها خواهد شد.





طبق آخرین آمار حدود 1.2 میلیون ویدیو از این چالش در فیس‌بوک و 2.2 میلیون توییت درباره‌ی آن منتشر شده است که این به معنی موفقیت این کمپین بزرگ است.

در یک ویدیو که در اواخر سال 2013 به‌وسیله‌ی آقای فریتس منتشر شد وی می‌گوید:

زمان می‌گذرد و بیماری ALS یک پایان ثابت برای زندگی است و می‌دانید که یک زمان مشخص به پایان زندگی مانده است؛ پس ALS همیشه پیروز است. برای تغییر سرنوشت این بیماری باید کمک‌های مالی و آگاهی مردم دنیا نسبت به این بیماری را افزایش دهیم. در طول شش ماه گذشته آقای فریتس کنترل دست‌های خود را هم از دست داده و بیماری او به شدت در حال گسترش است.

در آخر آسمونی آرزو می‌کند که تمامی بیماری‌های صعب‌العلاج ریشه‌کن شوند و این کمپین‌ها و کارهای خیریه هم بیش از پیش در جهان گسترش یابند تا همه‌ی انسان‌ها بتوانند سهمی از زندگی دیگران داشته باشند و به یک دیگر کمک کنند.
ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «چالش سطل آب یخ چیست ؟!» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.