زمان مطالعه: 9 دقیقه
قاریان معروف قرآن در ایران

قاریان معروف قرآن در ایران

رشته قرائت قرآن با وجود قدمتی نه چندان طولانی در ایران نسبت به کشورهایی مانند مصر، اساتید بزرگ و خوش‌خوانی...
qari-quran
qari-quran

رشته قرائت قرآن با وجود قدمتی نه چندان طولانی در ایران نسبت به کشورهایی مانند مصر، اساتید بزرگ و خوش‌خوانی را به خود دیده به گونه‌ای که در بسیاری از مواقع، تلاوت آنها تحسین قاریان برجسته مصری را برانگیخته است. پورتال آسمونی در این بخش اسامی قاریان معروف قرآن در ایران به همراه بیوگرافی کوتاهی از آن ها را برای شما عزیزان تهیه و تنظیم کرده است که در ادامه می خوانید.

  • استاد «سیدمحسن خدام‌حسینی»

«سید محسن خدام‌حسینی» اولین قاری بین‌المللی ایران پس از انقلاب اسلامی و نفر اول مسابقات بین‌المللی ایران در سال 1360 است؛ بسیاری از چهره‌های بین‌المللی قرائت در ایران از شاگردان او هستند و همواره با افتخار از این موضوع یاد می‌کنند؛ این استاد اکنون همت خود را بر «تربیت قرآنین شاگردانش گماشته و در سازمان دارالقرآن‌الکریم این مهم را راهبری می‌کند؛ او سال‌هاست که رغبتی برای ارتباط با رسانه‌ها از خود نشان نمی‌دهد.

  • استاد «هاشم روغنی»

«هاشم روغنی» قاری مشهدی کشورمان که در سال 1363 توانست رتبه نخست مسابقات بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران را کسب کند.

  • استاد «محمد حسین سعیدیان»

«محمدحسین سعیدیان» استاد دانشگاه و قاری ممتاز ایرانی که توانست در سال 1366 مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن جمهوری اسلامی ایران را به خود اختصاص دهد.

  • استاد «حسن رضائیان»

«حسن رضائیان» نفر اول از سمت چپ که به عنوان قاری و مؤذن توانمند جمهوری اسلامی ایران توانست تا در سال1367 رتبه نخست مسابقات بین‌المللی ایران را کسب کند؛ در کنار او «امیر آقایی» حافظ کل قرآن، «محمد عباسی» و «غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی» از اساتید برجسته رشته قرائت مشاهده می‌شوند.

  • استاد «محمد جواد پناهی»

«محمدجواد پناهی» دیگر قاری ممتاز مشهدالرضا (ع) که موفق به کسب مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن جمهوری اسلامی ایران در سال 1368 شد.

  • استاد «عباس سلیمی»

«عباس سلیمی» اولین قاری ایرانی که توانست مقام نخست مسابقات بین‌المللی کشور مالزی را در سال 1358 کسب کند؛ او در این تصویر در کنار استاد مرحوم «ابوالعینین شعیشع» از قاریان دوران طلایی کشور مصر نشسته و در حال گفت‌وگو با اوست.

  • استاد «مهدی قره‌شیخلو» و استاد«عباس امام‌جمعه»

«مهدی قره‌شیخلو» نفر سمت راست، دارنده مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت جمهوری اسلامی ایران در سال 1371 و «عباس امام‌جمعه» نفر سمت چپ، قاری ممتاز کشورمان که موفق به کسب رتبه نخست مسابقات بین‌المللی کشور مالزی در سال 1368 شد.

  • استاد «محمد عباسی»

«محمدعباسی» قاری ممتاز ایرانی که توانست در مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن ایران در سال 1372 مقام نخست را از آن خود کند.

  • استاد «محمدرضا پورزرگری»

«محمدرضا پورزرگری» قاری برجسته ایرانی که مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در ایران را در سال 1373 از آن خود کرد.

  • استاد «کریم منصوری»

«کریم منصوری» قاری محبوب ایرانی که تلاوت او همگان، حتی مصری‌ها را به یاد تلاوت استاد مرحوم «عبدالباسط» می‌اندازد؛ وی توانست در سال 1376 مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن ایران را با خود همراه کند؛ با حضور او شاید بتوان گفت که عبدالباسط هنوز زنده است و تلاوت می‌کند.

