
ازدواج با مرد و زن چشم رنگی یا زاغ (سبز و آبی) ایرادی دارد؟
در بسیاری از روایات به تعبیر اشتباه این آیه پرداخته اند که ما دراین بخش از پورتال آسمونی به تعبیر درست از آیه اشاره کرده ایم.
روایت صحیح پیامبر اکرم درباره ازدواج با مرد یا زن چشم رنگی :
پیامبر اکرم(ص) فرمودند
ایاک و خضراء الدمن قیل: یا رسولالله(ص) و ما خضراءالدمن؟ قال: المرءة الحسناء فی منبت السوء؛
بر حذر باشید از آن گلی که در مزبله روئیده گفتند: یا رسولالله گلی که در مزبله روییده چه گلی است؟ فرمود: زن با جمال که در خانوادهای پست بزرگ شده است.»
این حدیث،پرهیز دادن از ازدواج با خضراءالدّمن بود. خضراءالدّمن به معنای سبزههایی است که بر مزبله میرویند. در ادامه مخاطبان پیامبر که منظورش را درست در نیافته بودند، معنایش را میپرسند و ایشان ادامه میدهد که: المرأة الحسناء فی منبت سوء. یعنی زن زیبایی که از خاستگاه بدی باشد.
به عبارت دیگر ایشان به این نکته توجّه میدهد که خانواده و اطرافیان در انتخاب همسر آینده خیلی مهماند و بدون این شروط نباید صرفاً به دلیل زیبایی ظاهری، شریک زندگی را انتخاب کرد. بعضی از نویسندگان بی دقت، خضراء الدّمن را زن چشمسبز معنا کرده اند. و ما در روایت داریم که با زنان چشمآبی ازدواج کنید که در آنها برکت است.
حدیث ازدواج با مرد یا زن چشم رنگی
مانند حدیث نبوی :
« تَزَوَّجُوا الزُّرْقَ فَإِنَّ فِیهِنَّ الْیُمْنَ؛
با زنان چشم آبی ازدواج کنید که دارای میمنت اند» و در بعضی روایات آمده دارای برکتند .
بنا بر این سخن مور اشاره شما در باره دشمنان چشم آبی و.. . می باشد .
در جواب پرسش دوم هم عرض کنم که چنین روایتی در مورد زنان نداریم و این اشتباهی است که در معنی حدیثی صورت گرفته است.
برداشت جاهلان از حدیث
این گونه احادیث اشاره به دشمنی است که با بیان وصف او از همنشینی با چنین افرادی هشدار می دهد چون عرب، چشم سبز را شوم می داند. زیرا چشمان رومیان که سرسخت ترین دشمنان عرب بود سبز بود.
رب درباره صفت دشمن خود می گوید:
اسود الکبد، اصهب السبال، ازرق العین.
یعنی جگرش سیاه، سبیل یعنی موهای پشت لبش سرخ، یا سرخ و سفید، چشمانش سبز است.
اما این بدان معنا نیست که هر چشم سبز و چشم آبی بد باشند ولازم باشداز آنان دوری شود. شاهد مطلب آن است که در پاره ای روایات به ازدواج با زنان چشم آبی سفارش شده است .