- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- : عسل در بارداری؛ 7 خواص و مضرات مصرف آن!
: عسل در بارداری؛ 7 خواص و مضرات مصرف آن!
- - آیا خوردن عسل در دوران بارداری بی خطر است؟
- - : عسل در بارداری؛ 7 خواص و مضرات مصرف آن!
- - خواص عسل در دوران بارداری
- - 1. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
- - 2. به درمان سرفه و گلودرد کمک می کند.
- - 3. به مبارزه با سرماخوردگی کمک می کند.
- - 4- ممکن است به درمان زخم کمک کند.
- - 5- به درمان بی خوابی کمک می کند.
- - 6. ممکن است به جلوگیری از آلرژی کمک کند.
- - 7. به تقویت پوست سر کمک می کند.
- - ahoota
- - خطر مصرف عسل در بارداری
- - زنان باردار چقدر عسل مصرف کنند؟
- - چه افرادی باید از خوردن عسل در دوران بارداری خودداری کنند؟
همچنین حاوی نوع خاصی از باکتری ها می باشد که ممکن است منجر به بوتولیسم در نوزادان شود. از آنجا که سیستم گوارشی کودک به اندازه کافی برای مقابله با باکتری های موجود در عسل خام توسعه نیافته است، پزشکان توصیه می کنند به نوزادانی که سن آنها کمتر از 2 سال است، عسل داده نشود، حتماً این موضوع را از قبل شنیده اید. اما اگر باردار هستید و از این می ترسید که آیا با مصرف عسل در دوران بارداری به جنین شما آسیب می رسد یا نه؟ ما در این مقاله پاسخ تمام سوالات شما را خواهیم داد.
آیا خوردن عسل در دوران بارداری بی خطر است؟
بله، مصرف عسل در دوران بارداری بی خطر است و شما می توانید آن را در رژیم غذایی خود قرار دهید مگر این که پزشک معالج پیشنهاد دیگری برای شما داشته باشد و شما را از خوردن آن منع کند. البته لازم است در زمان خرید عسل از فروشنده درباره خام بودن و حرارت ندیدن عسل نیز سوال بپرسید و با اطمینان کامل عسل را تهیه کنید.از این جهت مصرف عسل در بارداری بی خطر است، زیرا روده شما می تواند باکتری های موجود در عسل را کنترل کند. بزرگترین نگرانی در مورد مصرف عسل در دوران بارداری "بوتولیسم" است. یک بیماری نادر اما جدی است که در اثر مصرف عسل آلوده حاوی اسپورهای کلستریدیوم که یک باکتری مضر است ایجاد می شود.اما احتمال ابتلا به آن کم است، زیرا سیستم ایمنی بدن شما می تواند با عفونت مبارزه کند. در دوران بارداری، هیچ گونه خطری از سمت این اسپورها یا سموم آن که روی جنین تأثیر بگذارد، وجود ندارد؛ زیرا باکتری ها توسط جفت متوقف می شوند و اجازه نمی دهد که این باکتری های مضر متلاشی شوند و به کودک برسند. در نتیجه جنین و مادر از هر گونه عفونت احتمالی محفوظ می مانند.
خواص عسل در دوران بارداری
عسل به دلیل ویژگی های دارویی مختلفی که دارد از مزایای سلامتی فراوانی برخوردار است. اهمیت و فواید آن در متون باستانی هند نوشته شده است. در دوران بارداری با توجه به اینکه شما نمی توانید از داروهای شیمیایی استفاده کنید، با توجه به خواص عسل و مصرف آن شما می توانید از بسیاری بیماری ها در امان بمانید که برخی از آن ها در زیر توضیح داده شده است.1. سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
در دوران بارداری، شما باید از سیستم ایمنی قوی برای مقابله با هر بیماری برخوردار باشید، زیرا هرگونه عارضه ای ممکن است تأثیر منفی بر روی کودک شما بگذارد. آنتی اکسیدان ها و خاصیت ضد باکتریایی عسل به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک می کند. بنابراین می توانید عسل را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا سیستم ایمنی قوی تری داشته باشید.2. به درمان سرفه و گلودرد کمک می کند.
عسل در بارداری اگر به همراه زنجبیل یا چای لیمو مصرف شود، به دلیل خاصیت ضد التهابی، باعث تسکین گلودرد می شود. همچنین از گذشته های دور برای درمان سرفه و گلودرد از عسل به دلیل خواص زیادی که دارد بهره گرفته اند.3. به مبارزه با سرماخوردگی کمک می کند.
خواص ضد ویروسی و خاصیت تقویت کنندگی سیستم ایمنی که عسل دارد به تسکین سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. زنان باردار می توانند عسل را به اشکال مختلف (همراه با چای یا با آب ولرم) مصرف کنند تا از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کنند.4- ممکن است به درمان زخم کمک کند.
