زمان مطالعه: 5 دقیقه
بوکس در المپیک 2024

بوکس در المپیک 2024

دونالد ترامپ روز جمعه در جریان یک گردهمایی تبلیغاتی در ایالت مونتانای آمریکا، به کسب مدال طلای المپیک توسط ایمانه خلیف بوکسور جنجالی الجزایری واکنش نشان داد.

دونالد ترامپ و ایمانه خلیف

رئیس جمهور سابق آمریکا به هوادارانش گفت که می خواهد به زنی که «از یک مرد به یک بوکسور تبدیل شد» تبریک بگوید. ترامپ در یک گردهمایی در بوزمن در حمایت از تیم شیهی، نامزد جمهوری خواه سنا صحبت می‌کرد.

علیرغم اینکه بسیاری از رهبران جهان، مشاهیر و افکار عمومی واجد شرایط بودن وی را زیرسوال بردند، ایمانه خلیف موفق شد مدال طلای المپیک را در رشته بوکس زنان در وزن ۶۶ کیلوگرم از آن خود کند. 

اولین حریف این بوکسور در بازی‌های المپیک پاریس، آنجلا کارینی از ایتالیا، مبارزه خود را تنها پس از ۴۶ ثانیه واگذار و از قوت مشت‌های خلیف شکایت کرده بود.

اتحادیه جهانی بوکس آماتور «ای ب آ» خلیف و همچنین لی یو تینگ از تایوان را از مسابقات جهانی سال گذشته محروم کرد. این اتحادیه که تحت تسلط روسیه قرار دارد اعلام کرده بود که هر دو بوکسور در آزمایش صلاحیت برای شرکت در مسابقات زنان بازماندند. اما مقامات این اتحادیه از پاسخ به سوالات دقیق درباره محتوای این آزمایش‌ها خودداری کرده‌اند. 

کمیته بین‌المللی المپیک آزمایش‌های جنسی را که هیئت حاکمه بر ورزش بوکس بر این دو بوکسور تحمیل کرد، را غیر قابل پذیرش و مردود دانست و بر حق آنها برای رقابت در پاریس تأکید کرد.

همچنین کمیته المپیک پس از سال‌ها نگرانی درباره عدالت در رقابت‌ها و شفافیت مالی و نظارتی، سال گذشته این اتحادیه را به طور دائم از بازی‌های المپیک محروم کرد. 

ترامپ در گردهمایی حمایت از تیم شیهی، درباره ایمانه خلیف گفت:‌

 

چه کسی می خواهد مردان در ورزش زنان بازی کنند؟ و من می‌خواهم به زن جوانی که از یک مرد به یک بوکسور تبدیل شد تبریک بگویم. دیدی برد... مدال طلا گرفت. بوکسور جوان ایتالیایی و زیبای ایتالیایی چطور؟ او وارد آنجا شد و نمی‌دانست چه خبر است. و او یک بوکسور بسیار خوبی بود، منظورم در برابر زنان دیگر است.

 

ایمان خلیف ۲۵ ساله مدال طلا را پس از شکست یانگ لیو از چین در وزن ۶۶  کیلوگرم زنان به دست آورد. 

خلیف ۲۵ که سال گذشته به دلیل عدم موفقیت در تست‌های صلاحیت جنسیتی، از شرکت در مسابقات جهانی بوکس سال گذشته محروم شده بود، در طول بازی‌های المپیک پاریس نیز با سوالاتی در مورد جنسیت خود مواجه شده است.

پس از مبارزه روز جمعه، خلیف به رسانه ها گفت که «حمله‌ها» علیه او طعم مدال طلا را «خاص»‌کرده است.

وی نخستین زن الجزایری، عرب و آفریقایی است که در مسابقات المپیک مدال طلا کسب می‌کند.

 

قطعی شدن مدال نماینده الجزایر

ایمانه خلیف که چند روز بسیار پرفشار را پس از شایعات و جنجال‌ها سپری کرد، پس از پایان دومین مسابقه اش اشک ریخت. ایمانه خلیف بعد از کناره‌گیری آنجلا کارینی در ثانیه 46 مبارزه، در ‏مرحله قبلی، به یک‌چهارم صعود کرد و برای مبارزه با آنا لوکا ‏هاموری از مجارستان روی رینگ رفت. هاموری قبل از ورود به رینگ  گفت:

اگر حریف ‏من مرد باشد یا زن باشد اهمیتی ندارد. اگر مرد هم باشد برای من ‏بهتر است چون وقتی می‌برمش همه می‌فهمند چقدر قدرتمندم

البته توماس باخ، رئیس کمیته بین‌المللی المپیک، ‏پیش از مبارزه امروز همه ادعاها را رد کرد و گفت:

ایمانه خلیف زن ‏متولد شد، به عنوان زن بزرگ شده، پاسپورتش به عنوان زن اشاره ‏دارد و او در این رقابت‌ها به درستی به عنوان ورزشکار زن حضور دارد.

در راند دوم یک ضربه سنگین از ایمانه باعث شد حریف گیج شود و ‏داور مغولستانی این راند را با نتیجه 10-8 به سود ایمان پایان داد.

در ‏راند سوم ایمانه خلیف در اوج بود و با اقتدار حریفش را از سر راه ‏کنار زده و درحالی‌که هواداران نامش را در سالن فریاد می‌زدند پیروزی خود ‏را قطعی ساخت.

