- آسمونی
- مجله اینترنتی
- مالی و سرمایه
- دانستنی تجارت
- پرسودترین کالا برای صادرات به ترکیه چیست؟/بخش دوم

پرسودترین کالا برای صادرات به ترکیه چیست؟/بخش دوم
ترکیه یکی از کشورهای شمال غرب ایران بوده که از همسایگان کشورمان هم به حساب میآید. سالانه تجار و بازرگانان بسیاری برای واردات و صادرات کالا به این کشور سفر می کنند.
به نوعی می توان ترکیه را یکی از پرطرفدارترین مقاصد برای صادرات کالا از ایران دانست. این کشور بیش از 80 میلیون جمعیت داشته که دو سوم آن را ترک زبانان تشکیل می دهند.
از آنجایی که دین مردم این کشور اسلام است، شباهت فرهنگی نزدیکی به مردم کشورمان دارند. ترکیه از صنعت گردشگری به شدت پرسودی بهره می برد و سالانه میلیون ها گردشگر به این کشور سفر می کنند. بنابراین صادرات غذا و سایر کالا به این کشور که موردتوجه گردشگران آن قرار گیرد، می تواند برای تجار پرسود باشد. در بخش اول به برخی موارد پرداختیم و در بخش دوم که بخش پایانی بوده به موارد مهم دیگر خواهیم پرداخت.
کالاها چگونه به ترکیه صادر می شوند؟
به سه روش کالاها از ایران به ترکیه می روند. روش زمینی، هوایی و دریایی. در ادامه به شرح هر یک خواهیم پرداخت.
روش زمینی
در این روش کالاها به صورت ترانزیتی یا قطار ارسال می شوند. روشی مطمئن که به موقع کالا را از ایران به ترکیه می رساند.
روش هوایی
یکی از سریع ترین روش ارسال کالا هوایی بوده که در اسرع وقت کالا را به مقصد رسانده هرچند در بحث حجم کمی ضعیف تر از سایر موارد است اما در نوع خود روش کارآمدی محسوب می شود. سالانه چندین هزارتن کالا به صورت هوایی وارد ترکیه می شود.
روش دریایی
یکی از رایج ترین و انبوه ترین روش ارسال کالا یا صادرات به ترکیه، باید به روش دریایی اشاره کنیم. این روش بخش عمده صادرات کالا را به خود اختصاص داده و از طریق آن می توان حجم عمده ای را صادرات کرد. به نوعی باید بیان داشت هنگامی هزینه صادرات بدون اهمیت می شود و نوع حمل و نقل انبوه مد نظر قرار میگیرد، روش دریایی را هم می توان بهترین گزینه دانست.
قوانین صادرات به ترکیه چیست؟
برای صادرات به هرکشوری می بایست طبق قوانین آن عمل کرد و در غیر این صورت مجوز صادرات داده نخواهد شد. برای صادرات و کسب مجوز بایستی از مدارک زیر برخوردار باشید:
- گواهی حمل و نقل و گواهی مبدا
- گواهینامه CE
- فاکتور فروش و پروفرما
- گواهی بهداشت
برای صادرات به ترکیه حداقل سرمایه چقدر است؟
قطعا باید بدانید که جهت شروع هر گونه کسب و کار و تجارتی بایستی میزان قابل توجهی سرمایه داشته باشید. میزان سرمایه برای صادرات یک کالا به عوامل گوناگون بستگی دارد. از عوامل موثر در سرمایه مورد نیاز باید به نوع و کیفیت کالا، میزان محصول مورد نظر برای صادرات، هزینههای گمرکی، هزینه بستهبندی، هزینه حمل و نقل پرداخت.
مراحل صادرات به ترکیه چگونه است؟
برای صادرات کالا، باید چند مرحله سپری شود تا محصول موردنظر به کشور ترکیه صادر شود. در ادامه این مراحل عنوان میشود:
مرحله نخست: بررسی بازار صادرات در ترکیه
صادرات کالا به ترکیه بوسیله برخی از افراد و شرکت صورت می گیرد. در مرحله نخست باید از بازار فروش مناسب محصولات در کشور ترکیه مطمئن باشید. با این کار میتوان از قیمت کلی و همچنین میزان سوددهی آن اطلاع پیدا کنید. داشتن چنین اطلاعاتی پیرامون محصولات مورد نظر در بازار ترکیه، میتواند ارزشمند باشد.
مرحله دوم: بررسی قوانین و مقررات صادرات به ترکیه
در مرحله دوم از صادرات کالا به ترکیه، باید نسبت به شناخت و بررسی قوانین ترکیه عمل کنید. در این مرحله بایستی از قوانین رسمی و مراحل اداری صادرات کالا به این کشور مطلع و در نتیجه روش مورد نظر خود را پیدا کنید. باید بدانید که هر یک از اقلام صادراتی برای ورود خود به ترکیه، شرایط و قوانین خاص دارند. در حقیقت هر چقدر که اطلاعات شما در این زمینه بیشتر باشد، صادرات سادهتر و سودمندتری خواهید داشت.
مرحله سوم: انجام صادرات به ترکیه به صورت عملی
حال که از شرایط و قوانین این کشور آگاه شدید، نوبت به مرحله سوم و به عبارتی مرحلهی عمل میرسد. شما در این قسمت باید نسبت به ارسال کالا خود به ترکیه عمل نمایید. در حقیقت باید کالاها را با انجام امورات گمرکی از گمرک ایران خارج کنید. البته ناگفته نماند که این کار به چندین روز زمان نیاز خواهد داشت. باید بدانید که برای رد شدن از این مرحله باید از شرایط و قوانین گمرک ایران آگاهی پیدا کنید، در غیر این صورت ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوید.
مرحله چهارم: صادرات پایانی به کشور ترکیه
اکنون که موفق به عبور کالاهای خود از گمرک ایران شدید، باید هزینههای گمرکی را پرداخت کنید. زیرا گمرکات همواره بابت ترخیص کالا، هزینههایی دریافت خواهند کرد. قابل به ذکر است که این هزینهها در مورد صادرات چمدانی نیست. پس از عبور این مراحل و دریافت کالا خود در ترکیه، میتوانید نسبت به فروش آن اقدام نمایید.