زمان مطالعه: 4 دقیقه
جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)

جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)

جام خليج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ايران (بخش دوم)-Gulf Cup; Cup for preparing Iranian rivals (part two)اختصاصی...
جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)-Gulf Cup; Cup for preparing Iranian rivals (part two)
جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)-Gulf Cup; Cup for preparing Iranian rivals (part two)

جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)-Gulf Cup; Cup for preparing Iranian rivals (part two)

آسمونی" style="color: #0000ff;" href="https://asemooni.com/" target="_blank">اختصاصی آسمونی / مهدی زارعی

مروری بر رقابت های جام خلیج فارس از ابتدا تاکنون نشان می دهد که اعراب چه در برگزاری این مسابقات و چه در شرایط تیمداری و درخشش مقابل رقبا پیشرفت های چشمگیری کرده اند. امری که باعث شده کار ایران در برابر آنها روزبه روز دشوارتر شود. بخش دوم تاریخچه جام خلیج فارس را با هم مرور می کنیم.

جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)
جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)

1979 (عراق): پایان اقتدار کویت وقتی کویت در روز 30 مارس از عراق (1ـ3) باخت، مشخص شد که روزهای طلایی این تیم به پایان رسیده است. این بازیها نیز به صورت دوره‌ای و با حضور 7 تیم برگزار شد که عراق با 6 برد پیایی و 23 گل زده و تنها یک گل خورده قهرمان شد. کویت (9 امتیاز) عربستان (8) بحرین (6) قطر (5) امارات (4) و عمان (بدون امتیاز) در مکان‌های بعدی قرار گرفتند. لازم به ذکر است که این رقابتها ابتدا قرار بود در سال 1978 در امارات برگزار شود که این کشور موفق، فراهم آوردن امکانات لازم برای میزبانی شد. در این‌ بازیها «حسین سعید» مهاجم عراقی به تنهایی 10 گل به ثمر رساند که تا امروز رکورد وی، دست نخورده باقی مانده است.   1982 (امارات): وقتی عراق کنار کشید تیم عراق در حالی که در سه مسابقه خود، صاحب 2 برد و 1 تساوی شده بود و در بازی چهارم خود نیز (1ـ0) از امارات پیش بود، از تورنمنت کنار کشید و به این ترتیب با حذف نتایج عراق، تیمها صاحب امتیاز زیر شدند: کویت (8) بحرین (7) امارات (6) عربستان (5) قطر (4) عمان (0). این چهارمین قهرمانی کویت در تورنمنت بود.   1984 (عمان): نبرد پایاپای عراق و قطر عمان به لطف میزبانی در 6 مسابقه خود، دو تساوی کسب کرد. در دوره‌ای که کویت به شدت سقوط  کرد و ششم شد. برد (2ـ1) قطر از عراق سبب شد تا هم دو تیم صاحب 4 برد، 1 تساوی و 1 شکست شوند. هر چند که تفاضل گل عراق (7+) بود و تفاضل قطر (4+)، اما یک دیدار مجدد بین دو تیم برگزار شد که (1ـ1) خاتمه یافت و عراق با برتری (4ـ3) در ضربات پنالتی، دومین قهرمانی خود را جشن گرفت. حسین سعید هم با 7 گل زده، بهترین گلزن تورنمنت شد.   1986 (بحرین): سه تیم هم امتیاز بحرین از 19 مارس تا 4 آوریل میزبان تورنمنتی بود که بازهم به صورت دوره‌ای و با شرکت 7 تیم برگزار شد. یک‌بار دیگر کویت مقتدرانه ظاهر شد و با 5 برد و 1 مساوی قهرمان شد. امارات با 7 امتیاز دوم شد و سه تیم عربستان، قطر و بحرین 6 امتیازی شدند. اما تفاضل گل عربستان صفر بود و دو تیم دیگر (1ـ) تا عربستان عنوان سوم جام را به خود اختصاص دهد.   1988 (عربستان): یک استادیوم تازه‌ساز 7 تیم شرکت‌کننده در تورنمنت، تمام بازیهای خود را در ورزشگاه ملک عبدالله برگزار کردند که به تازگی در ریاض افتتاح شده بود. در این بازیها عمان پس از 14 سال بالاخره صاحب یک برد شد و (2ـ1) قطر را شکست داد. اما قهرمانی برای سومین بار به عراق رسید که 10 امتیاز کسب کرده بود. امارات و عربستان نیز با 8 و 6 امتیاز دوم و سوم شدند و بهترین بازیکن تورنمنت «جیب جعفر» از تیم عراق شد. این بازی‌ها در روز 17 مارس و پس از 15 روز خاتمه یافت.   1990 (کویت): درغیاب عربستان و عراق دهمین دوره بازیها تنها با حضور 5 تیم خاتمه یافت، زیرا عراق در سومین مسابقه خود و به دنبال تساوی (2ـ2) با امارات از تورنمنت کنار کشید و عربستان نیز پیش از شروع بازیها به‌دلایل سیاسی و در اعتراض به لوگوی تورنمنت از حضور در رقابتها امتناع کرد تا برگزاری بازیها در استادیوم «صلح و دوستی» کاملاً، مأنوس به نظر برسد! در 10 بازی تنها 21 گل زده شد که 10 گل آن سهم کویت قهرمان تورنمنت بود. قطر و بحرین نیز تنها با 1 برد و 2 تساوی دوم و سوم شدند!

