- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فیلم و سینما
- نقد فیلم
- نقد روانشناختی سریال چاکی
نقد روانشناختی سریال چاکی
شنبه 24 مهر 1400
نویسنده: مرجان دلپسند
عروسک ها جز معدود اسباب بازی هایی هستند که ویژه کودکان و نوجوانان خصوصا دختران است. اما گاها پسرهای کودک و نوجوان نیز بعضا علاقمند به عروسک ها و حتی جمع آوری آنها می شوند، اما به شکلی متفاوت تر. در علم روانشناسی علاقمندی پسران به اسباب بازی های خاص دختران تا پایان دوره کودکی چندان مشکل به حساب نمی آید.اما اگر تا دوران نوجوانی ادامه پیدا کند خصوصا در سن نوجوانی میتواند مانع از شکل گیری هویت یابی در آنها شود. اما مشکل بزرگتر زمانی پیش می آید که اسباب بازیها و عروسک هایی که زمانی بهترین دوست و رفیق تنهایی کودکان هستند ، دست به انجام اعمالی بزنند که مختص بزرگسالان است. اعمالی که بیشترین آسیب روحی و روانی را در قشر کودک و نوجوان می تواند بگذارد. (بیماری هایی روحی و روانی از قبیل اختلال فوبیا، استرس پس از سانحه و....)
عروسک چاکی موضوعی است که در سریالی با همین نام به کارگردانی "دن مانچینی" محصول سال 2021 کشور آمریکا به آن پرداخته شده است. این سریال در ژانر وحشت و هیجان انگیز است . لوکيشن این سریال شهری کوچک در آمریکا است که به خاطر آمار بالای جرم و جنایت در آن به حمام خون معروف است. "عروسک چاکی" عروسک مو قرمزی که در نگاه اول عروسکی با شکل و شمایل بامزه است. او با توانمندی های خاصش مانند صحبت کردن های کودکانه اش نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند.چاکی عروسکی شرور و کینه توز است که نگرشی منفی نسبت به اطرافیان خود دارد. عروسکی با مهارت ها و توانمندی های خاصش مانند( استفاده از تلفن همراه و صحبت کردن و خواندن ذهن اطرافیانش).
همانطور که در سکانس هایی از قسمت اول این سریال می توان دید.به عبارتی دیگر عروسک چاکی روح سرگردان یک قاتل زنجیره ای را در خود دارد و قرار است شاهد حوادث و ماجراهای دیگری از این عروسک و جیک باشیم. عروسکی که نسبت به جیک پسر نوجوان سیزده ساله این سریال که داستان حول محور او و پروژه عروسکی اش می پردازد، همانند یک ناجی که تنها راه نجات او را از دست آنها کشتن می داند، عمل می کند. در سکانسی از قسمت اول این سریال می بینیم که بعد از اینکه جیک با پدرش جر و بحث می کند، چاکی پدر او را به وسیله برق میکشد. جیک در این سریال پسر سیزده ساله ای است که مادرش را در یک حادثه رانندگی از دست داده است و بعد از این حادثه نیز به عروسک های اطرافش پناه برده است. اما به گونه ای متفاوت تر. او عروسک های کوچک و بزرگ را از حراجی ها و دست فروشی ها خریداری کرده و با تکه تکه کردن اندامشان از آنها برای ساخت عروسک خودش بهره می جوید. به واسطه همین ارتباطش با عروسک ها در مدرسه نیز مورد تمسخر سایر دوستان و همکلاسی هایش نیز قرار می گیرد.
یکی از نکات روانشناختانه در این سریال نحوه تربیت فرزندان می باشد. از یک سو با" جونیور" پسر عموی جیک روبرو می شویم. پسری که تنها به واسطه خواسته پدرش برای اینکه در آینده در دانشگاه هاروارد پذیرفته شود در کلاس های فوق برنامه شرکت می کند.اما از سوی دیگر پدر جیک که بیشترین زمان را در محل کار و ماموریت هایش میگذراند و کمترین زمان را با او سپری می کند.اما از سوی دیگر جیک نیز به خاطر اینکه علاقمندی هایش مشابه پسرعمویش نیست، از طرف پدر دائما طرد و سرکوب می شود. تا جایی که پدرش ماکت عروسکی را که او مدتها برای ساختنش زمان گذاشته است از بین می برد. اتفاقی که باعث مرگ پدر می شود.قسمت های بعدی این سریال را می توانید از شبکه نمایش خانگی فیلیمو تماشا نمایید.