زمان مطالعه: 7 دقیقه
فیلر چیست و چه عوارضی را در پی دارد؟

فیلر چیست و چه عوارضی را در پی دارد؟

اگر میخواهید با اطلاعات کافی از کاربردها و عوارض آن تصمیم گیری کنید در ادامه این مقاله از آسمونی همراه ما باشید.

فیلر چیست و چه عوارضی را در پی دارد؟

در دنیای امروز، افراد به دنبال راه‌هایی برای جوان‌تر به نظر رسیدن و حفظ زیبایی خود هستند. یکی از روش‌های محبوب برای این منظور، تزریق فیلرهای پوستی است. این مواد می‌توانند برای صاف کردن خطوط لبخند و پنجه کلاغی، حجیم کردن لب‌ها و گونه‌ها و همچنین رفع چین و چروک‌های ناشی از افزایش سن یا شرایط پزشکی خاص استفاده شوند. اما آیا برای همه مناسب هستند؟ در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب فیلرهای پوستی می‌پردازیم و به این سوالاتی همچون فیلر چیست و چگونه عمل می‌کند؟ انواع مختلف آن کدامند؟ و همچنین عوارض جانبی و خطرات احتمالی تزریق این ماده پاسخ می‌دهیم.

فیلر چه نوع ماده ای چیست؟

نواحی تزریق فیلر در صورت

فیلرهای پوستی مواد ژل‌مانندی هستند که به زیر پوست تزریق می‌شوند. این مواد به‌عنوان مواد پزشکی برای ایجاد ظاهری صاف و پرتر طراحی شده‌ و حاوی مواد مختلفی هستند؛ از جمله:

  • هیالورونیک اسید، قندی که به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود.
  • کلسیم هیدروکسیل آپاتیت، یک ماده معدنی و جزء اصلی استخوان
  • پلی‌ال‌لاکتیک اسید (PLLA)، یک ماده زیست‌تخریب‌پذیر و مصنوعی

همانطور که در آزمایشات بالینی گزارش شده است، اثرات بیشتر این مواد تأیید شده، موقتی هستند؛ زیرا از موادی ساخته شده‌اند که بدن در نهایت آنها را تجزیه و جذب می‌کند. تنها یک نوع از آنها مورد تأیید FDA است و توسط بدن جذب نمی‌شود. این ماده با دانه‌های پلی‌متیل متاکریلات (PMMA) معلق در محلولی که حاوی کلاژن گاوی (گاو) است ساخته شده است. مهره‌های PMMA مهره‌های گرد، صاف و پلاستیکی کوچکی هستند.

کاربرد فیلر‌های پوستی:

  • اصلاح چین و چروک‌های متوسط تا شدید صورت و چین‌های پوستی
  • افزایش حجم لب‌ها، گونه‌ها، چانه، حفره‌های زیر چشم، خط فک و پشت دست
  • ترمیم چربی‌های صورت در افراد مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)
  • اصلاح جای آکنه روی گونه

همچنین تزریق فیلر یکی از روش‌های درمانی زیبایی است. در برخی موارد که ظاهر و شکل بینی فرم نازیبایی دارد و یا در مواردی که زیر چشم گود افتاده است، می‌توان با تزریق این ماده این مشکل را برطرف نمود. این ماده پرکننده باعث می‌شود بینی ظاهری صاف و زاویه‌دار داشته باشد و اطراف چشم نیز سفید و زیبا به نظر برسند.

تزریق فیلر بینی

نواحی تزریق فیلر بینی

تزریق فیلر به بینی، روشی غیرجراحی برای تغییر شکل و فرم بینی است که به‌عنوان رینوپلاستی مایع نیز شناخته می‌شود. در این روش، از مواد پرکننده پوستی مانند اسید هیالورونیک برای حجم‌دهی، رفع نقص‌ها و ایجاد تقارن در بینی استفاده می‌شود. دیگر کاربرد های این روش برای بهبود ظاهر بینی عبارتند از:

  • رفع قوز بینی
  • بالا بردن نوک بینی
  • رفع افتادگی نوک بینی
  • ایجاد تقارن در بینی
  • پر کردن فرورفتگی‌ها

هزینه تزریق فیلر بینی

تزریق فیلر هزینه‌ای بسیار کمتر از جراحی بینی دارد. یکی از مشکلات جراحی بینی این است که فرد هزینه بالایی پرداخت کرده، عوارض شدیدی را تجربه می کنند و در پایان چنانچه نتیجه عمل جراحی بینی مطابق با میل آنها نباشد نمی‌توان اقدامی انجام داد. تزریق ماده فیلر در بینی هزینه کمی داشته و تنها چند دقیقه زمان می برد.

