- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- مراحل راه اندازی یک کسب و کار در ایران - راهنمای گام به گام برای شروع یک کسب وکار در 8 مرحله
مراحل راه اندازی یک کسب و کار در ایران - راهنمای گام به گام برای شروع یک کسب وکار در 8 مرحله
راه اندازی کسب و کار ایدهای جذاب است، اما درک چگونگی راهاندازی و استراتژی های آن گاهی اوقات میتواند آنقدر سخت باشد که افراد از شروع کردن آن بترسند. چه چیزی را باید بفروشید؟ به چه کسی باید بفروشید؟ چگونه مشتری جذب کنید؟ اگر به دنبال راه اندازی یک کسب و کار جدی هستید، از فکر کردن زیاد دست بردارید و برای تحقق آن تلاش کنید. در این مقاله مراحل راه اندازی یک کسب و کار را به صورت گام به گام به شما آموزش می دهیم. به این نکته توجه کنید که هیچ مدل ثابتی برای راه اندازی یک کسب و کار جدید وجود ندارد، اما این مراحل به شما کمک می کند افکار خود را سازماندهی کنید و اولویت های مهم را برای خود مشخص کنید تا زمانی که کسب و کار خود را راه اندازی کردید به تمام سوالات مهم در این راه پاسخ داده باشید. ما به دنبال ترساندن شما از کارآفرینی نیستیم؛ فقط می خواهیم واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم. در حالی که به شما می گوییم که 100٪ ممکن است کسب و کار خود را راه اندازی کنید، این کار مستلزم زمان، تلاش و احتمالاً چند شکست کوچک است، اما قطعا می توانید آن را انجام دهید. آگاهی از روش های صحیح می تواند دشوار باشد، اما نترسید. مراحل راه اندازی کسب و کار به آزمون و خطا بستگی دارد. در طول این فرآیند کار کنید تا ببینید چه چیزی برای شما مفید است و چه چیزی باعث جذب مشتری می شود. اما به جای غرق شدن در تصمیمات و وظایفی که باید انجام دهید، مراحلی وجود دارد که می توانید برای شروع توسعه کسب و کار خود از آن ها استفاده کنید. بیایید شروع کنیم.
1. آیا راه اندازی کسب و کار همان چیزی است که به دنبالش هستید؟
اولین مسئله در راه اندازی کسب و کار، بررسی وضعیت موجود است.
- چرا می خواهید یک کسب و کار راه اندازی کنید؟ برای پول یا استقلال؟ یا دلایل دیگر؟
- مهارت های شما چیست؟
- آیا می خواهید خدمات یا محصولی ارائه دهید؟
- می خواهید چه کاری انجام دهید؟
- چقدر می خواهید سرمایه گذاری کنید؟
- آیا این یک کار تمام وقت است یا پاره وقت؟
پاسخ شما به این نوع سوالات به شما کمک می کند تمرکز خود را روی موضوعی خاص محدود کنید. این مرحله قرار نیست شما را از راه اندازی کسب و کار خود منصرف کند. در عوض، شما را به فکر و برنامه ریزی وادار خواهد کرد. برای شروع یک کسب و کار موفق، تنها اشتیاق داشتن کافی نیست. «خودتان را بشناسید و شغلی را انتخاب کنید که نقاط قوت شما را برآورده کند. راز زندگی شاد همین است.»
2. اصلاح ایده
وقتی بدانید چرا می خواهید یک کسب و کار راه اندازی کنید، وقت آن است که ایده خود را توسعه دهید. به احتمال زیاد، شما در حال حاضر ایده خاصی در ذهن دارید و این عالی است. اما اگر نیاز به الهام دارید، میتوانید مجموعه آموزش های کسب و کار فرادرس را بررسی کنید تا مدل های مختلف کسب و کار را کشف کنید و با ایدههای جدید آشنا شوید.
