درج نظر
مطالعه: 1 دقیقه
دو و میدانی در المپیک 1980

دو و میدانی در المپیک 1980

المپیک 1980 اوج رقابت دو دونده اسطوره ای بریتانیایی بود که ناچار بودند برای رسیدن به افتخار با هم مبارزه کنند.

«سباستین کو» و «استیو اووت» بریتانیایی در هشتصد و 1500 متر با هم رقابت کردند. در هشتصد متر «سباستین کو» بخت اول قهرمانی بود اما «اووتْ» قهرمان شد تا «کو» این مسابقه را بدترین مسابقه زندگی خود بنامد. با این حال شش روز بعد و در 1500 متر که همه «اووت» را بخت نخست قهرمانی می‌دانستند، این «کو» بود که مقام را از آن خود ساخت.

ببینیم در سایر مسابقات چه اتفاقاتی رخ داد.

كدام یك سریع‌ترین مرد جهان لقب می‌گیرند؟ «سیلویو تارتابولِ» كوبایی (چپ) یا «آلن ولز» بریتانیایی؟ هر دو دونده زمان 10.25 ثانیه را برجای می‌نهند اما آن كه قهرمان شد، مرد اسكاتلندی‌الاصل تیم بریتانیاست كه كشورش را پس از پنجاه و شش سال قهرمان دوی صدمتر المپیك ساخت.

توانایی‌های این سیاهپوست دونده را با چیزی نمی‌توان توضیح داد: «میرتوس ییفتر» در المپیك مونیخ یك نقره گرفت، در مونترآل به علت تحریم بازی‌ها از سوی کشورهای آفریقایی – از جمله اتیوپی - حاضر نبود و حالا در سی و شش سالگی هم قهرمان دوی پنج هزار متر می‌شود و هم فاتح دوی ده هزار متر!

برای نخستین بار ركورد جهانی مسابقه پرش ارتفاع در المپیك فرو ریخت: «گِرد وِسیگ» از آلمان شرقی پس از انجام این کار بزرگ چنین شادی می‌كند.

«سباستین كو» از بریتانیا (شماره 254) در برابر هموطن خود «استیو اووت» (با شماره 279) مغلوب شده است. «كو» در آن زمان ركورددار این مسابقه بود اما چهل وپنج صدم ثانیه پس از «اووت» از خط پایان عبور كرد.
رقابت «اووت» و «كو» در دوی 1500 متر این بار با پیروزی «سباستین كو» به پایان رسید با این تفاوت كه «یورگن اشتراوب» از آلمان شرقی (با شماره 338) نقره گرفت

«فیلبرت بایی» - پیراهن سفید - از تانزانیا در در دوی سه هزار متر با مانع دوم شد و «اشتو تورا» از اتیوپی – نفر وسط - سوم. «برونسیلا و مالینووسكی» لهستانی و قهرمان این مسابقه در تصویر دیده نمی‌شود.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «دو و میدانی در المپیک 1980» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.