- آسمونی
- مجله اینترنتی
- چهره ها
- چهره های ورزشی
- بیوگرافی مایر پرنشتین
بیوگرافی مایر پرنشتین
در سال 1990 و به هنگام برگزاری بازیهای المپیك پاریس، برای اولین بار قرار شد كه مسابقات در روز یكشنبه هم برگزار شود. با توجه به این كه بیشتر كشورهای شركتكننده در المپیك، مسیحی بودند، برخی ورزشكاران معتقد بودند كه مسابقات در روز یكشنبه باید تعطیل شود. این طرز تفكر تا سالها بعد نیز وجود داشت به طوری كهدبعدها حتی دوندهای آمریكایی با انجیل در مسابقه شركت كرد و انجیل به دست دوید! اما در این میان اتفاقی عجیب برای مایر پرنشتین افتاد. پرنشتین كه در سال 1880 در روسیه متولد شده بود، در هنگام برگزاری المپیك در دانشگاه سیراکوز آمریكا تحصیل میكرد و به عنوان نماینده آمریكا در بازیها شركت كرده بود.
او كه برای اولین بار در سال 1898 عنوان قهرمانی آمریكا را تصاحب كرده بود، در سال 1900 نیز با پرش 7.50 متر ركورد جهانی پرش طول را بر جای نهاده بود و حالا امید فراوانی به قهرمانی در المپیك داشت. او در بخش مقدماتی صدرنشین شد و به نظر میرسید كه برنده مدال طلا خواهد شد... پرنشتین با پرش 14.47 متر در پرش سه گام هم قهرمان شده بود و حالا آماده كسب دومین طلا بود. اما مسابقه فینال پرش طول در روز یكشنبه برگزار میشد و هفت دونده حاضر به شركت در این مسابقه نشدند! عجیب این بود كه پرنشتین مسیحی نبود اما مطابق عقیده دیگر شركتكنندگان عمل كرد و در فینال شركت نكرد.
چنین شد كه آلوین كرانزلین آمریكایی – كه مسیحی و دانشجوی دانشگاه پنسیلوانیا بود – قهرمان شد و مایر با همان ركورد 7.17 متر كه در روزهای قبل به جای نهاده بود، دوم شد! چهار سال بعد و در المپیك سنلویی، پرنشتین شكست دوره قبل را جبران كرد و با پرش 7.34 متر هم ركورد پرش طول المپیك را شكست و هم برنده مدال طلای المپیك شد. مدال طلای بعدی او در پرش سه گام به دست آمد كه به لطف پرش 14.35 متری پرنشتین حاصل شد. دو سال بعد و در المپیك غیررسمی آتن (1906) – كه به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس بازیهای المپیك برگزار میشد، پرنشتین با پرش 7.20 متر باز هم در پرش طول طلا گرفت. پایان كار این دونده بزرگ در 48 سالگی و در ماه مارس 1928 بود.