- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- 7 نکته اساسی و مهم برای یافتن شغل رویایی

7 نکته اساسی و مهم برای یافتن شغل رویایی
معمولاً وقتی اسم شغل رویایی را میشنویم، تصور میکنیم که دستیابی به آن غیرممکن است یا حتی وجود خارجی ندارد؛ اما شاید ایراد از تصوری است که نسبت به یک شغل رویایی داریم. در حقیقت شغل رویایی برای هر فردی آن شغلی است از انجام آن لذت زیادی ببرد، با شور و اشتیاق در محل کار حاضر شود و حقوق مناسبی نیز دریافت کند. با این تعریف بسیاری از افراد هم اکنون در شغل رویاییشان مشغول به کار هستند.
شما هم میتوانید شغل رویایی یا به زبان دیگر آن شغلی را که از انجام آن لذت زیادی میبرید، پیدا کنید. فقط باید در این راه صبور باشید و یک سری نکات را رعایت کنید. در این مقاله قصد داریم درباره 7 نکته اساسی و مهم برای یافتن شغل رویایی صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
چگونه شغل رویایی خود را پیدا کنیم؟
پیدا کردن یک شغل مناسب نیازمند رعایت نکاتی است که مسیر جستجوی شغلی را برای شما هموارتر میکنند. در ادامه این نکات را نام برده و توضیح میدهیم.
شناسایی نقاط قوت
در قدم اول برای پیدا کردن شغلی که به آن علاقه دارید، باید نقاط قوت یا همان مهارتهای نرم خود را لیست کنید. اگر خودتان نمیتوانید این مهارت ها را نام ببرید، میتوانید از دوستان یا کسانی که شما را خوب میشناسند، بپرسید. راه دیگر این است که از تستهای شخصیتشناسی مختلف مانند تست MBTI کمک بگیرید. این تست، دیدی جامع از تیپ شخصیتی و روحیاتتان به شما میدهد و با آن میتوانید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید.
شناسایی نقاط قوت میتواند به شما در پیدا کردن شغل مناسب که مناسب تیپ شخصیتی و روحیاتتان است، کمک کند. بهعنوانمثال، اگر شما کسی هستید که از کمک به دیگران لذت میبرید و مشاغلی را که با سایر افراد در ارتباط باشد، دوست دارید، شاید مشاغلی مانند اکانت منیجر، ارتباط با مشتریان و... برای شما مناسب باشد. در مقابل اگر فعالیت هایی را که در آن نیاز به قدرت تحلیل قوی دارد، میپسندید و به مشاغل فنی علاقه دارید، میتوانید در گروه شغلی تحلیل داده مشغول به کار شوید.
شبکهسازی و گفتگو با افراد فعال در حوزه شغلی مدنظرتان
بعد از آنکه لیستی از مشاغلی که به آنها علاقه دارید، تهیه کردید میتوانید در لینکدین یا سایر صفحههای مجازی با افرادی که در این حوزههای شغلی فعال هستند، ارتباط برقرار کنید و از آنها در مورد شغل مدنظر و شرح وظایف و مسئولیت های آن سؤال بپرسید. وظایف هرروزه شغلی، محیط کاری مناسب برای این شغل، امکان برقراری تعادل بین کار و زندگی و... از مواردی هستند که میتوانید در مورد آنها اطلاعات جمعآوری کنید. با این کار با واقعیت شغلی که مدنظر دارید، روبرو میشوید و میتوانید تصمیم درستی برای انتخاب یا عدم انتخاب آن بگیرید.
با شبکهسازی و صحبت با دیگران علاوه بر جمعآوری اطلاعات، میتوانید در آینده و بعد از انتخاب شغل رویاییتان، از آنها برای جستجوی فرصتهای شغلی کمک بگیرید.
شناخت علایق و ویژگی های شخصیتی
علاوه بر شناخت نقاط قوت، توجه به علایق شخصی در پیدا کردن شغل رویاییتان به شما کمک فراوانی میکند. ممکن است تصور کنید که کاری که به آن علاقه دارید، دستمزد زیادی ندارد یا بازار کار آن خوب نیست و به سراغ شغلی بروید که شاید علاقه چندانی هم به آن نداشته باشید. اما همیشه به خاطر داشته باشید که برای مدت طولانی نمیتوانید در شغلی که به آن علاقهای ندارید، بمانید و در آن پیشرفتی هم نخواهید کرد؛ حتی اگر دستمزد آن بالا باشد.
پیشرفت در شغلی که به آن علاقه دارید، بسیار آسانتر است و با این پیشرفت میتوانید هم حقوق بالاتری بگیرید و هم فرصتهای شغلی بیشتری سر راه شما قرار خواهند گرفت.
