- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- لحظه های ماندگار جام ملتهای آفریقا؛ پایان انتظار 24 ساله فرعون ها

لحظه های ماندگار جام ملتهای آفریقا؛ پایان انتظار 24 ساله فرعون ها
مصری ها که در سال 1986 میزبان جام ملتهای آفریقا بودند، بار حضور در مسابقات نیازی به شرکت در مسابقات مقدماتی نداشتند. کامرون هم به عنوان مداقع عنوان قهرمانی، چنین شرایطی داشت.
سایر تیمها به صورت حذفی در برابر هم قرار گرفتند و در مرحله ای که مخصوص تیمهای ضعیف تر در نظر گرفته شده بود، 16 تیم در برابر هم قرار گرفتند. هشت تیم برتر این مرحله راهی دور نخست انتخابی شدند و مسابقات حذفی ادامه پیدا کرد. البته بی نظمی ها زیاد بود و در این مرحله سودان در برابر کنیا، سیرآلئون در مقابل مراکش، تانزانیا در برابر نیجریه و اتیوپی مقابل زامبیا به میدان نرفتند و تیمهای رقیب بدون برگزاری مسابقه به دور دوم حذفی صعود کردند.
دوازده تیم راهی مرحله پایانی حذفی شدند و با شش رقابت رفت و برگشت، تکلیف 6 تیم صعود کننده به مرحله نهایی بازیها را مشخص کردند. در پایان بازیهای رفت و برگشت، نتایج کلی تیمها در برابر یکدیگر به شرح زیر شد:
الجزایر(3-0) کنیا
زامبیا(1-0) نیجریه
ساحل عاج(2-0) غنا
سنگال(3-1) زیمباوه
موزامبیک(3-3) لیبی( موزامبیک در ضربات پنالتی 4 بر 3 پیروز شد)
مراکش(1-0) زئیر
دو شهر قاهره و اسكندريه از هفتم تا 21 مارس پذيراي برترينهاي آفريقا شدند. در روز آغازين بازيها تيم سنگال با برتري (1-0) مقابل ميزبان، شوك بزرگي به رقابتها وارد آورد. اما اين تيم از ساحل عاج شكست خورد و از آنجا كه در روز آخر، بازيها به شكل همزمان برگزار نميشد، تيم مصر با اطلاع از نتيجه ديگر بازي گروه، دو گل به موزامبيك زد و سنگال حذف شد! مصری ها نیز بعد از گلی که در روز نخست خوردند، هرگز دروازه شان باز نشد.
به اين ترتيب امتيازات زير به دست آمد:
گروه اول: مصر(4) ساحل عاج (4) سنگال (4) موزامبيك (0)
گروه دوم: كامرون (5) مراكش (4) الجزاير (2) زامبيا (1)
دو ديدار نيمه نهايي تنها 2 گل داشت تا كامرون و مصر با برتري مقابل ساحل عاج و مراكش راهي فينال بازيها شوند. ديدار دو تيم شكست خورده با برتري (3-2) ساحل عاج خاتمه يافت و بالاخره مصر كه از سال 1962 موفق به حضور در فينال بازيها نشده بود، پس از تساوي (0-0) مقابل كامرون، در ضربات پنالتي (5-4) برنده شد و براي سومين بار فاتح رقابتها لقب گرفت. در اين بازيها تنها 31 گل به ثمر رسيد كه سهم «روژه ميلا» كامروني و بهترين بازيكن تورنمنت 4 گل بود تا اين ستاره 34 ساله عنوان آقاي گلي بازيها را نيز از آن خود سازد.
چهار سال بعد روژه میلا در کهنسالی، ستاره کامرون در جام جهانی 1990 ایتالیا شد.