‏ایمانه خلیف در شروع مصاحبه‌اش این کلمات را به دوربین گفت: ‏

من برای شرف و غرور همه زنان می‌جنگم. در حق من بی‌عدالتی شد. ‏سخت تلاش کردم به اینجا برسم و مفتخرم که برای کشورم مدال را ‏قطعی کردم. مردم عرب من را می‌شناسند چون سال‌ها است رقابت ‏می‌کنم و همیشه علیه من بی‌عدالتی می‌شود. ولی خدا با من ‏است.

بوکس 46 ثانیه ای!

مسابقه جنجالی بوکس زنان المپیک بین نماینده ایتالیا و الجزایر تنها ۴۶ ثانیه به طول انجامید و دختر ۲۵ ساله ایتالیایی تصمیم گرفت خیلی زود با اشک به این مبارزه پایان دهد. آنجلا کارینی بوکسور زن ایتالیایی پس از کمتر از یک دقیقه حضور در رینگ و دریافت مشت‌هایی که او را خونی کرد، روی رینگ زانو زد و گریه کرد و پس از آن، داور هم دست حریف او را به عنوان فرد پیروز بالا برد. کارینی ۲۵ ساله اهل شهر ناپل در وزن ۶۶ کیلوگرم در مقابل ورزشکاری از کشور الجزایر قرار گرفت که تردیدهایی در مورد زن بودن او وجود دارد.

ایمانه خلیف، مشت‌زن اهل الجزایر سال گذشته در مسابقات جهانی پس از آزمایش‌های هورمونی از رقابت‌ها کنار گذاشته شد، چرا که مشخص شد او دارای کورموزوم مردانه در بدن خود است. با این حال کمیته بین‌المللی المپیک امسال به او اجازه داد تا در مسابقات زنان شرکت کند. بر اساس اعلام این نهاد ورزشکار الجزایری از اندام زنانه برخوردار است و سطح تستسترون خلیف در حد پارامترهای زنانه بوده و در نتیجه او اجازه داده شد در مسابقات زنان شرکت کند.

کارینی پس از پذیرش شکست در مسابقه در گفتگو با خبرنگاران گفت:

دلم شکسته است، من به احترام پدرم به رینگ رفتم. بارها به من گفته شده که یک جنگجو هستم اما در نهایت ترجیح دادم برای سلامتی خودم به این مبارزه پایان دهم. من هرگز در زندگی‌ام چنین ضربه را حس نکرده بودم.

او همچنین در ادامه افزود:

من برای مبارزه وارد رینگ شدم و تسلیم هم نشدم، اما یکی از مشت‌ها خیلی درد داشت و به خاطر همین گفتم بس است. با سری بالا از رینگ خارج می‌شوم.

کارینی همچنین با اشاره موضوعاتی که در خصوص جنسیت رقیب او مطرح شده، قضاوت در این مورد را به مقام‌های بازی‌های المپیک واگذار کرد.

این ماجرا ابعاد گسترده‌ای در ایتالیا داشته و حتی جورجا ملونی هم در این خصوص صحبت کرد. نخست وزیر ایتالیا در این رابطه گفت:

من با انتخاب کمیته بین‌المللی المپیک موافق نیستم که اجازه دهد ورزشکار الجزایری در مسابقات بوکس زنان شرکت کند.

خانم ملونی همچنین تاکید کرد که به نظر او ورزشکارانی که ویژگی‌های ژنتیکی مردانه دارند نباید در مسابقات زنان اجازه حضور داشته باشند و به نظر او مسابقه عادلانه‌ای شکل نگرفته است.

ریم آلسالم، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور خشونت علیه زنان و دختران هم نگرانی خود را از آنچه روی داده است، ابراز کرد. او در توییتی نوشت:

آنجلا کارینی به درستی از غرایز خود پیروی کرد و امنیت جسمانی خود را در اولویت قرار داد، اما او و سایر ورزشکاران زن نباید بر اساس جنسیت خود در معرض این خشونت فیزیکی و روانی قرار می‌گرفتند.

قبل از مبارزه، کمیته بین‌المللی المپیک به دلیل اجازه دادن به خلیف و لین یو‌تینگ از چین تایپه برای رقابت در رده زنان در این بازی‌ها مورد انتقاد قرار گرفته بود. لین قرار است روز جمعه در پاریس با سیتورا توردیبکوا از ازبکستان روبرو شود.

سال گذشته، هر دو مبارز از مسابقات قهرمانی زنان جهان در سال ۲۰۲۳ محروم شدند، و عمر کرمله، رئیس بین‌المللی بوکس آماتور گفت که آزمایش‌های دی‌ان‌ای ثابت کرد که این دو ورزشکار کروموزوم XY دارند و بنابراین حذف شدند. XY کروموزوم نر و XX کروموزوم ماده است.

تصمیم کمیته بین‌المللی المپیک مبنی بر صدور مجوز برای حضور این ورزشکاران در بازی‌های زنان با انتقادات گسترده‌ای رو به رو شده است. روز پنجشنبه، از مارک آدامز، سخنگوی کمیته بین المللی المپیک در مورد این جنجال سوال شد. وی در پاسخ گفت:

تکرار می‌کنم که همه شرکت‌کنندگان قوانین واجد شرایط بودن را رعایت می‌کنند. ضمن اینکه باید تاکید کنم این موضوع اصلا رابطه‌ای به تراجنسیتی بودن ندارد و باید این موضوع را کاملا روشن کنم.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بوکس در المپیک 2024» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.