- آسمونی
- مجله اینترنتی
- گردشگری
- ایرانگردی
- شهرستان مرند
شهرستان مرند
شهرستان | مرند |
استان | آذربایجان شرقی |
مرکز شهرستان | مرند |
مساحت | 28 کیلومتر مربع |
جمعیت | 130,825 تن |
پیش شماره تلفن | 124191 |
شهرستان مرند یکی از شهرستان های استان آذربایجان شرقی بوده که ازنظر مساحت، چهارمین شهرستان استان اذربایجان شرقی بوده،و از نظر جمعیت سومین شهرستان استان اذربایجان شرقی می باشد. مادر حضرت نوح در این شهرستان دفن شده است به همین دليل پاساژی به نام پاساژ نوح در این مکان واقع می باشد. از شهر های این شهرستان میتوان به یامچی، کشکسرای، بناب، زنوز و دیزج حسین بیگ اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با این شهرستان در ادامه مطلب با آسمونی همراه شوید.
مرند کجاست؟
مرند در 65 کیلومتری شمال غرب تبریز قرار گرفته است. از تبریز فاصله مرند با فاصله شبستر از تبریز دقیقا یکسان می باشد.
جمعیت مرند
مرند با دارا بودن 130,825هزار نفر جمعیت، جز سومین شهر پرجمعیت استان اذربایجان شرقی بعد از تبریز و مراغه میباشد و دارای 28 کیلومتر مربع مساحت می باشد.
جاهای دیدنی شهر مرند
مرند دارای جا های دیدنی فراوان می باشد که برخی از این جاهای دیدنی عبارتند از:
- قلعه مانداگارانا
- مسجدجامع مرند
- تپه باستانی سیروان
- بازار کوزه فروشان
- مسجد بازار
- کاروانسرای عباسی مرند
- تفرجگاه موغان یوردو
- غاز دوگیجان مرند
-
کلیسای موجومبار یا سنت هریپ سیمه
-
آبگرم صوفیان
-
چشمه آغ سو
-
سد زنوز
-
منطقه ییلاقی ماهار و کوه کمره
-
آبشار عیش آباد
مسیر های ارتباطی مرند
شهر مرند دارای موقعیت جغرافیایی و ارتباطی خوبی می باشد. بزرگراه تبریز-مرند و جاده مرند-بازرگان و مرند-جلفا از مهترین راه های ارتباطی این شهررمی باشد. این شهر دارای دورکمربند برون شهری به نام آزادراه نوح و کمربند شمالی است. شهر مرند در مسیر راه آهن برقی تبریز به جمهوری آذربایجان قرارگرفته است که یک دوم این شهر را محاصره کرده و مشکلات زیادی برای شهروندان این شهر ایجاد کرده است.
اقتصاد مرند
بیشتر اقتصاد شهر مرند از طریق کشاورزی و قالی بافی است، اگرچه شهر مرند به دلیل شرایط آب و هوایی و شرایط طبیعی برای باغداری و دامداری نیز مناسب میباشد. ازمحصولات مهم شهر مرند میتوان به غلات مانند گندم که صادر هم میشود و همچنین سبزیجات و سیفی جات اشاره کرد. از محصولات باغی شهر مرند میتوان به زرد آلو و انگور که بصورت خشکبار نیز به مصرف میرسد، میتوان اشاره کرد همچنین کشت زعفران در بناب، قسمت شرق مرند که رواج بیشتری داشته و کشت و برداشت پسته در یامچی، در قسمت غرب مرند از محصولات مهم این شهر به حساب می آیند.
روستاهای شهرستان مرند
- آرباتان
- باروج
- اردکان
- زنجیره
- زال
- چرچر
- ارسی
- الان
- اینجا
- انامق
- یالقوزآغاج
- بنزین
- پیام
- پیربالا
- لیوان
- تازه کند
- جواب
- چایکسن
- در
- درویش محمد
- دولت آباد
- دوگیجان
- دیده بان
- دیزج علیا
- زنوزق
- ساری تپه
- سرخه
- شوردرق
- عریان تپه
- قاپولوخ
- قراره فیض آله
- قرمزی قشلاق
- قراره محمد
- کندلج
- گروید
- ملایوسف
- میان
- هرچند
- یکان سعدی
- یکان علیا
- ینگجه سادات
حمل و نقل در مرند
در مرند از انواع و اقسام وسایل نقلیه استفاده می شود اعم از تاکسی ،خودرو شخصی ،مینی بوس ،تراکتور ،موتور ،سه چرخه و... .
هزینه تاکسی در مرند بسته به جایی که میروید متفاوت است بر فرض مثال از میدان امام خمینی تا دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند هزینه به ازای هر نفر 3 هزار تومان می باشد.
صنایع دستی و سوغات مرند چیست؟
درشهرمرند قالی بافی جز هنرها و صنایع دستی این شهر میباشد که مانند سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی از محبوبیت خاصی برخوردار می باشد که علاوه بر اینکه استان اذربایجان شرقی را در سراسر کشور به عنوان شهر فرش میشناسند، در خارج از کشور نیز این هنر شهرت زیادی داشته و از محبوبیت خاصی برخوردار میباشد.
علاوه بر فرش بافی، قالی بافی، سبدبافی و فانوسکا بافی، همچنین سفالگری و سرامیک سازی درشهر مرند و در روستاهای اطراف شهر مرند صورت میگیرد که این هنر ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
قیسی که همان برگه زرد آلو هست یکی از محبوب ترین و معروف ترین وپر خاصیت ترین سوغاتی های این شهر به حساب میآید که سالانه به میزان بی شماری از شهرستان مرند این محصول برداشت میشود و به روش های خاصی این محصولات را خشک میکنند و بعد از بسته بندی وارد بازار میکنند و مورد استفاده عموم قرار می گیرد. این محصول که هم طعم دلپذیری دارد و هم از نظر درمانی یک میوه پر از خاصیت میباشد، طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. آلبالو و زغال اخته و پسته از دیگر محصولات این شهر میباشند.
مراکز خرید مرند
پاساژ و مراکز خرید بسیاری در این شهرستان دیده می شود که عبارتند از:
- پاساژ حاج کمال
- بازار رضا
- پاساژ موذن
- پیچاخچی بازار
غذاهای سنتی مرند
مرندبه علت موقعیت کوهستانی که دارد مردمش در زمستان به آش های گرم و مقوی پناه می برند. برخی از معروف ترین غذاهای شهر مرند عبارتند از:
- خامه شورباسی
- آش
- کلم دولماسی
- قورمه سبزی مخصوص مرند
- قورما شهربازی
منابع آبی مرند
وجود آب هاي روی زمین، رودها، چشمه ها و قنات ها، آب هاي زیرزمینی در شهر مرند به كشاورزي جايگاه ویژه ای بخشيده ولی با اين ويژگی هنوز دشت های مرند، هرزندات با مشكل كم آبی مواجه هستند بیشتر مصرف آب در شهرستان مرند در بخش كشاورزی متمركز شده است كه حدود 90 درصد اين مصرف از آب های زيرزمينی با حدود 750 حلقه چاه نیمه عميق و عميق تامين می شود. حجم آب مصرفی شهرستان مرند در قسمت آب های زيرزمينی حدود 250 ميليون مترمكعب تخمين زده می شود رودخانه های مهم شهرستان مرند عبارتند از:
- زيلبر چای
- زنوز چای
- قره چای ( كشكسرای)
- شيخ چای