  • استاد «حسین کرمی»

«حسین کرمی» قاری برجسته از شهر آذری زبان اردبیل که با کسب مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن سال 1378 در ایران، سرآمد افتخارات خود را کسب کرد؛ او پزشک فوق تخصص کلیه است.

  • استاد «رحیم خاکی»

«رحیم خاکی» قاری ممتاز ایرانی که در مسابقات بین‌المللی سال 1379 قرائت قرآن در ایران مقام دوم را کسب کرد؛ او فعال رسانه‌ای و عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و اصالتاً اهل شهر مراغه است؛ استاد «ابوالعینین شعیشیع» از قاریان عصر طلایی مصر، چندی قبل از درگذشت خود به وی اجازه‌نامه قرائت قرآن داد.

  • استاد «حسن ربیعیان»

«حسن ربیعیان» قاری ممتاز ایرانی که در سال 1380 توانست رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در ایران را کسب کند.

  • استاد «قاسم رضیعی»

«قاسم رضیعی» قاری و پزشک ایرانی که رتبه نخست مسابقات بین‌المللی قرآئت قرآن کریم ایران را در سال 1381 کسب کرد.

  • استاد «حمیدرضا الاجگردی»

«حمیدرضا الاجگردی» نفر سمت راست این تصویر است که مقام نخست مسابقات بین‌المللی سال 1382 در رشته قرائت قرآن کریم را از آن خود کرد.

  • استاد «مهدی عادلی»
qari-quran2
qari-quran2

«مهدی عادلی» قاری ممتاز و جوان ایرانی که طی مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن جمهوری اسلامی ایران در سال 1383 مقام نخست را از آن خود کرد.

  • استاد «حمید شاکرنژاد»

«حمید شاکرنژاد» قاری جوان و ممتاز مشهدی که در سال 1384 توانست رتبه نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در ایران را کسب کند؛ وی دارای خانواده ای قرآنی است و برادر او «حامد شاکرنژاد» نیز از قاریان خوش‌خوان و بنام ایرانی است.

  • استاد «حسین فردی»

«حسین فردی» قاری ممتاز ایرانی که مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن در ایران را در سال 1386 کسب کرد؛ «جعفر فردی» برادر اوست و مقام دوم مسابقات بین‌المللی مالزی را در رشته قرائت دارد.

  • استاد «صالح اطهری‌فرد»

«صالح اطهری‌فرد» قاری ممتاز و متین ایرانی که در مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن سال 1387 در ایران، مقام نخست را کسب کرد؛ او دبیر آموزش و پرورش است و در مدارس کرج به تدریس زبان انگلیسی می‌پردازد.

  • استاد «سیدمحمدجواد حسینی»

«سیدمحمدجواد حسینی» قاری برجسته ایرانی که در سال 1388 مقام نخست رشته قرائت در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم ایران را کسب کرد.

  • استاد «عباس هاشمی»

«عباس هاشمی» اولین قاری بوشهری که توانست با عبور از مراحل مختلف مسابقات قرآن ایران، خود را به مرحله بین‌المللی رسانده و مقام نخست این مسابقات را در سال 1390 به خود اختصاص دهد.

  • استاد «حسین رستمی»

حسین رستمی قاری ایرانی در حال گفت‌وگو با رهبر معظم انقلاب، پس از اجرای تلاوت در محضر ایشان.

«حسین رستمی» قاری برجسته ایرانی که در سال 1385 مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن کریم کشور مالزی را کسب کرد؛ او در این تصویر در حال گفت‌وگو با رهبر معظم انقلاب است؛ چهره‌های قرآنی و قاریان و حافظان هر ساله در دو مرحله به دیدار «آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای» می‌روند که محفلی بسیار معنوی و باعث طراوت روح است؛ رهبر عزیز انقلاب خود از فعالان قرآنی کشور از پیش از انقلاب تاکنون است.

  • استاد «منصور قصری‌زاده»

«منصور قصری‌زاده» قاری ممتاز ایرانی و دارنده مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرائت قرآن کریم سال 1370 کشور مالزی است.

قاریان بین‌المللی دیگری نیز در جمع قاریان ایرانی حضور دارند که متآسفانه تصویر مناسبی برای معرفی آنها نیافتیم ؛ از آن جمله می‌توان به اساتید محترم «سید مرتضی سادات‌فاطمی»، «محمدکاظم محمدزاده»، «سید حمید هروی»، «محمود لطفی‌نیا»، «مهدی صیاف‌زاده»، «محمدجواد کاشفی» و «مسعود نیکدستی» اشاره کرد.