مجموعه آموزش کسب و کار و استارت آپ – کلیک کنید
این که فقط ایده خوبی داشته باشید کافی نیست. باید اجرا کنید. باید ثابت کنید که این تقاضا وجود دارد. همچنین باید فکر کنید که آیا این ایده پایدار است یا خیر. با یک برنامه خوب شروع کنید. این برنامه به آسان تر شدن بقیه فرآیند کمک می کند. طرح یک برنامه ریزی خوب بسیار ساده است و در یک صفحه نوشته می شود. این برنامه در طول زمان به شما کمک می کند ایده خود را اصلاح کنید. یک برنامه خوب تضمین میکند که شما مأموریت و ارزش پیشنهادی خود را در مراحل اولیه در نظر میگیرید و هم چنین، ساختاری برای بخشهای فنی کسبوکارتان فراهم میکند. در واقع، این برنامه الگوی مناسبی را برای انجام بقیه این مراحل در اختیار شما قرار می دهد.
3. تحقیقات بازاری
هنگامی که مطمئن شدید ایده با اهداف و و سبک زندگی شما مطابقت دارد، وقت آن است که آن را ارزیابی کنید. چه کسی محصول یا خدمات شما را می خرد؟ رقبای شما چه کسانی هستند؟ چندین راه برای انجام این کار وجود دارد، از جمله:
- جستجو در گوگل
- صحبت با افرادی که در صنعت هدف شما کار می کنند
- خواندن کتاب افراد موفق
- خواندن سایت های خبری مرتبط
به طور کلی، هرچه بیشتر در مورد صنعت خود بدانید، بیشتر سود خواهید برد.
· مخاطب هدف خود را ارزیابی کنید
فقط تحقیق درباره بازار فعلی کافی نیست. باید بدانید چه بخشی از بازار را می خواهید و آیا واقعاً ممکن است به نتیجه برسید؟ برای تعیین اینکه بازار آینده شما چقدر می تواند جذاب باشد، پیشنهاد می کنیم یک تحلیل بازار انجام دهید.
· رقبا را شناسایی کنید
اگر دوست دارید، میتوانید یک قدم به جلو بروید و به نیازهایی از مصرفکننده توجه کنید که در حال حاضر توسط مشاغل دیگر برآورده نمیشود. به یاد داشته باشید، حضور رقبا اغلب نشانه خوبی است! این بدان معنی است که بازار محصول یا خدمات شما از قبل وجود دارد، بنابراین می دانید که مشتریان بالقوه ای دارید که مایلند برای محصول یا خدمات شما پول خرج کنند. تا جایی که می توانید در مورد رقبای خود، در مورد آنچه که به مشتریان ارائه می دهند، نحوه جلب توجه آن ها و اینکه آیا مشتریان از آنها راضی هستند یا خیر، آگاهی کسب کنید. در این مرحله، ممکن است ندانید که از کجا شروع کنید. آیا باید روی نام و لوگوی کسب و کار خود کار کنید یا به ساختار کسب و کار خود بپردازید؟ آیا مراحل درخواست سرمایه گذاری را شروع کنید یا روی برند سازی خود تمرکز کنید؟ اگر به دنبال این مفاهیم هستید، آموزش زیر می تواند برای شما مفید واقع شود.
آموزش مدیریت تبلیغات و برند – کلیک کنید
4. طرح کسب و کار خود را بنویسید
اگر به دنبال یک سرمایه گذار خارجی هستید، داشتن طرح تجاری یک ضرورت است. حتی اگر میخواهید سرمایهگذاری را خودتان انجام دهید، بازم هم طرح کسبوکار به شما کمک میکند تا بفهمید برای شروع به چه مقدار پول نیاز دارید، چه چیزی برای سودآوری کسبوکارتان لازم است و از کجا باید شروع کنید.
· نقشه راه برای کسب و کار شما
به زبانی ساده، طرح کسب و کار، نقشه راه شماست. چیزی که از آن برای پیشرفت خود استفاده می کنید و اقداماتی که برای رسیدن به اهداف خود باید انجام دهید را مشخص می کند. ممکن است از طرح کسب و کار خود برای پیشنهاد به سرمایه گذاران، بانک ها و یا جذب شرکا و اعضای هیئت مدیره استفاده کنید، اما در درجه اول از آن برای تعریف استراتژی، تاکتیک ها و فعالیت های خاص کسب و کارتان استفاده خواهید کرد.