ماده فیلر با برندهای مختلفی مانند برندهای آمریکایی، اروپایی و کره ای تولید و عرضه می شود. نوع فیلر بکار رفته در هزینه تزریق تاثیر زیادی دارد. فیلرهای آمریکایی بسیار مرغوب و با کیفیت هستند ولی قیمت آنها بالا است. فیلرهای کره ای نیز مطلوب بوده و قیمت آنها پایین تر از برندهای اروپایی و آمریکایی است.

نکته مهم دیگر هزینه دستمزد پزشک متخصص و خدمات ارائه شده توسط مرکز درمانی است. در کل هزینه تزریق یک سی سی فیلر بسته به نوع فیلر بکار رفته از سه میلیون تومان به بالا خواهد بود. شما با پرداخت هزینه کم دارای یک بینی صاف، زیبا و زاویه دار خواهید بود و نیازی به پرداخت هزینه های بالا و تحمل درد و عوارض پس از عمل ندارید.

تزریق فیلر زیر چشم

نتیجه ی تزریق فیلر زیر چشم

یکی از کاربردهای تزریق فیلر در زیر چشم است. رفع گودی، کبودی، چین و چروک و رگ های زیر پوست را می‌توان با تزریق در زیر چشم برطرف نمود. اسید هیالورونیک بکار رفته در فیلر کاملا طبیعی بوده و عوارضی برای شما در بر ندارد. البته برخی افراد در حد نادر ممکن است به ماده فیلر حساسیت نشان دهند.

با نشان گذاری محل و تزریق در زیر پوست می‌توان گودی آن را رفع نمود. طول جلسه درمان تنها چند دقیقه خواهد بود. پس از آن شما بلافاصله تفاوت را در زیر چشمان خود احساس می‌نمائید. چشم و اطراف آن تاثیر زیادی در زیبایی صورت و اعتماد به نفس افراد دارد. لذا پرکردن زیر چشم با فیلر به صورت شما حالت شادابی و سر زندگی داده و خستگی را از چهره شما دور می‌کند.

ممکن است پس از تزریق تا چند روز کبودی، درد، تورم و التهاب داشته باشید. استفاده از قرص‌های مسکن و کمپرس آب سرد و یخ در کاهش تورم و التهاب و جلوگیری از کبودی تاثیر زیادی دارد. به دلیل اهمیت و حساسیت تزریق فیلر زیر چشم توصیه می شود به مراکز درمانی مجاز و معتبر و پزشک متخصص مراجعه کنید.

پزشک متخصص قبل از جلسه درمانی وضعیت و شرایط بیمار را ارزیابی نموده و حساسیت وی را به این ماده راآزمایش می‌کند. زیرا احتمال دارد برخی افراد به آن حساسیت داشته باشند. پزشک متخصص با آزمایش این موضوع از مشکلات افراد پس از تزریق جلوگیری می نماید. همچنین توصیه‌های قبل و بعد از تزریق فیلر توسط پزشک و کادر درمانی به افراد اطلاع رسانی شده و راهنمایی‌های لازم داده می‌شود. بدین ترتیب علاوه بر کسب نتیجه دلخواه از تزریق با عوارض ناچیزی روبرو خواهید شد.    

هشدار در مورد فیلرهای تایید نشده

سازمان جهانی بهداشت استفاده از سیلیکون یا فیلرهای تزریقی برای کانتورینگ یا تقویت بدن را تایید نکرده است. این سازمان به طور خاص در مورد تزریق این ماده به سینه ها، باسن یا فضاهای بین ماهیچه ها هشدار داده است؛ زیرا استفاده از آن‌ها برای کانتورینگ بدن در مقیاس بزرگ یا تقویت عضلات می‌تواند منجر به عواقب جدی از جمله درد طولانی مدت، عفونت، زخم، تغییر شکل دائمی و حتی مرگ شود.

همچنین دستگاه های بدون سوزن برای تزریق فیلرهای پوستی تایید نشده اند. سازمان جهانی بهداشت در مورد استفاده از این دستگاه ها برای تزریق اسید هیالورونیک یا سایر فیلرهای لب و صورت هشدار می دهد. در این روش ها، انژکتورها از فشار بالا استفاده می کنند که می‌تواند منجر به عدم کنترل کافی بر محل قرارگیری این ماده شود. این امر می‌تواند منجر به صدمات جدی و در برخی موارد آسیب دائمی به پوست، لب ها یا چشم ها شود.

FDA نیز به طور مشابه در مورد خرید یا استفاده از فیلرهای لب یا صورت که مستقیماً به عموم مردم فروخته می شوند هشدار می دهد. این محصولات تایید نشده هستند و ممکن است با مواد شیمیایی و عفونی آلوده باشند. به طور کلی، مواد مورد تایید فقط توسط متخصص پوست دارای مجوز ارائه می شوند.

