ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 5 دقیقه
معرفی کامل مد یا حالت‌های دوربین عکاسی

معرفی کامل مد یا حالت‌های دوربین عکاسی

حالت های دوربین عکاسی به عکاسان اجازه می‌دهد تا پارامترهای نوردهی، به ویژه سرعت شاتر، دیافراگم و ISO را کنترل کنند.

هر مد یا حالت دوربین عکاسی وظیفه متفاوتی دارد. داشتن درک خوب از حالت های دوربین دیجیتال در عکاسی ضروری است و باعث گرفتن عکس های زیباتری می‌شود.

در این مطلب، همه چیزهایی را که برای تسلط به حالت‌های اصلی دوربین نیاز دارید، پیدا خواهید کرد. که شامل حالت‌های خودکار روی دوربین است که می‌تواند عکاسی را آسان‌تر کند، یا حالت‌های دیگری که در آن‌ها کنترل کاملی بر تنظیمات دوربین خود خواهید داشت، مانند حالت دستی دوربین. پس با آسمونی همراه باشید.

 

مد یا حالت های دوربین عکاسی دیجیتال چیست؟

به بیان ساده، حالت های دوربین دیجیتال را می‌توان به عنوان کنترل های دوربین تعریف کرد که عکاسان باید قبل از عکاسی از یک سوژه تنظیم کنند. مدهای دوربین به عکاسان اجازه می‌دهد تا پارامترهای نوردهی، به ویژه سرعت شاتر، دیافراگم و ISO را با کمک یک دکمه چرخان در بالای بدنه دوربین کنترل کنند.

دکمه تنظیم مد در دوربین عکاسی سونی

 

حالت‌های اصلی در همه دوربین‌ها یکسان است، اما تفاوت‌های جزئی در نام‌گذاری بسته به سازنده دوربین عکاسی وجود دارد. به عنوان مثال، در دوربین کانن، مد اولویت شاتر با علامت اختصاری «TV» نشان داده می‌شود در حالی که در دوربین نیکون، با حرف «S» مشخص شده است.

 

انواع مدهای دوربین عکاسی

  • مد دستی (M)
  • مد نیمه خودکار که خود به سه دسته تقسیم می‌شود شامل:

اولویت دیافراگم (Av) یا (A)

اولویت شاتر (Tv) یا (S)

پروگرام یا (P)

  • مد خودکار (AUTO)

 

مد پروگرام یا (P)

در این حالت، دوربین به طور خودکار دیافراگم و سرعت شاتر را بر اساس میزان نوری که از لنز عبور می‌کند، انتخاب می‌کند. این حالت تنظیمات اصلی مثلث نوردهی را در دوربین شما کنترل می‌کند، اما هیچ تنظیمات دیگری مانند حالت نورسنجی، تعادل رنگ سفید یا همان white balance، ناحیه فوکوس و غیره را تنظیم نمی‌کند.

این مد برای اغلب عکاسان مطلوب نیست چون کنترل زیادی روی نوردهی نخواهید داشت.

مد پروگرام

 

مد دستی (M)

با استفاده از حالت دستی (Manual)، کنترل کاملی بر دوربین خود خواهید داشت، بنابراین می‌توانید بهترین تنظیمات نوردهی را با توجه به شرایط نور و سوژه خود انتخاب کنید.

 البته این کار اغلب برای عکاسان تازه کار دشوار است و باید بر مثلث نوردهی تسلط داشته باشند. حالت دستی بهترین حالت دوربین برای ثبت صحنه دقیقاً همانطور که می خواهید است. اگر می خواهید عکاسی خود را به سطح بالاتری ببرید، باید بر مد دستی مسلط شوید.

مد دستی

 

مد اولویت شاتر (Tv) یا (S)

با استفاده از مد Tv یا S روی دوربین، سرعت شاتر را تنظیم می‌کنید و دوربین دیافراگم را با توجه به نور موجود تنظیم می‌کند. هرچه سرعت شاتر بیشتر باشد، دوربین شما یک دیافراگم بازتر را انتخاب می‌کند، در حالی که هرچه سرعت شاتر کمتر باشد، دیافراگم انتخاب شده بسته تر خواهد بود.

این حالت دوربین معمولاً در موقعیت‌هایی استفاده می‌شود که می‌دانید برای ثابت کردن حرکت سوژه یا گرفتن عکس مناسب از سوژه به سرعت شاتر خاصی نیاز دارید. به همین دلیل، این بهترین حالت دوربین برای عکاسی ورزشی یا عکاسی از حیواناتی که سریع حرکت می‌کنند (مانند پرندگان) است.

مد اولویت سرعت شاتر

 

مد اولویت دیافراگم (Av) یا (A)

در این مد شما دیافراگم را تنظیم ‌می‌کنید و دوربین سرعت شاتر را کنترل می‌کند. اگر از دیافراگم باز استفاده ‌کنید، دوربین شما سرعت شاتر بالاتری را انتخاب می‌کند، در حالی که اگر از دیافراگم بسته استفاده می کنید، دوربین شما سرعت شاتر کمتری را تنظیم می‌کند.

این مد دوربین به شما امکان می‌دهد کنترل کاملی بر عمق میدان تصویر خود داشته باشید، چیزی که در ظاهر نهایی عکس شما بسیار مهم است.