قاریان مشهور جهان

استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد بی‌شک شناخته‌شده‌ترین قاری نزد ایرانیان است که از چهار حافظ بزرگ قرآن در مصر به‌شمار می‌رود.

او سال 1927 میلادی در روستای المزاعزه یکی از توابع شهر ارمنت در استان قنا در جنوب مصر به دنیا آمد. نسب خانوادگی وی از کردهای مهاجر بود که هنگام لشکر‌کشی‌های صلاح‌الدین ایوبی از ترکیه به مصر مهاجرت کردند.

پدرش عبدالصمد از مدرسان حفظ و تجوید قرآن کریم بود. عبدالباسط در شش سالگی به مکتب القرآن در ارمنت رفت و در 10 سالگی حافظ کل قرآن شد. سال 1950 در مراسمی که بر پا شده بود یکی از نزدیکان عبدالباسط از مسئولان مجلس اجازه خواست تا او 10 دقیقه‌ای را به تلاوت بپردازد.

عبدالباسط آیاتی از سوره احزاب را تلاوت کرد واین تلاوت یک و نیم ساعت ادامه پیدا کرد و بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت.

عبدالباسط برای برگزاری محافل قرآنی یا دعوت‌هایی که از او می‌شد، به کشورهای بسیاری سفر می‌کرد. او در سفر به جاکارتا در اندونزی در بزرگ‌ترین مساجد آنجا به تلاوت قرآن پرداخت.

در یکی از مساجد بیش از 250هزار نفر در حالی که سر پا ایستاده بودند تا صبح به صدای او گوش می‌دادند. از مشهورترین مساجدی که او در آنها به تلاوت پرداخته، مسجدالحرام در مکه، مسجد نبوی در مدینه، مسجد‌ الاقصی در قُدس و مسجد ابراهیمی در فلسطین بوده‌اند. عبدالباسط سی‌ام نوامبر 1988 در اثر بیماری دیابت و سرطان کبد درگذشت.

  • شحات محمد انور
qari-quran1
qari-quran1

استاد شحات محمد انور اول جولای 1950میلادی در روستای کفرالوزیر که مرکزی دور افتاده در استان قهلیه است، در یک خانواده کم جمعیت متولد شد. بیش از سه ماه از ولادت او نگذشته بود که پدرش وفات یافت و کودک خردسال نتوانست لذت پدر داشتن را بچشد. وی به‌واسطه دایی‌اش از محضر استاد حلمی محمد مصطفی در حفظ قرآن کریم مستفیض شد و در هشت سالگی حافظ قرآن گردید.

شحات انور پس از آن که پایه شهرت خود را بنا نهاد برای قرائت به بسیاری از کشورهای جهان سفر کرد.

او بارها از طرف وزارت اوقاف مصر و بسیاری از اوقات به دعوت‌های خصوصیِ میلیون‌ها نفر از دوستداران قرآن کریم در خارج مصر (لندن، لس‌آنجلس، آرژانتین، اسپانیا، فرانسه، برزیل، دولت‌های حاشیه خلیج‌فارس، نیجریه، زئیر، کامرون و بسیاری از دولت‌های آسیایی بخصوص ایران) سفر کرد و به تلاوت آیات وحی پرداخت.

  • مصطفی اسماعیل

اکبرالقراء استاد مصطفی اسماعیل از مشاهیر و نوابغ علم قرائت قرآن در جهان اسلام است که کلام خدا را با آهنگی بسیار لطیف و دلنشین و با الحانی منطبق با معانی و مفاهیم الهی تلاوت می‌کند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره او فرموده‌اند: «شیخ مصطفی اسماعیل یا عبدالفتاح و استادانی از این قبیل کسانی هستند که وقتی قرآن می‌خوانند شما می‌‌بینید مفاهیم قرآن در ذهن‌شان مجسم است؛ احساس می‌کنید او دارد مفاهیم را به شما می‌دهد نه حرف را.» مصطفی در ناحیه طنطا از کشور مصر متولد شد و تحت آموزش اولیه استاد سید البدوی قرائت قرآن را فرا گرفت.

