
قوانین مربوط به مسابقات پرش با نیزه
نیزه پرش
پرشکنندگان میتوانند از نیزههای شخص خود استفاده کنند. هیچ شرکتکنندهای حق ندارد از نیزههای سایر پرندگان استفاده کند مگر با اجازهٔ آنها.
نیزههای پرش را میتوان از هر ماده یا از ترکیب مواد با هر قطر و طولی ساخت. معمولاً جنس نیزه، فایبرگلاس است ولی نیزههای آلومینیومی و یا از جنس خیزران (بمبو) نیز وجود دارد.
سطح نیزه باید صاف باشد و میتوان آن را با دو لایه چسب پوشاند. سرنیزهها باید طوری ساخته شود که هنگام کاشتن در جعبه، دچار شکستگی نشود. معمولاً طول و قطر نیزههای پرش باتوجه به ویژگیهای شخص پرشکننده یعنی وزن، قد، تکنیک و رکورد انتخاب میشود.
قوانین مربوط به مسابقات پرش با نیزه
1-ترتیب پرشکنندگان، با قرعهکشی تعیین میشود.
2- قبل از شروع مسابقه سرداور ارتفاع شروع و ترتیب بالا رفتن ارتفاع مانع را پس از پایان هر دور به شرکتکنندگان اعلان میکند. وقتیکه تنها یک پرنده بهعنوان پرندهٔ مسابقات باقی بماند و زمانیکه برای کسب مقام اول تساوی پیش بیاید، ترتیب بالا رفتن مانع با توافق ورزشکار و سرداور انجام میشود.
3-مقدار بالا بردن مانع میلهٔ پرش با نیزه پس از تکمیل هر دور نباید کمتر از 5 سانتیمتر باشد مگر آنکه در نهایت، یک شرکتکننده باقی مانده باشد.
4- در پرش با نیزه دهگانه پس از تکمیل هر دور باید 10 سانتیمتر در تمام طول مسابقه، میلهٔ افقی پرش، نیزه را بالا برد.
5-شرکتکنندگان حق دارند که قبل از شروع هر پرش از داور تقاضای حرکتدادن پایهها را بکنند. اما حرکت پایهها تنها با 40 سانتیمتر بهطرف مسیر دورخیز و تا 80 سانتیمتر بهطرف محل فرود مجاز است.
6- پس از شروع مسابقه، پرندگان نمیتوانند از محوطهٔ اصلی مسابقه برای تمرین استفاده کنند.
7- پرش باید در محدودهٔ زمانی 5/1 دقیقه پس از ثابتکردن پایهها اجرا گردد. در مراحل نهائی یعنی زمانیکه تنها 2 یا 3 ورزشکار باقی مانده باشد محدودهٔ زمانی اجراءِ پرش 3 دقیقه خواهد بود و در صورتیکه تنها یک ورزشکار به رقابت ادامه دهد محدودهٔ زمانی 6 دقیقه میباشد.
8-سقوط مانع پرش با نیزه بر اثر برخورد بدن ورزشکار با نیزهٔ پرش، خطا محسوب میشود.
9- لمس زمین از جمله محوطهٔ فرود بعد از صفحهٔ عمودی فرضی میان پایهها و زمین پرش با نیزه قبل از عبور از روی مانع، خطا محسوب میشود.
10-سهبار خطای پیدرپی بدون توجه به ارتفاع پرش، باعث اخراج پرنده از دور مسابقات میشود. ورزشکار میتواند در صورت مرتکبشدن دو خطا در یک ارتفاعِ مشخص تقاضای پرش از ارتفاع بالاتر را بنماید که در صورت خطا در ارتفاع جدید از دور مسابقات اخراج میگردد.
11- پس از عمل جهش، حرکت دستیابی به ارتفاع بالاتر و یا انتقال دست پائینی بالاتر از دست بالائی خطا محسوب میشود.
12-در خلال عمل پرش اگر پرشکننده عمداً از افتادن میلهٔ افقیِ درحال سقوط، بهکمک دست یا انگشتان خود ممانعت کند خطا محسوب میشود.
13- ورزشکاران اجازه دارند که از مواد چسبناک مانند رزین برای بهترگرفتن نیزه پرش استفاده کنند.
14-هیچکس جز خود ورزشکار نباید نیزهٔ پرش را لمس کند مگر اینکه نیزه درحال دور شدن از میلهٔ افقی و پایهها باشد.
15- اگر در خلال پرش، نیزهٔ پرش بشکند، پرش خطا محسوب نمیشود.
16-قبل از شروع پرش، ارتفاعِ جدید باید اندازهگیری شود.
17- در صورت تساوی، ورزشکاری به مقام اول میرسد که:
الف- با کمترین تعداد پرش از ارتفاع تساوی گذشته باشد.
ب - در صورت باقیماندن تساوی کمترین تعداد خطا را در طول مسابقه داشته باشد.
ج- در صورت باقیماندن تساوی در مورد مقام اول، پرشکنندگان باید یکبار دیگر از آخرین ارتفاع پرش کنند و در صورت عدم موفقیت، میلهٔ افقی 5 سانتیمتر پائین آورده میشود. در صورت تساوی برای مقامهای بعدی، مساویکنندگان در یک مقام قرار میگیرند.
چراپرش بانيزه براي خانم ها درايران وجود ندارد؟بهترين تمرين براي داشتن يه پرش طول خوب چيست؟
بله باید این مورد رو از فدراسیون دوومیدانی پرسید، در پرش با نیزه انعطاف بدن و تواناییهای شخص اهمیت بسیاری دارد. برای یک کارآموز، بسیار مهم است زمانی که با استفاده از نیزه به پرواز در میآید، قابلیت چرخش در هوا و فرود را داشته باشد. برای تمرین حرکتهای پرش با نیزه، وجود مربی، تش ...
دو و میدانی مظلوم واقع شده .از اطلاعاتتون ممنون.اما با ارایه تصویر اموزش بهتر نتیجه میدهد
قوانین مربوط به مسابقات پرش با نیزه نه این که قوانین مربوط
برای منه عاشق هم دعا کنید
به امید خدا به هر چیزی که میخواید برسید