بر خلاف حالت اولویت شاتر (Tv)، حالت اولویت دیافراگم معمولاً نتایج بهتری ارائه می‌دهد، زیرا دوربین محدودیتی برای تنظیم بهترین سرعت شاتر ندارد. به همین دلیل است که این مد یکی از محبوب ترین حالت های دوربین عکاسی است که به طور گسترده توسط عکاسان حرفه ای استفاده می‌شود.

مد اولویت دیافراگم

 

سایر انواع مدهای دوربین عکاسی دیجیتال

جدا از حالت‌های اصلی دوربین که تاکنون بررسی کردیم، برخی از دوربین‌های سطح پایه دارای حالت‌های از پیش تعیین شده اضافی هستند تا بسته به موضوع بهترین حالت را انتخاب کنید.

 

این مد‌ها  با نمادهای مختلف مانند گل، کوه، شخصی در حال دویدن و غیره نشان داده می‌شوند. این مدها با ترکیبی از چهار حالت اصلی دوربین که بالاتر توضیح داده شد (مد‌های P، S، A، M) ایجاد می‌شوند. هدف اصلی این مدها راهنمایی افراد مبتدی است که برای اولین بار دوربین را در دست می گیرند.

سایر مدهای دوربین

 

حتی با اینکه ممکن است در ابتدای کار این مدها مفید به نظر برسند، استفاده از آن‌ها را توصیه نمی‌کنیم. چرا که می‌توانید با استفاده از هر یک از 4 مد اصلی دوربین، نتایج بهتری را دریافت کنید و اگر زمانی دوربین پیشرفته تری خریدید، این مدها و تنظیمات از پیش تعیین شده دیگر وجود نخواهند داشت.

 

این ها برخی از مدهای دیگر دوربین هستند که می توانید در بعضی از دوربین های دیجیتال پیدا کنید:

  • حالت اتومات کامل

حالت اصلی دوربین است که اکثر عکاسان تازه کار هنگام شروع عکاسی از آن استفاده می‌کنند. با استفاده از این مد، دوربین به طور خودکار تمام تنظیمات را انتخاب می‌کند. برخلاف مد P که دوربین تنظیمات اصلی نوردهی را تنظیم می‌کند، در این حالت، دوربین فوکوس، نورسنجی، تعادل رنگ سفید، پروفایل رنگ و غیره را نیز تنظیم می‌کند.
این مد دوربین معمولاً با رنگ سبز با عنوان "AUTO" همراه با دوربین یا صفحه دوربین نشان داده می‌شود.

مد اتومات دوربین

 

  • حالت پرتره

در این حالت دوربین، با باز نگه داشتن دیافراگم، عمق میدان کمتری را ایجاد می‌کند و پس زمینه محوتری را برای گرفتن عکس‌های پرتره فراهم می‌کند.

مد پرتره

 

  • حالت منظره

حالت منظره دارای نماد کوه است و از دیافراگم بسته تری برای به حداکثر رساندن عمق میدان برای عکسبرداری از مناظر استفاده می‌کند.

مد منظره

 

  • حالت ورزشی

حالت ورزشی سرعت شاتر سریع‌تری را برای ثابت کردن حرکت سوژه در عکاسی از حیات وحش، ورزش و حرکات سریع تنظیم می‌کند.

مد ورزشی

 

  • حالت ماکرو

با استفاده از حالت ماکرو، دوربین روی سوژه های نزدیک به لنز فوکوس می‌کند.

مد ماکرو

 

  • حالت های سفارشی

به غیر از حالت های مختلف دوربین که در بالا ذکر شد، برخی از دوربین های پیشرفته به عکاس اجازه می‌دهند تا حالت های مختلف دوربین را شخصی سازی کند.
به عنوان مثال، برخی از عکاسان حیات وحش یک حالت سفارشی دوربین را برای عکسبرداری از حیوانات سریع و یک حالت سفارشی متفاوت را برای عکسبرداری از حیوانات ساکن سفارشی می‌کنند.
این حالت های سفارشی معمولاً با نمادهای C1، C2 و C3 نشان داده می‌شود.

مدهای سفارشی

 

سخن پایانی

همانطور که در این آموزش با مدهای مختلف دوربین آشنا شدید، حالت‌های مختلفی وجود دارد تا بتوانید بهترین تنظیمات و نوردهی را انتخاب کنید. شما می توانید با توجه به مهارت های خود و صحنه ای که می‌خواهید از آن عکس بگیرید، از هر یک از چهار مد اصلی دوربین استفاده کنید.

 از مد P دوربین زمانی که در حال عکاسی از یک صحنه چالش برانگیز هستید یا هنوز در حال یادگیری اصول اولیه عکاسی هستید، تا مد کاملا دستی دوربین زمانی که می‌خواهید کنترل کاملی بر تنظیمات خود داشته باشید.

در هر صورت، من به شما توصیه می‌کنم نه تنها مدهای دوربین و کارهایی که انجام می‌دهند را یاد بگیرید، بلکه آن‌ها را عملی کنید! این بهترین راه برای تبدیل شدن به یک عکاس بهتر و خارج شدن از حالت خودکار است.

 

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «معرفی کامل مد یا حالت‌های دوربین عکاسی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.