زمان مطالعه: 2 دقیقه
یورو 1968 و قانون پرتاب سکه

یورو 1968 و قانون پرتاب سکه

ایتالیای 1968 تنها تیمی است که به لطف شیر یا خط به فینال یورو صعود کرده است.

دو سال از جام جهانی 1966 می گذشت. در آن رقابت ها شوروری مقابل ایتالیا به برتری(1-0) دست یافته بود و سرانجام عنوان چهارم جام را از آن خود ساخته بود. اما ایتالیا پس از باخت مقابل شوروی در برابر کره شمالی هم تن به شکست خفت بار(1-0) داد و حتی به مرحله دوم جام نیز صعود نکرد. پس از گذشت دو سال حالا ایتالیا میزبان یورو بود و در روز 5 ژوئن 1968 در حضور 68582 تماشاگر  استادیو  سن پائولو شهر ناپل در برابر میهمان خود قرار می گرفت. روس ها در دوره قبل هم ایتالیا را از مسابقات یورو کنار زده بودند و همین مساله این تیم را در برابر آتزوری به یک تیم شکست ناپذیر بدل ساخته بود. حتی با این که فروچیو والکارجی مربی آتزوری گفته بود روس ها شکست ناپذیر نیستند. همه این مسائل دست به دست هم داده بود تا بازی به شکلی محتاطانه توسط دو تیم آغاز شود.  کورت شنشر داور آلمانی سوت آغاز مسابقه را در ساعت 18 به صدا درآورد.  بازی در یک هوای نامساعد برگزار شد. بالطبع موقعیت ها کم بودند و تیم ها دور از دروازه به سر می بردند. مصدومیت ها نیز به مسابقه لطمه زده بود. ایگور چیسلنکو تنها گلزن بازی دو تیم در جام جهانی 1966 از غایبان این مسابقه بود. جیانی ریورا بازی ساز اسطوره ای آتزوری نیز در برخورد با والنتین آفونین مصدوم شد و حتی بازی بعدی تیمش را از دست داد. 

پیرو پراتی تنها موقعیت خطرناک بازی را از 15 متری دروازه به هدر داد. لحظاتی بعد دینو زوف توپ شسترنف را به خوبی مهار کرد. دروازه بان ایتالیا دو بار هم آلکساندر لنف را ناکام گذاشت. از سوی دیگر با اینکه ماتزولا و ریورا خیلی تلاش کردند اما حاصلی نداشت و بازی در وقت های اضافه هم به اتمام رسید. در وقت اضافی نیز زانوی جیان کارلو برچلینو صدمه دید تا آنجلو دومنگینی به عنوان مدافع چپ به بازی ادامه دهد. در این مدت روسها 6 کرنر زدند ولی نتیجه ای نگرفتند. در حقیقت خط حمله ایتالیا آنقدرها زهردار نبود و به این ترتیب نتیجه 0-0 بین دو تیم عادلانه به نظر می رسید.

با توجه به این که دیدارهای نیمه نهایی در روز پنجم برگزار می شد و دیدارهای رده بندی و فینال سه روز بعد باید برگزار می شد، وقتی هم برای انجام دیدار تکراری وجود نداشت و برنده باید از شیر یا خط و سکه مشخص می شد.

فاکتی کاپیتان ایتالیا به همراه آلبرت شسترنف کاپیتان شوروی باید انتخاب می کردند. سکه انداختن، تنها راه حل موجود برای تعیین تیم برنده بودفاکتی درباره آن لحظات بیم و امید، بعدها چنین گفت:

 

 من و کاپیتان روسیه به سمت رختکن رفتیم. دو تن از نمایندگان دو تیم هم همراه ما و داور آمدند. داور، سکه ای قدیمی را از جیبش بیرون آورد. من خط را انتخاب کردم. انتخابم درست بود و ایتالیا به فینال صعود کرد. 70 هزار نفر در استادیوم منتظر ما بودند و می خواستند نتیجه را بدانند. من به آنها نتیجه را گفتم و آنها بابت پیروزی ایتالیا خوشحالی کردند و به شادی پرداختند.

 

ایتالیا این گونه و به لطف یک سکه برنده شد و راهی فینال شد. روس ها هم پس از دو حضور متوالی در فینال یورو و کسب یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی از این مسابقات ناچار شدند راهی دیدار رده بندی شوند. جایی که با دو گل بابی چارلتون و جف هرست مغلوب انگلستان شدند و به مقام چهارمی یورو بسنده کردند.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «یورو 1968 و قانون پرتاب سکه» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.