زمان مطالعه: 2 دقیقه
دیتاسنتر کجاست + انواع مرکز داده

دیتاسنتر کجاست + انواع مرکز داده

مرکز داده (Data Center) به مجموعه‌ای از سرویس گرها، زیرساخت‌های ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته...

دیتا سنتر چیست؟

سرور یک سیستم کامپیوتری مشابه سایر سایر کامپیوترهای موجود می باشد. تمام سرورها شامل سخت افزاری مشابه سخت افزار رایانه های شخصی موجود هستند. تفاوت سرور با کامپیوترهای معمولی در کیفیت و قدرت سخت افزارهای استفاده شده و همچنین نوع و شکل ساخت برای کار در شرایط موجود در دیتاسنتر ها می باشد. سرورها باید فضای کمی اشغال نمایند و گرمای تولید شده از آن ها نیز در حد استانداردهای موجود باشد. یک سرور باید در تمام طول زندگی خود روشن باشد و با قدرت تمام کار کند. سخت افزار موجود در سرورها مانند CPU ، Fan، Power و… نیز از سطح کیفیت ساخت و طراحی ویژه ای برخوردار می باشند. سرورها در مکانی به نا م دیتاسنتر قرار دارند. دیتاسنتر جاییست که امکانات و پیش نیازهای لازم جهت نگهداری و راه اندازی سرورها را دارد. هر سرور در یک رک قرار میگیرد. رک یک محفظه ایستاده مانند کمد یا یخجال میباشد که سرورها درون آن ها قرار میگیرد و Fix میشود. در هر رک با توجه با استاندارد سرورها تعداد مختلفی سرور قرار خواهد گرفت. سرورها در اندازه های مختلف تولید می شوند و هر سرور با توجه به اندازه خود ممکن است میزان خاصی از رک را اشغال نماید.

آشنایی با مرکز داده و انواع مرکز داده

دیتا سنتر و مرکز داده
دیتا سنتر و مرکز داده

مرکز داده (Data Center) به مجموعه‌ای از سرویس گرها، زیرساخت‌های ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته می‌شود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویس‌های تحت شبکه (اینترنت/اینترانت/اکسترانت) بکار گماشته می‌شوند. سازمان‌ها، شرکت‌ها، و افراد می‌توانند با به کارگیری سرویس‌های ارایه شده از طرف مرکز داده وب‌گاه‌ها، اطلاعات و سرویس‌های مبنتی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت/اکسترانت) راه‌اندازی کنند. مرکز داده، بسته به نوع کاربردی که برای آن تعریف شده است، می‌تواند به عنوان یک مرکز پردازشی، مرکز ذخیره داده، مرکز جمع آوری داده یا تمامی این موارد عمل کند. مراکز داده بسیار عظیم و متنوعی در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی هستند که برخی از این مراکز استفاده تجاری محدود درون سازمانی دارند و برخی دیگر در اینترنت به صورت تجاری یا عمومی قابل استفاده هستند.

انواع مرکز داده

1- شبکه‌های سازمانی، تجاری یا دانشگاهی (Campus)
2- شبکه‌های خصوصی WAN
3- فراهم کننده‌های سرویس (SP)
4- مراکز داده اینترنتی (IDC)
5- مراکز داده فراسازمانی (Extranet)
6- مراکز داده محلی (Intranet)

ساختار مرکز داده

1- تجهیزات شبکه مانند سوییچ‌ها، مسیریاب‌ها
2- تجهیزات امنیتی مانند دیواره‌های آتش، IDSها و IPSها، ضدویروس‌ها و سایر سامانه‌های امنیت شبکه
3- سیستم مدیریت و پایش شبکه
4- سرویس گرها، شامل انواع سرورها و برنامه‌های مورد نیاز آن‌ها
5- تجهیزات غیرفعال شبکه

 ویژگی‌های مرکز داده

1- توسعه آسانضریب اطمینان و دسترسی بالا
2- راه‌حل‌های امنیتی
3- افزونگی جهت کاهش اثر خرابی
4- مدیریت آسان

کاربری‌های مراکز داده

1- یک پایگاه برای ارایه سرویس میزبانی وب (Web Hosting) شامل موارد رایج مانند وب سرور، پایگاه‌های داده، FTP، Email، DNS و ...
2- یک پایگاه برای ارایه سرویس‌های پست الکترونیک
3- پایگاه‌های اختصاص اشتراک مکانی و اختصاصی (Colocation and Dedicated Servers)
4- پایگاه‌های برای ارایه سرویس برنامه‌های کاربردی (ERP، CRM...)
5- پایگاه‌های برای ارایه سرویس‌های بازی در شبکه

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «دیتاسنتر کجاست + انواع مرکز داده» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره دیتاسنتر کجاست + انواع مرکز داده فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.