gulf-cup-cup-for-preparing-iranian-rivals-part-two
gulf-cup-cup-for-preparing-iranian-rivals-part-two

1992 (قطر): اخراج قطر از تورنمنت به‌دنبال جنگ خلیج فارس و حمله عراق به کویت، عراق از تورنمنت اخراج شد تا قطر با 4 برد و 1 باخت، برای اولین بار فاتح مسابقات شود. بحرین، عربستان و امارات نیز همگی 3 برد و 2 باخت کسب کردند در این میان بحرین و عربستان هر دو 6 گل زده و 4 گل خورده داشتند تا به لطف بازی رودر رو، بحرین دوم و عربستان سوم شود. امارات نیز با 4 گل زده و 3 گل خورده چهارم شد. در این جام در 15 مسابقه تنها 30 گل به ثمر رسید!   1994 (امارات): اولین قهرمانی عربستان نسل طلایی عربستان که سه بار پیاپی فینالیست جام ملتهای آسیا شده بود، برای حضور در جام جهانی و اولین قهرمانی در تورنمنت خلیج، تا سال 1994 منتظر ماند. در این دوره عربستان با 4 برد و 1تساوی قهرمان شد و امارات (3 برد و 2 تساوی) نایب قهرمان. بحرین، قطر، کویت و عمان نیز سوم تا ششم شدند. در این دوره 15 مسابقه برگزار شد و 34 گل به ثمر رسید.   1996 (عمان): هشتمین قهرمانی کویت برای اولین بار برای هر برد 3 امتیاز در نظر گرفته شد. به این ترتیب تیم کویت در پنج بازی تنها 7 گل به ثمر رساند و یک بازی خود را باخت اما به لطف 4 برد و دریافت تنها 4 گل، قهرمان شد. مسابقات از 15 تا 28 اکتبر در مسقط برگزار شد و در 15 بازی 35 گل به ثمر رسید (معدل 33/2 برای هر بازی) قطر، عربستان و امارات نیز دوم تا چهارم شدند.   1998 (بحرین): ماشین گلزنی کویت شهر منامه از 30 اکتبر تا 12 نوامبر میزبان دوره چهاردهم بازی‌ها بود. رقابت‌هایی که در آن 40 گل به ثمر رسید در حالی که سهم کویتی‌ها 18 گل بود! کویتی‌ها از عربستان (2ـ1) باختند اما به لطف دو تساوی عربستان مقابل بحرین و قطر، قهرمان شدند و عربستان بدون باخت دوم شد! توقف عربستان مقابل قطر، در روز آخر مسابقات این تیم (11 نوامبر) رقم خورد در حالی‌که کویت یک روز بعد به میدان رفت و با آگاهی از نتیجه عربستان (4ـ1) امارات را در هم کوبیده، قهرمان شد!  

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده‌ سازی رقبای ایران (بخش دوم)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.