
17 شعبان؛ درگذشت عالم زاهد حاج شیخ حسن علی نخودکی اصفهانی - 1361 ه ق
آسمونی : 17 شعبان مصادف است با درگذشت عالم زاهد حاج شیخ حسن علی نخودکی اصفهانی - 1361 ه ق
شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی، پس از عمری خدمت به مردم و کسب مراحل عالی کمال، سرانجام در هفدهم شعبان سال 1361 ه.ق جهان فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.
شیخ حسنعلی اصفهانی از عارفانی بود که شیوه او همان روش امامان، معصوم علیهم السلام بود.
وجود او سرشار از عشق به ولایت بود و هیچ گاه از مسیر آنها جدا نشد. او بیشتر عمر خویش را در نجف اشرف و بعد، از آن در کنار حرم شریف رضوی گذراند و تا آخرین لحظات عمر خود، ذکر علی بر لب داشت؛ چنانکه در هنگام مرگ، زبانش به نام مقدس مولی گویا بود. وی شرط ورود به مباحث عرفانی و مکاشفات را آشنایی با اخبار ائمه ـ علیهمالسلام ـ می دانست و سیر در این مسیر را بدون این مقدمه ضروری، غیر ممکن می دانست.
زندگی شیخ صاحب ترجمه ما شناخته می شود به زهد و کناره گیری از دنیا و مواظبت و مراقبه تام بر تهذیب نفس و ریاضت های مشروع و انواع عبادات و طاعتهایی که در احادیث اهل بیت ـ علیهم السلام ـ وارد شده است. او شبهای جمعه از هفت سالگی تا هنگام وفاتش به انجام نوافل و نماز، احیا برپا می کرد.
در هنگام درگذست ایشان جمعیت زیادی از مردم ایران در شهرهای مختلف و شهر مقدس مشهد، در مرگ او به سوگ نشستند. او از جمله مردان بزرگی بود که مقام مرگ اختیاری را کسب کرده بود و دو ماه قبل از رحلتش، اطرافیان و فرزندش را از روز مرگش آگاه کرد و حتی یک بار قبل از تاریخ فوت، روح بلندش از بدن خارج شد؛ اما با توسل به امام علی بن موسی الرضا ـ علیه السلام ـ، برای انجام برخی وصایا، دوباره حیات ظاهر یافت. او در روزهای آخر عمر، جز سادات، کسی دیگری را بر بالین خود راه نمی داد.
پیکر مطهرش روی دست هزاران نفر از ارادتمندان سوگوارش تا ده سمرقند تشییع شد و در آن جا بر حسب وصیتش در آب روان غسل داده شد و سپس همراه با برپایی و راهاندازی دسته های بزرگ سینه زن تا حرم شهر رضوی تشییع گردید و در صحن عتیق، کنار ایوان عباسی به خاک سپرده شد.
باسلام ودعای خیر.من ختم یاسین هفت روزه گرفتم وهم زمان ختم دوازده هزارصلوات .دوسوال داشتم .من هردوختم رابرای یک نیت گرفتم آیا درست هست یابایدیکی یکی مرفتم2-دویست تومانی که برای ردمظالم کنارمیگذاریم همون موقع کناربزارم یامیشه بعدازهفت روزهزاروچهارصدتومان رایکباره به فقیرداد.ممنون م ...
ممنون که راجع به شیخ نخودکی نوشتید.خیلی دوست داشتم بدونم ایشون کی بودن.تشکر
خوشحالیم که سودمند بوده