شرکت در دورههای کارآموزی
یکی دیگر از راههای بسیار خوب برای کشف علایق شغلی، شرکت در دورههای کارآموزی است. معمولاً هر اطلاعاتی که از مشاغل مختلف به دست آوریم، در عمل ممکن است تفاوتهایی داشته باشد. به همین دلیل دوره کارآموزی که مبنای عملی دارد، بهترین راه برای کشف علایق است. البته ما نمیتوانیم در تمامی دورههای کارآموزی مشاغلی که فکر میکنیم به آنها علاقه داریم، شرکت کنیم. به همین دلیل باید در مراحل قبلی گزینههای پیش روی خودمان را محدودتر کنیم و سپس برای یادگیری بیشتر، در این دورهها شرکت کنیم.
دورههای کارآموزی علاوه بر کشف علایق، به تقویت مهارتهای موردنیاز آن شغل و همچنین شبکهسازی و پیدا کردن فرصتهای شغلی کمک فراوانی میکند.
ساخت رزومه استاندارد
تمامی مراحلی که تا اینجا توضیح دادیم، به شما در پیدا کردن شغل رویاییتان کمک خواهند کرد؛ اما بعد از پیدا کردن این شغل، نوبت به ساخت رزومه و ارسال آن برای آگهیهای استخدامی میرسد. دقت داشته باشید که ساخت رزومه یکی از مهمترین مراحل پیدا کردن شغل است و باید وقت کافی روی آن بگذارید. بسیاری از کارجویان از این مرحله خیلی سریع عبور میکنند و قالب غیراستاندارد رزومه آنها باعث میشود بسیاری از فرصتهای شغلی خوب را از دست بدهند.
بسیاری از سایتهای کاریابی آنلاین، رزومهساز رایگان و دوزبانه دارند که قالب آن استاندارد است و به شما کمک میکنند تا رزومهای حرفهای برای خود بسازید. شما میتوانید از این رزومهسازها استفاده کرده تا مطمئن باشید که رزومه شما استاندارد است و برای جستجوی فرصتهای شغلی به شما کمک خواهند کرد.
جستجوی آگهیهای استخدامی
بعد از ساخت رزومه، نوبت به جستجوی آگهیهای استخدامی در گروه شغلیتان میرسد. برای این کار همانطور که گفتیم میتوانید از سایتهای کاریابی کمک بگیرید. در این سایتها بعد از ساخت رزومه، میتوانید با استفاده از فیلترهای مختلف مانند میزان حقوق، میزان سابقه کاری، امکان دورکاری، شهر موردنظر و... آگهیهای استخدامی ایدهآلتان را پیدا کرده و بهصورت رایگان برای آنها رزومه بفرستید. همچنین در این سایتها جدیدترین و بهروزترین فرصتهای شغلی به شما نمایش داده میشوند و شما میتوانید هرروزه با مراجعه به آنها، آگهیهای استخدام امروز را مشاهده کنید.
آمادگی برای جلسه مصاحبه
بعد از ساخت رزومه و ارسال آن برای آگهیهای استخدامی اگر به مصاحبه شغلی دعوت شدید بهتر است از قبل برای آن آماده شوید. نکاتی که برای حضور در این جلسات مهم هستند مانند نوع پوشش، بهموقع رسیدن و... را رعایت کنید. همچنین میتوانید با جستجو در فضای وب از سؤالات عمومی و رایجی که در اغلب جلسات مصاحبه پرسیده میشوند، آگاه شوید. البته سؤالات تخصصی مصاحبهها برای هر شغلی متفاوت است. بااینحال سعی کنید برای مصاحبه و قبل از آن نگاهی کوتاه به رزومهتان داشته باشید تا اگر در مورد تخصص و مهارتهایی که در رزومه خود ذکر کردهاید، سؤالی پرسیده شد، بتوانید با اعتمادبهنفس در مورد آنها صحبت کنید.
جمعبندی
پیدا کردن شغلی که هر روز از انجام آن لذت ببریم و در ازای آن بتوانیم حقوق مناسبی نیز دریافت کنیم، همان شغل رویایی محسوب میشود. رسیدن به شغل رویایی معمولاً نیازمند صبر، برنامه ریزی و رعایت نکاتی است که با آنها میتوانیم این راه را سریعتر طی کنیم. این نکات شامل شناسایی نقاط قوت، علایق شخصی، شرکت در دورههای کارآموزی، شبکهسازی، ساخت رزومه استاندارد، جستجوی بهینه آگهیهای استخدامی و موفقیت در جلسات مصاحبه است.
امیدواریم از مطالعه این مقاله لذت برده باشید و بتوانید شغل رویاییتان را هر چه سریعتر پیدا کنید.
موفق باشید.