مصرف منظم عسل می تواند زخم معده بیماران مبتلا به گاستریت را با سرعت بیشتری بهبود بخشد. به ویژه در برابر زخم اثنی العشر، نوعی زخم معده ناشی از عفونت H.pylori مؤثر است. زخم ها می توانند بسیار خطرناک باشند، زیرا بر روی معده که نزدیک رحم و جایی که کودک در آن قرار دارد تأثیر می گذارد. بنابراین شما باید بعد از مشورت با پزشک خود عسل مصرف کنید.5- به درمان بی خوابی کمک می کند.
مصرف عسل یکی از ساده ترین و بی خطرترین راه ها برای بهبود کیفیت خواب است. عسل، هنگامی که درست قبل از خواب با شیر مصرف شود، دارای خاصیت تسکین دهنده استرس است که باعث بهبود خواب بهتر می شود. بنابراین اگر در دوران بارداری در خواب شبانه خود دچار مشکل شده اید، می توانید قبل از خواب شیر ولرم را با عسل میل کنید.6. ممکن است به جلوگیری از آلرژی کمک کند.
وجود گرده در برخی از گونه های محلی عسل شناخته شده است که با گذشت زمان مقاومت به آلرژی های فصلی را بهبود می بخشد. مصرف منظم عسل به بدن کمک می کند تا در برابر آنتی ژن هایی که در دوران بارداری عمل می کنند ایمنی ایجاد کند. اما اگر به گرده حساسیت دارید، قبل از مصرف عسل باید با پزشک خود مشورت کنید.7. به تقویت پوست سر کمک می کند.
به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی، کاربرد موضعی عسل به درمان بریدگی ها، زخم ها و شرایط پوست سر کمک می کند. استفاده از عسل رقیق شده با آب گرم روی پوست سر می تواند شوره سر و خارش پوست را تسکین دهد.خطر مصرف عسل در بارداری
گرچه در بیشتر مواقع مصرف عسل در دوران بارداری بی خطر است، اما موارد استثنایی وجود دارد که عسل می تواند عوارض جانبی داشته باشد. کسانی که نگران خوردن عسل در حین بارداری هستند، باید خود را از نظر دیابت حاملگی بررسی کنند. برخی از خانم ها در دوران بارداری دچار دیابت حاملگی می شوند و باید مراقب میزان قند خون خود باشند. از این جهت باید در مورد مصرف عسل احتیاط کنند و طبق نظر پزشک پیش بروند.اگرچه احتمال ایجاد حساسیت به دلیل مصرف عسل بسیار نادر است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به گرفتگی معده، تحریک دستگاه گوارش، اسهال، نفخ و مشکلات معده در برخی از خانم ها شود. پس قبل از خرید، اطمینان حاصل نمایید عسلی را که می خواهید خریداری کنید از یک فروشگاه و زنبوردار مطمئن باشد و حتما به قیمت عسل نیز توجه کنید زیرا در اکثر موارد عسل های ارزان، انتخاب مناسبی برای شما نیستند.
زنان باردار چقدر عسل مصرف کنند؟
همانطور که در مورد مصرف هر ماده غذایی رعابت تعادل مهم است، در مصرف عسل هم باید احتیاط کنید تا با دوز مناسبی مورد مصرف قرار بگیرد. اگر به دنبال یک روش ایمن برای خوردن عسل در حین بارداری هستید؛ حداکثر مصرف مجاز عسل در روز 3 قاشق غذاخوری می باشد.موارد احتیاطی که باید هنگام مصرف عسل رعایت کنید:
اگرچه عسل برای مصرف در دوران بارداری بی خطر است، اما راهی که آن را در رژیم غذایی خود قرار می دهید تصمیم می گیرد که آیا مزایایی را برای شما فراهم می کند یا خیر. بنابراین، برای به دست آوردن حداکثر مزایای ممکن، در اینجا نکاتی ذکر شده است که باید دنبال کنید:
عسل را به آب گرم اضافه نکنید، زیرا ممکن است برخی از آنزیم ها و مواد مغذی مفید خود را از دست بدهد. غذاهای سرشار از ویتامین C و D مقدار مواد مغذی خود را هنگام مصرف با عسل از دست می دهند عسل مخلوط شده با پنیر می تواند باعث سوء هاضمه و ناراحتی معده شود و از این رو نباید با هم مصرف شود.
چه افرادی باید از خوردن عسل در دوران بارداری خودداری کنند؟
اگرچه عسل برای مصرف بیشتر افراد بی خطر است، اما خانم های باردار که مشکلات گوارشی مانند بیماری التهابی روده (IBD) دارند، باید از مصرف آن خودداری کنند. آن ها قبل از اینکه عسل را در رژیم غذایی خود قرار دهند باید ابتدا با پزشک متخصص خود مشورت کنند.در تهیه محصولات ارگنیک نهایت دقت را داشته باشید زیرا بازار پُر است از محصولات تقلبی و مصنوعی، اگر به تولید کننده واقعی دسترسی دارید می توانید از آن ها محصولات مورد نیازتان را تهیه کنید در غیر اینصورت بهتر است از فروشگاه های تخصصی مانند آهوتا برای عسل، بکرینا برای روغن و یا ماه چین برای زعفران استفاده کنید.