زمان مطالعه: 2 دقیقه
پرتال یا پورتال چیست؟

پرتال یا پورتال چیست؟

پرتال یا پورتال یا درگاه وب طراحی خاصی از وب سایت بوده که داده ها و اطلاعات را از...

پرتال یا پورتال چیست؟

تقریبا بزرگ ترین و گسترده ترین پورتال وب، یاهو است وقتی کار بری وارد صفحه اصلی سایت یاهو به آدرس www.yahoo.com می شود دقیقا از طریق همین صفحه می تواند به اکثر سرویسهای اینترنتی موجود و معمول جهان بر روی وب دسترسی پیدا کند. مثلا کاربر می تواند از طریق فشردن یک دکمه مشخص به سرویس پست الکترونیکی اش در یاهو وارد شود و به ایمیل های شخصی اش نگاهی بیندازد (دروازه ای برای ورود به سرویس ایمیل) یا از طریق باکس جستجوی بالای صفحه، کلمه یا تصویر و… را در اینترنت جستجو کند(دروازه ای برای ورود به سرویس جستجو در وب).

بدین معنی که پورتالها تقریبا توسط مدیر (کاربر اصلی و سفارش دهنده) مدیریت می شوند و حتی در برخی موارد می توان ظاهر و پوسته آن را بدون دخالت برنامه نویس واطلاع از برنامه نویسی پس زمینه تغییر داد. پورتالها در بسیاری موارد تقریبا تمام داینامیک هستند. نمونه هائی بسیار کوچک (و نه اصلا قابل قیاس با پورتال بزرگی مانند یاهو) از پورتال های موجود، سیستم های مدیریت محتوی جوملا و مامبو هستند.لازم به ذکر است که نمونه های یاد شده تنها سیستم های مدیریت محتوائی هستند که با اضافه نمودن تعدادی امکانات ساده مثل سیستم نمایش آب و هوا و نظر سنجی و آمار و….به اشتباه نام پورتال را بر آنها نهاده اند. به جرات می توان گفت این سیستم ها در قیاس با پورتالهائی مثل یاهو اصلا پورتال به حساب نمی آیند اما هر یک از این سیستمها نیز در جای خود امکانات بسیار مفیدی را به کاربران ارائه می دهند (علی الخصوص در ایران که صاحبان سایت ها و کاربران تقاضای الحاق موارد و امکانات بسیار پیشرفته تجاری را ندارند)

به نظر من ایراد عمده ای که به این سیستمهای مدیریت محتوی و سیستمهای مشابه (که اغلب بصورت ماژول های متن باز در خارج ایران نوشته شده و پس از ترجمه در اختیار عموم قرار می گیرند) وارد است، عدم رعایت اصول بهینه سازی سایت در این سیستم هاست. سایتی که بر پایه این سیستمها پیاده سازی می شود، فقط در شرایطی که رقبای کمی داشته باشد می تواند در صفحه یا صفحات اول گوگل ظاهر شود. این مشکل در ابتدا مربوط به نحوه برنامه نویسی این سیستمها در هنگام طراحی اولیه و دوم مربوط به شرکتهای طراحی سایت است که وقتی چنین سیستمی را برای مشتریانشان پیاده سازی می کنند، نکات لازم برای بهینه سازی محتوی سایت مذکور را به مشتری گوشزد نمی کنند! من بر این عقیده هستم که یکی از اصلی ترین وظایف شرکتهای طراحی سایت، علاوه بر آموزش نحوه استفاده از CMS آموزش چگونگی بهینه نوشتن محتوی، در این سایتها به مشتریان است. همچنین این شرکتها می توانند با پیاده سازی ماژولهای آماده برای بهینه سازی سیستم های مدیریت محتوی، پس از ترجمه آن به فارسی، به آموزش کار با این ماژولها به مشتری، باعث ترقی تجاری مشتریانشان در محیط وب شوند.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «پرتال یا پورتال چیست؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره پرتال یا پورتال چیست؟ فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.