زمان مطالعه: 3 دقیقه
گفتگوی اختصاصی با امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی

گفتگوی اختصاصی با امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی

تعطیلی ورزش ایران در هفته های اخیر و شرایط ورزش دنیا در حال حاضر، فرصت مناسبی داده تا اتفاقات ورزشی را مرور کنیم و به بررسی مشکلات ورزش ایران بپردازیم. هرچند ه
امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی
امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی

امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی

آسمونی" style="color: #0000ff;" href="https://asemooni.com/" target="_blank">اختصاصی آسمونی / مهدی زارعی

تعطیلی ورزش ایران در هفته های اخیر و شرایط ورزش دنیا در حال حاضر، فرصت مناسبی داده تا اتفاقات ورزشی را مرور کنیم و به بررسی مشکلات ورزش ایران بپردازیم. هرچند هنوز مشخص نیست که المپیک توکیو چه زمانی برگزار می شود، اما نباید از یاد برد که در سالهای اخیر، با موج گسترده ای از تغییر تابعیت ورزشکاران ایران و رفتن آنها به کشورهای دیگر مواجه شده ایم. به همین منظور تصمیم داریم هر روز با یکی از ورزشکاران، مربیان یا مسوولان ورزش ایران گفتگو کنیم و نظر آنها را درباره چهار سوال اساسی جویا شویم.

امیر مرادی
امیر مرادی

امیر مرادی سوالات ما اینهاست:

  • با مساله تغییر تابعیت ورزشکاران ایرانی موافق هستید یا مخالف؟
  • به نظر شما چه عواملی باعث تغییر تابعیت ورزشکاران می شود؟
  • چه باید کرد که جلوی مهاجرت ورزشکاران نخبه گرفته شود.
  • خود شما درصورت پیشنهاد از چه کشورهایی و در ازای چه امکاناتی ایران را ترک می کنید.

در گفتگوی امروز با امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی به گفتگو پرداختیم و سوالات بالا را از وی پرسیدیم. مرادی از جمله دوندگان ایران در بازیهای آسیایی جاکارتا بوده است که یک مدال نقره از این مسابقات برای کشورمان به ارمغان آورد. برادر بزرگ تر او، سجاد مرادی هم که مربی اوست، چه در دوران حضور در پیست و چه به عنوان مربی بارها برای کشورمان افتخارآفرینی کرده است. پاسخ های امیر مرادی را در ادامه می خوانید:

مرادی ملی پوش دوومیدانی
مرادی ملی پوش دوومیدانی

مرادی ملی پوش دوومیدانی

  • در مورد مهاجرت دو مسئله وجود دارد:  گاهی  ما در یک سری از رشته ها تعداد زیادی ورزشکار و مربی داریم مثل تکواندو، کشتی و و وزنه برداری و... که در این موارد می توانیم ورزشکاران نخبه را نگه داریم و به بقیه این امکان را بدهیم که به کشور دیگری بروند و در آن جا دوران قهرمانیشان را سپری کنند. این اشکالی ندارد چون ایران اصولا در خیلی از رشته های ورزشی  فقط می تواند نفرات اول تا سوم را حمایت کند. بقیه نفرات اگر در ایران هم بمانند امکان شرکت در میادین بین المللی را ندارند. در این صورت می توانیم مثل خیلی از کشورها این ورزشکاران را صادر کنیم، مثل برزیل که فوتبالیست صادر می کند و یا کشورهای آفریقایی که دونده صادر می کنند. در چنین شرایطی نباید حساسیت زیادی نشان داد و ایراد گرفت که چرا تابعیت خود را عوض کردی و برچسب میهن فروش روی ورزشکار گذاشت. اتفاقا اگر اینگونه باشد نشانه خوبی است و قوی بودن ما را در آن رشته خاص نشان می دهد.

من به شخصه تابعیت گرفتن کشور غیر را نمی پذیرم. چون ورزشکار متعلق به خودش نیست بلکه  متعلق به مردمش است و نباید زیر سایه پرچم کشور دیگری برود و تا جایی که امکان دارد باید برای کشور خودش مسابقه دهد؛ مگر با شرایط خاص مثل همان  نفر چهارم و پنجم رشته های ورزشی که امکاناتی جهت  پیشرفتش وجود ندارد. همه این مسائل به ورزشکار بر نمی گردد بلکه به مسوولین هم مرتبط است. گاه ورزشکار در شرایط بدی قرار می گیرد و در یک  تصمیم آنی قصد ترک وطن می کند.

ملی پوش دوومیدانی
ملی پوش دوومیدانی

ملی پوش دوومیدانی

  • ورزشکار اگر اعتراضی دارد باید بعد از مسابقه اعلام کند نه اینکه با مهاجرت این  اعتراض را علنی کند و یا هنگامی که مهاجرت کرد زبان بگشاید و دم از اعتراض بزند. . مثل مصاحبه های من بعد مسابقات آسیایی  که به جوایز داده شده اعتراض کردم. مسوول بی کفایت همه جا هست.  گاهی پیش می آید که مسوولی در جایی حق خوری می کند، این را نباید پای همه ایران گذاشت. ورزشکار با دیدن کمی حق خوری نباید پا پس بکشد،  باید بماند به خاطر ایران و مردم کشورش. البته دید من اینگونه است شاید ورزشکار دیگری مخالف این نظر باشد و به خاطر امکانات کشور دیگر و محدود بودن دوران قهرمانی و استفاده از این دوران چند ساله رفتن را به ماندن ترجیح دهد.
  • قضیه مهاجرت نخبه ها حتما باید ریشه یابی شود. همه فدراسیون ها، امکانات و بودجه دارند و قرار دادن این بودجه در اختیار ورزشکار وظیفه آنهاست. باید بازرسی وجود داشته باشد و به عملکرد فدراسیون ها نظارت کند تا حق خوری اتفاق نیفتد. مسلما ورزشکار با دیدن اینگونه مسائل دلسرد می شود و دست به مهاجرت می زند. ما بودجه کافی داریم اما مهم استفاده بهینه از این بودجه است که باید طبق اصول بین ورزشکار تقسیم شود. همه این مسائل به ورزشکار بر نمی گردد بلکه به مسولین هم مرتبط است. گاه ورزشکار در شرایط بدی قرار می گیرد و در یک  تصمیم آنی قصد ترک وطن می کند.
  • امکان ندارد من تغیییر تابعیت دهم و هر اتفاقی هم که برایم پیش آید فقط برای ایران مسابقه خواهم داد حتی اگر برای سایر مسائل در کشور دیگری سکونت داشته باشم،  فقط زیر پرچم ایران مسابقه خواهم داد. دوران اوج من که می توانم در مسابقات شرکت کنم نهایت 4 تا 5 سال دیگر است که دوست دارم در خدمت ایران باشم. اگر مهاجرت هم بکنم فقط زیر پرچم کشورم مسابقه خواهم داد.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «گفتگوی اختصاصی با امیر مرادی ملی پوش دوومیدانی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.