زمان مطالعه: 1 دقیقه
خواندنی های المپیک 1956( بخش دوم)

خواندنی های المپیک 1956( بخش دوم)

در سال 1956 ارتش شوروی به کشور مجارستان حمله کرد و اثرات این اشغال، در المپیک هم نمایان شد!

قبل از المپیك روسها به مجارستان حمله كردند و انقلاب مجارها به رهبری «ایمره ناگی» را سركوب نمودند. جنگ دو كشور به المپیك هم كشیده شد و در نیمه نهایی مسابقه واترپلو، چنان در‌آب كتك‌كاری شد كه ابروی گئورگی ژادور بازیكن مجارستان شكافته شد.

هفتم دسامبر 1956. مجارها پس از پیروزی (4-0) بر شوروی به فینال رسیده و با ستارگانی همچون آنتال بلواری، اوتو بوروس، دژشو گیارماتی، ایستوان هوشی، لارلوجنی، تیوادور كانیژا، گئورگی كارپاتی، گئورگی ژادور و... قهرمان المپیك شدند. آن كه لباس سفید پوشیده و زیرچشمش باد كرده است، «ژادور» می‌باشد.

مرحله مقدماتی مسابقات فوتبال و دیدار تیمهای آلمان و بریتانیا در حضور 96 هزار تماشاگر. استادیوم المپیك ملبورن بریتانیا (پیراهن تیره) در این مسابقه (3-1) به پیروزی رسید و به دور دوم صعود كرد. اما در این مرحله توفیقی كسب نكرد و از دور مسابقات حذف شد.

در فوتبال عناوین برتر به كشورهای بلوك شرق رسید و یوگسلاوها كه در دوره قبلی در فینال ناكام شده بودند، این بار نیز در مسابقه فینال بازنده و به اصطلاح Runner-up شدند. طلای المپیك ملبورن به شوروی (پیراهن تیره) رسید كه در فینال (1-0) به پیروزی رسید.

«لو یاشین» دروازه‌بان اسطوره‌ای فوتبال شوروی و عامل اصلی درخشش شوروی در دهه 50 و 60 میلادی. قهرمانی المپیك 1956 آغاز درخشش روسها بود و این تیم با دروازه‌بانی یاشین فاتح جام ملت‌های اروپا (1960) و نایب قهرمان جام ملت‌ها (1964) و صاحب عنوان چهارم جام جهانی 1966 گردید.

«مارجوری جكسون» سریعترین زن جهان و فاتح دوی صدمتر و دویست متر المپیك هلسینكی و قهرمانی كه مجسمه‌اش به پاس درخشش وی در استرالیا ساخته شد، در المپیك ملبورن حضور نداشت. اما جانشینان او مدال‌های طلا را درو كردند!

جان لندی (سمت چپ) كه سه سال قبل، یك مایل را در 3:57 دقیقه دویده بود، با امید قهرمانی در المپیك شركت كرد. اما مدال طلای 1500 متر به یك ایرلندی گمنام به نام «ران دیلینی» رسید و لندی با ثبت زمان 03ـ3:42 دقیقه به مدال برنز بسنده كرد.

«داون فریزر» با ثبت زمان 0ـ1:02 دقیقه فاتح شنای صد متر آزاد گردید. داستان درخشش فریزر كه در شنای 400 متر نیز دوم شده بود، در المپیك‌های بعدی ادامه پیدا كرد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «خواندنی های المپیک 1956( بخش دوم)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.