- آسمونی
- مجله اینترنتی
- هنر
- گرافیک و دیزاین
- چاپ تراکت

چاپ تراکت
تراکت یا فلایر نوعی تبلیغات کاغذی است که بهقصد توزیع گسترده چاپ و در فضاهای عمومی بین مردم پخش میشود. تراکتها گاهی روی در و دیوارها چسبانده میشوند و گاهی هم مستقیماً به درِ خانههای مردم پست میشوند. آسمونی" href="https://asemooni.com">آسمونی در این مقاله در مورد تراکت بیشتر صحبت می کند.

تراکت ها نوعی تبلیغات تکثیری است با عمری کوتاه، جهت بیان خبر یا آگاهی دادن یک موضوع در " مدت زمان معلوم " با بیانی مستقیم و بدون واسطه، جهت معرفی و ترغیب مخاطب برای استفاده از خدمات و اقلام مورد نظر، به صورتی که خبر و آگهی درج شده بر روی تراکت، نوید از یک تحول، خبر مهم یا یک جهش در فعالیت را دارا باشد.
تراکت ها غالبا با بیان تصویری و نوشتاری و بصورت چهار رنگ و فاقد پیوست می باشند. برای اندازه آن، ابعاد استاندارد mm210× mm145 و mm 210 × mm 295 در نظر گرفته شده است. یک گالری، موسسه تجاری، فرهنگی و یا غیره، پس از انجام فعالیت های روزمره و همیشگی، برای تغییر و تحول در روند عملکرد خود، اقدام به چاپ و تکثیر تراکت می نماید تا اعلام کند که شیوه عملکرد و فعالیت آن واحد در یک مدت زمان معلوم تغییر نموده است.
بصورت مثال: خبر از افتتاحیه موسسه جدید با گرایش به حرفه جدید یا خبر از حراج های فصلی در یک مدت زمان خاص و معلوم، یک رویداد یا فرا خوان شرکت در میتینگ، مسابقه، و جشنواره های هنری و یا هر رویداد دیگری که احتیاج به معرفی و آگاهی از جهش فکری و روند کاری داشته باشد.
ویژگی های تراکت:
از ویژگی های تراکت می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تراکت ارزانترین شکل تبلیغات است.
- به راحتی با مخاطب خود ارتباط برقرار می کند.
- بدلیل توزیع مستقیم آن، طیف گسترده ای از افراد جامعه می توانند از آن استفاده کنند.
- قابل حمل بوده و میتوان آن را در فرمت های مناسب مطا لعه و بررسی کرد.
- ابعاد استاندارد کاغذ آن طور انتخاب شده است که در چاپ و تکثیر اسراف نمی شود.
چگونگی ایجاد یک ارتباط صحیح:
یک تراکت خوب موارد زیر را دارا می باشد.
- یقینا بداند چه چیزی را می خواهد به مخاطبین خود انتقال دهد.
- کاملا مطالب درج شده را به صورت واضح و روشن مطرح کند.
- بتواند مخاطب خود را ترغیب و تشویق به موضوعات تراکت کند.
- ارتباط صحیح و پیوستگی و هماهنگی بین تصاویر و متن برقرار باشد.
- اولین نگاه مخاطب به تراکت، او را وادار به پیگیری و جهت پذیری انتخاب او در خبر تراکت کند.
موارد برخورد نوشتاری در تراکت:
فواصل نوشتاری مندرج در تراکت ها، بصورت صفحه آرایی تعریف شده در این ابعاد (در صفحه آرایی مطالعه شود) می باشد. غالبا در صفحه روی تراکت عناوینی مانند:
نام مرکز و یا واحد مورد نظر و معرفی فعالیت های او – امتیازات (اولین تولید کننده، تنها موسسه، و یا دارای استاندارد و ایزوهای رایج و غیره) شرایط مرتبط با اعلام تراکت (از تاریخ تا تاریخ، به مناسبت روز، به مناسبت افتتاح نمایشگاه و یک گا لری و غیره) زمان – آدرس – تلفن – فکس – ایمیل، درج می شود. و در قسمت پشت صفحه توضیحات در رابطه با موارد ثبت تراکت و شرح تحول