ثبت نام برای مدل شدن
زمان مطالعه: 2 دقیقه
بیوگرافی امیرحسن فردوس

بیوگرافی امیرحسن فردوس

در روز 30 مرداد1328 رقابتهای انتخابی تیم ملی وزنه برداری در زمین تنیس ورزشگاه امجدیه برگزار شد!

یکی از پدیده های حاضر در رقابتهای انتخابی تیم ملی وزنه برداری، جوانی بیست ساله بود که در اصفهان متولد شده و مدتی به ورزش باستانی می پرداخت. امیرحسن فردوس در حالی با رکورد 295 کیلوگرم در سه حرکت یکضرب، دوضرب و پرس به مسابقات انتخابی دعوت شده بود که یک سال قبل از آن و در اولین حضور خود در مسابقات باشگاهها، رکوردش 280کیلوگرم بود. فردوس در مسابقات قهرمانی کشور با این رکورد به کار خود خاتمه داد و پشت سر فتحعلی مقدسیان( رکورد 285 کیلوگرم) و امیل قاراپط اوهانیان (282.5 کیلوگرم) عنوان سوم را از آن خود ساخت.

اما روند پیشرفت وزنه بردار اصفهانی به سرعت ادامه یافت و در دوران حضور در نظام وظیفه، ابتدا به رکورد 290 کیلوگرم رسیده و پس از مقدسیان- که به رکورد 297.5 کیلوگرم رسید- نایب قهرمان شد. رسیدن به رکورد 295 کیلوگرم، به منزله تساوی با جلال منصور قهرمان کشور در دسته سبک وزن بود و حالا یکی از این دو نفر باید برای تیم ملی اعزامی به مسابقات 1949 جهان که در شهر شووینینگن برگزار می شد، انتخاب و با تیم ملی راهی کشور هلند می گردید.

در رقابت حساس دو وزنه بردار، هر دو به رکورد 305 کیلوگرم دست یافتند و کار به وزن دو ورزشکار رسید؛ جایی که فردوس 700 گرم سبک تر از منصور بود و به این ترتیب یکی از شش عضو تیم ملی لقب گرفت. در حالی که تا پیش از او تنها محمود نامجو از گیلان، تنها ورزشکار شهرستانی بود که به عضویت تیم ملی وزنه برداری انتخاب شد.

فردوس که متولد 1308 بود، بعد از دوران ابتدایی، دو سه سال به دبیرستان رفت اما ترجیح داد تحصیل را رها کرده و به کار و ورزش روی آورد. پدرش اسدالله فردوس در جوانی به کار خرید و فروش اتومبیل اشتغال داشت و در اواخر عمر به سلک درویشان درآمد و یکی از بقعه نشینان شاه عبدالعظیم در ری شد.

زمانی که امیرحسن 15 ساله بود، با دوستان خود به باشگاه راه آهن رفت و مشغول تماشای تمرین ورزشکارانی چون رسول رئیسی و ناصر مافی شد. در پایان تمرین، او که علاقه مند شده بود زور خود را بیازماید، درخواست کرد وزنه 60 کیلویی را بالای سر ببرد. با موفقیت در بلند کردن این وزنه، رئیسی به او گفت:

 

استعداد زیادی داری؛ از فردا بیا باشگاه نیرو راستی، با هم تمرین کنیم.

 

فردوس خود وسایل تمرین را تهیه کرد و طبق قراری که با رئیسی گذاشته بود، یک روز بعد به باشگاه نیرو راستی رفت. باشگاهی که توسط منوچهر مهران و همسر او منیر مهران اداره می شد و بهترین ورزشکاران کشور از جمله محمود نامجو و جعفر سلماسی در این باشگاه تمرین می کردند. این دو چهره نام آشنا همراه با رسول رئیسی از جمله نفرات باشگاه نیروراستی بودند که در المپیک 1948 حضور داشتند و حالا فردوس هم به این جمع اضافه شده بود.

 

 

ثبت نام برای مدل شدن ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بیوگرافی امیرحسن فردوس» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.