زمان مطالعه: 1 دقیقه
چرا می گوییم پارسی دری؟!

چرا می گوییم پارسی دری؟!

زبان های ایران به سه قسمت تقسیم می شود با آسمونی در این بخش همراه باشید.
در این مطلب می خوانید : [بستن]

زبان های ایران به سه قسمت تقسیم می شود که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.

زبان باستانی

در دوره هخامنشی بوده که به آن فرس قدیم یا پارسی باستان می گویند. بعد از اینکه یونانی ها حمله می کنند تا 300 سال زبان یونانی در ایران رواج دارد.

زبان فارسی میانه

بعد از 300 سال که اشکانیان و ساسانیان سر کار می آیند زبانی رواج پیدا می کند که به آن فارسی میانه می گویند که به آن پهلوی اشکانی و پهلوی ساسانی می گویند.

فارسی دری

در به معنی دربار می باشد این زبانی بوده که در دربار صحبت می کردند و زمانی که اعراب به ایران حمله می کنند یزدگرد سوم با یاران و اطرافیانش به سمت مرو (ترکمنستان) می رود و پایگاه زبان پارسی رو در آنجا بنیان گذاری می کند بعد از آن کل خراسان به زبان فارسی دری صحبت می کردند

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «چرا می گوییم پارسی دری؟!» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.