شیخ مصطفی اسماعیل پس از عمری پربار، در حالی که شیفتگان بیشماری از تلاوت‌های دلنشین خویش برجای گذارده بود، سال 1359 هجری شمسی در شهر قاهره به سوی معبود شتافت.

  • احمد الرزیقی

استاد احمد الرزیقی از دیگر استادان برجسته علم قرائت قرآن در جهان اسلام است که شهرت چشمگیری دارد.

وی دبیرکل سندیکای قاریان قرآن (نقابه القراء) در مصر است. این سندیکا سال 1983 تاسیس شده و از مهم‌ترین اهداف آن گرد هم آوردن تمام حاملان و حافظان قرآن در جهان است. از دیگر اهداف این سندیکا اهتمام ورزیدن به حفظ قرآن کریم است تا عاملی باشد بر آن که مسلمانان نوجوان قرآن را با اسلوب صحیح بخوانند و حفظ کنند.

استاد الرزیقی سال 1370 همراه چند نفر از استادان بزرگ علم قرائت قرآن بنا به دعوت جمهوری اسلامی ایران به کشورمان سفر کرد. او در مراسم سالگرد رحلت امام خمینی(ره) در اماکن زیادی از جمله مرقد مطهر بنیانگذار انقلاب به تلاوت قرآن پرداخته است. او از ارادتمندان امام خمینی (ره) بود.

  • محمد رفعت

مرحوم استاد محمد رفعت ملقب به امیرالقراء، از ستارگان پر فروغ علم قرائت و از نوابغ کم نظیر تلاوت قرآن کریم در قرن حاضر است.

وی حافظ قرآن مجید، مسلط به انواع قرائات و مبتکر در خلق الحان و اصوات زیبای قرآنی است که قرائت و لحنش در دنیای اسلام موجب تحسین و شگفتی استادان شده است.

استاد رفعت سال 1300 هجری قمری در قاهره متولد شد و حدود شش سالگی به‌واسطه بیماری شدیدی بینایی خود را از دست داد و برای همیشه از نعمت بینایی محروم شد.

پدرش شیخ محمود رفعت مشوق وی به فراگیری قرآن شد و او را برای فراگیری علوم قرائت و حفظ قرآن مجید نزد استاد شیخ حماده فرستاد تا این که به‌واسطه نبوغش در این فن پیشرفت چشمگیری کرد.

استاد رفعت در سی سالگی به شهرت غیرقابل وصفی رسید تا به آنجا که در مسجد قاهره جمعیت زیادی از نقاط مختلف گرد آمده و طنین تلاوت وی را می‌شنیدند. استاد شیخ محمد رفعت پس از عمری پربرکت در شصت و نه سالگی در سال 1369 هجری قمری دعوت حق را لبیک گفت.

  • محمد صدیق منشاوی

استاد محمد صدیق منشاوی سال 1299شمسی در شهر منشاه مصر در خانواده‌ای بسیار مذهبی متولد شد. محمد صدیق از آنجا که در شهر منشاه تولد یافت، به منشاوی ملقب گردید. با تشویق و تعلیم پدر به آموزش معارف قرآنی و تعلیم قرائت‌های مختلف پرداخت، چرا که پدرش نیز از قاریان مشهور عصر خود به شمار می‌آمد.

مرحوم استاد منشاوی از همان ابتدا به حفظ کامل قرآن پرداخت. پس از چندی با ورودش به رادیوی عربی مصر و پخش تلاوت‌هایش، بر شهرت او افزوده شد تا آن‌که به عنوان یکی از استادان و قاریان مشهور مصر معرفی شد.

مرحوم محمد صدیق منشاوی با تسلطی کامل و سبکی خاص تمام قرآن مجید را با قرائت ترتیل تلاوت کرده و اکنون گنجینه‌ای از نوارهای تحقیق و ترتیل این استاد در آرشیو موجود است.

استاد به‌واسطه زندگی کوتاهش به کشورهای محدودی مسافرت کرده است. از آن جمله به سوریه، کویت و برخی از کشورهای شیخ‌نشین حاشیه خلیج‌فارس می‌توان اشاره کرد که در مساجد مختلف این کشورها به تلاوت قرآن کریم پرداخته است.

استاد منشاوی در چهل و نه سالگی به خاطر بیماری حنجره در شهر قاهره جان به جان آفرین تسلیم کرد.

نظر خود را درباره «قاریان معروف قرآن در ایران» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره قاریان معروف قرآن در ایران فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.