عوارض فیلرها

مانند هر روش پزشکی، این روش درمانی نیز خطراتی دارد. بیشتر عوارض جانبی شامل تورم و کبودی است که در مدت کوتاهی پس از تزریق رخ می‌دهد و طی چند روز تا چند هفته برطرف می‌شود. با رعایت نکات مراقبتی پس از گذشت یک هفته کلیه علائم تزریق از بین خواهد رفت. در برخی موارد، عوارض جانبی ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها یا سال‌ها بعد ظاهر شوند. عوارض رایج این روش عبارتند از:

  • کبودی
  • سرخی
  • تورم
  • درد
  • خارش
  • کهیر
  • مشکل در انجام فعالیت‌ها (در صورت تزریق به پشت دست)

نکته مهم پس از تزریق این است که محل تزریق را با دست ماساژ ندهید. این کار منجر به پخش شدن ماده فیلر شده و ناهمواری، التهاب در محل تزریق و احساس درد را در پی خواهد داشت. بنابراین تا سفت شدن ماده در محل تزریق آن را لمس نکنید.

خطرات نادر

خطرات نادر تزریق فیلر

در صورت وجود بیماری‌ها یا عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی، واکسیناسیون یا انجام کارهای دندانپزشکی ممکن است التهاب، تورم یا قرمزی در نزدیکی محل تزریق به وجود بیاید. اما این‌ها همه‌ی موارد نادر نیستند؛ وجود زخم در محل تزریق، واکنش آلرژیک و نکروز (مرگ بافت) از دیگر عوارض نادری هستند که ممکن است رخ دهند. برای جلوگیری از این عوارض، افراد قبل از دریافت فیلر ساخته شده با مواد خاص، به ویژه مواد مشتق شده از حیوانات مانند کلاژن، باید از نظر آلرژی آزمایش شوند. همچنین، اگر برآمدگی‌هایی در پوست ایجاد شد، ممکن است نیاز به درمان با تزریق، آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی یا برداشتن جراحی باشد.

خطر جدی تزریق ناخواسته به رگ‌ها

جدی‌ترین خطر مرتبط با این روش، تزریق تصادفی به رگ است. اگر این مواد وارد رگ شوند، باعث نکروز پوست (مرگ بافت)، سکته مغزی یا کوری شوند. در حالی که احتمال وقوع این اتفاق کم است، عوارض ناشی از آن می‌تواند جدی و دائمی باشد.

تفاوت فیلر پوست و محصولات حاوی سم بوتولینوم

FDA محصولات سم بوتولینوم مانند بوتاکس، دیسپورت، زئومین و ژووئو را برای درمان چین و چروک صورت تأیید کرده است. این محصولات فیلر نیستند؛ آنها موادی تزریقی هستند که باعث عدم تحرک عضلات می‌شوند و در نتیجه از ایجاد چین و چروک‌های زیاد جلوگیری می‌کنند.اگرچه محصولات سم بوتولینوم از همان باکتری‌هایی که باعث بوتولیسم می‌شوند مشتق می‌شوند، اما این مقادیر برای اهداف آرایشی ساخته شده و جنبه درمانی ندارند. همچنین استفاده ایمن از فیلرها و ترکیب با بوتاکس و سایر درمان‌ها در مطالعات بالینی مورد ارزیابی قرار نگرفته است.

FDA این داروهای تزریقی را برای بهبود موقت ظاهر یک یا شاید چند نوع خطوط صورت، از جمله خطوط اخم، خطوط پیشانی و پنجه کلاغی تأیید کرده است. در آزمایشات بالینی، استفاده از مواد حاوی سم بوتولینوم عوارض جانبی متعددی به همراه داشته است. برخی از این عوارض شامل ضعف صورت، افتادگی پلک و افتادگی ابرو است. عوارض جانبی دیگر شامل درد موضعی، تورم، قرمزی و کبودی در محل تزریق می‌باشد. در موارد نادر، تزریق منجر به دوبینی، خشکی چشم، یا مشکل در بلع یا تنفس شده است. تزریق محصولات سم بوتولینوم برای اهداف زیبایی در دوران بارداری یا شیردهی توصیه نمی‌شود.

جمع بندی

فیلر به‌عنوان یک ماده پرکننده، در طول زمان باعث بهبود چین و چروک‌ها و تیرگی‌های پوست صورت می‌شود. این روش درمانی نه تنها برای مشکلات مذکور کاربرد دارد، بلکه به بهبود ظاهر بینی نیز کمک می‌کند. با مراجعه به یک مرکز تخصصی مانند کلینیک آرمان الهیه می‌توانید بدون درد و عوارض طولانی‌مدت، ظاهر زیبایی برای صورت و مخصوصاً بینی خود رقم بزنید. فقط توجه داشته باشید که این ماده پس از تاثیرگذاری توسط بدن تجزیه و جذب می‌شود و در برخی موارد برای بهترشدن هرچه بیشتر نتایج، باید مجدداً آن را تکرار کرد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «فیلر چیست و چه عوارضی را در پی دارد؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.