- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات ورزشی
- دوی ده هزار متر در المپیک 1992

دوی ده هزار متر در المپیک 1992
در همین مسابقه الانا مهیر سفیدپوستی از آفریقای جنوبی نیز نقره گرفت تا اولین زن از آفریقای جنوبی باشد كه پس از 1960 برنده مدال شده است لحظهای كه دو قهرمان یكدیگر را در آغوش گرفتند و در ورزشگاه دور افتخار زدند، حرکت شان نویدبخش آیندهای روشن در المپیك بود. آیندهای بدون تفاوت بین سپید و سیاه. شب سیاه آفریقا به سوی روشنایی سپیده دم آفریقای جدید میرفت.
همین دور افتخار به ظاهر ساده، رقابت آنها را فراتر از رقابت صرف کرد. سالها بعد مه یر، سفیر ماراتن کیپ تاون که برنامه توسعه دو و میدانی خود را اجرا می کند، در توضیح وقایع بعد از مسابقه گفت:
در آغوش گرفتن یکدیگر بعد از مسابقه و زدن دور پیروزی با هم، حرکتی خودجوش و بدون برنامه ریزی قبلی بود.
تولو هم که اکنون رئیس فدراسیون دو و میدانی اتیوپی است، آن لحظه را به یاد می آورد:
با مرور آن مسابقه متوجه شدم که این مسابقه 25 دور نبود، بلکه با احتساب دورافتخاری که با هم زدیم، 26 دور می شد؛ واقعاً تأثیرگذار بود.
تولو که اولین زن سیاهپوست آفریقایی بود که مدال طلای المپیک را کسب کرد از اهمیت آن لحظه چنین می گوید:
مهمترین جنبه آن رقابت، دوستی بعد از مسابقه بود. این نمادی از اتحاد بود. در اتیوپی، هر بار که مردم به فینال بارسلونا 1992 اشاره می کنند، از الانا نیز یاد می کنند.
در المپیک بارسلونا با توجه به تغییر رژیم آفریقای جنوبی، این کشور به جای استفاده از پرچم قدیمی خود از پرچم المپیک استفاده کرد و مایر هم با همین پرچم- مزین به 5 حلقه المپیک- دور افتخار زد.
30 سال بعد او که می خواست پرچم خود را به موزه المپیک اهدا کند، روی پرچم نوشت: نماد قدرت ارزش های المپیک.
تولو نیز روی پرچم چنین افزود: دوستی، صلح، استقامت
و هر دو ورزشکار پرچم را امضا کردند.