- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده سازی رقبای ایران (بخش سوم)
جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده سازی رقبای ایران (بخش سوم)
2002 (عربستان): دومین میزبانی و دومین قهرمانی
ورزشگاه ملك فهد از 16 تا 30 ژانویه، برای دومین بار میزبانی مسابقات را برعهده گرفت. عربستان این بار مقتدرتر از دوره قبل ظاهر شد و با 4 برد و 1 تساوی بالاتر از قطر 12 امتیازی ایستاد. آنها کار خود را با توقف (1-1) مقابل کویت آغاز کردند اما در ادامه (3-1) بحرین را شکست دادند، آن گاه مقابل امارات (1-0) و عمان (2-0) پیروز شدند. از سوی دیگر قطر با برتری مقابل بحرین (1-0)، امارات (2-0)، عمان (2-1) و کویت (1-0) تا روز پایانی صدرنشین جدول مسابقات بود.
قطر در روز آخر نیاز به یك تساوی مقابل سعودیها داشت اما (1ـ3) شكست خورد. كویت و بحرین نیز هر دو 5 امتیازی شدند؛ 4 گل زدند و 6 گل خوردند تا برای تعیین تیم سوم. كار به قرعهكشی رسید. و به این ترتیب، كویت صاحب عنوان سوم تورنمنت شد!
از شگفتی های این تورنمنت تعداد گلهای هاني الضابط فرج بيت النوبي مهاجم عمانی بود که عنوان آقای گلی تورنمنت را به خود اختصاص داد. عمان در این رقابتها 5 گل زد که هر پنج گل توسط الضابط زده شد و این بازیکن در تورنمنتی که تنها 33 گل در 15 دیدار به ثمر رسید، جایزه بهترین گلزن را از آن خود کرد. هرچند عمان رتبه ای بهتر از پنجمی کسب نکرد و تنها امارات در جایگاهی پایین تر از این تیم قرار گرفت.
2003 (كویت) ورود یمن به بازیها
این بازیها در 26 دسامبر 2003 آغاز شد و روز 11 ژانویه 2004 خاتمه یافت. پدیده این دوره بحرین بود كه 4 برد، 1 تساوی و 1 باخت كسب كرد اما بهدلیل باخت (0-1) از عربستان، پایینتر از صعودیها نایب قهرمان شد. عربستان با وجود دو تساوی مقابل قطر و كویت، سومین قهرمانی خود را جشن گرفت و در حالی با برد (2-0) مقابل یمن قهرمان شد که این تیم در روز پایان استراحت داشت و با خیال راحت مسابقات تیمهای دیگر را تماشا کرد. بحرین هم بعد از برد (3-1) مقابل امارات، با 4 گل کویت را نیز در هم کوبید تا جایزه بهترین گلزن تورنمنت به مهاجم این تیم برسد؛ طلال یوسف که 5 گل زد و همچنین جایزه بهترین بازیکن جام هم به محمد سالمین بحرینی رسید. تیمهای قطر و عمان سوم و چهارم شدند.عمان در 6 مسابقه خود 4 گل دریافت کرد اما عملکرد علی الحبسی دروازه بان این تیم آن قدر درخشان بود که جایزه بهترین دروازه بان جام را به خود اختصاص دهد. یمن نیز در اولین حضور خود در این بازیها، تنها یك تساوی مقابل عمان بهدست آورد.
2004 (قطر): بازگشت عراق، درخشش قطر و عمان
پس از سقوط رژیم بعث و حكومت صدام حسین، عراق مجدداً در خانواده بازیها پذیرفته شد تا رقابتها در دو گروه چهار تیمی برگزار شده و از هر گروه دو تیم راهی نیمه نهایی شوند. هرچند عراق عملکرد ضعیفی داشت و در سالی که چهارم المپیک شده بود و در جام ملتهای آسیا نیز به جمع هشت تیم برتر مسابقات رسیده بود، در نخستین گام (3-1) از عمان باخت و با دو تساوی مقابل قطر (3-3) و امارات (1-1) در جالی قعرنشین گروه خود شد که هر دو تساوی را هم در وقتهای تلف شده مسابقات خود کسب کرد.
تیم عربستان هم عملکرد ضعیف خود در جام ملتهای آسیا را ادامه داد و در حالی همچون جام ملتها در دور گروهی حذف شد که از کویت (2-1) و از بحرین (3-0) باخت تا تنها یک برد(2-0) مقابل یمن به دست آورد!
دو فینالیست (قطر و عمان) در مرحله گروهی نیز با هم بازی كرده بودند كه دیدار آنها (2 ـ 1) به سود قطر خاتمه یافته بود. در فینال نیز مسابقه (1 ـ 1) شد و قطر با برد (5 ـ 4) در ضربات پنالتی برای دومینبار فاتح مسابقات شد. بحرین نیز (3 ـ 1) كویت را شكست داد و سوم شد. عماد الحسنی از عمان نیز با 4 گلزده، آقای گل تورنمنت شد. علی الحبسی دروازه بان عمان هم جایزه خود در دوره قبل را تکرار کرد و باز هم بهترین دروازه بان جام شد.