· چه چیزی در یک طرح کسب و کار وجود دارد؟
اگر نیاز به نوشتن یک طرح کسب و کار رسمی دارید، باید بخش های زیر را دنبال کنید. یک طرح کسب و کار استاندارد شامل 9 بخش است:
- خلاصه اجرایی
- بازار هدف
- محصولات و خدمات
- طرح بازاریابی و فروش
- نقاط عطف و معیارها
- درباره شرکت
- تیم مدیریت
- برنامه مالی
- ضمیمه
اگر میخواهید اطلاعات دقیقی در مورد نحوه نوشتن طرح کسبوکار برای ارائه به بانکها یا سرمایهگذاران داشته باشید، منابع آموزشی بسیاری از جمله مطلب راهنمای زیر وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید.
آموزش استراتژی کسب و کار – کلیک کنید
آموزش های مفیدی در این مطلب وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. اما آماده باشید تا آن ها را مطابق با نیازهای خود تغییر دهید. هیچ دو کسب و کاری شبیه هم نیستند!
5. کسب و کار خود را ثبت قانونی کنید
ثبت کسب و کار اولین قدم برای واقعی کردن آن است. با این حال، مانند مرحله ارزیابی، زمان بگذارید و با مزایا و معایب نهادهای تجاری مختلف آشنا شوید. در صورت امکان، با یک وکیل صحبت کنید تا جزئیات کار برای شما مشخص شود. این نقطه ای نیست که بخواهید در آن اشتباه کنید. بسته به نوع کسب و کار شما، ممکن است قوانین شهری یا منطقه ای نیز وجود داشته باشد. همچنین، این بهترین زمان برای بررسی بیمه کار و یافتن یک حسابدار خوب است. مدتی را صرف شناخت مزایا و معایب هر کسب و کار کنید. موارد دیگری که باید انجام دهید، تصمیم گیری در مورد نام تجاری شماست.
6. سرمایه کسب و کار خود را تامین کنید
بسته به اندازه و اهداف سرمایه گذاری خود، ممکن است لازم باشد از یک سرمایه گذار یا شرکت سرمایه گذاری برای تامین مالی قرارداد ببندید. در اینجا، بیشتر مشاغل کوچک با وام های مختلف، تامین مالی از کارت های اعتباری، کمک خانواده و غیره شروع می شوند. طرح کسب و کاری که به زیبایی شکل گرفته است تضمینی برای دریافت بودجه برای شما نیست. در واقع، به گفته گای کاوازاکی، طرح کسب و کار یکی از کم نفوذترین عوامل در مراحل راه اندازی یک کسب و کار است. برای اینکه شانس بدست آوردن سرمایه مورد نیاز برای شروع داشته باشید، بهتر است ابتدا روی «پیشنهاد» خود تمرکز کنید. با این کار، بازخورد های مختلفی نیز دریافت خواهید کرد. بیشتر سرمایهگذاران برای خواندن کامل طرح کسبوکار زحمتی نمیکشند، اما ممکن است همچنان از شما انتظار داشته باشند که آن را ارائه دهید.
7. مکان کسب و کار خود را انتخاب کنید
طرح کسب و کار شما تنظیم شده است، پول در بانک است و شما آماده حرکت هستید. اگر کسب و کار شما آنلاین است و نیازی به ویترین ندارید، احتمالاً به دنبال ساخت وبسایت و انتخاب سبد خرید هستید. شاید بتوانید به جای اجاره یا خرید فضای اداری، در خانه یا یک فضای کار مشترک کار کنید. اما اگر کسب و کار شما نیاز به مکان اختصاصی دارد، ملاحظات زیادی در این زمینه وجود خواهد داشت. یافتن مکان. مذاکره در مورد اجاره نامه. خرید امکانات. راه اندازی گوشی. لوازم التحریر. استخدام پرسنل. تعیین قیمت ها. جشن افتتاحیه باشکوه. برای هر یک از این مراحل بالا به دقت فکر کنید. مکان کسب و کار شما نوع مشتری، نوع تبلیغاتی که می توانید اجرا کنید و مدت زمان رشد شما را تعیین می کند. در حالی که یک مکان عالی لزوما موفقیت شما را تضمین نمی کند، یک مکان نامناسب هم می تواند منجر به شکست شود.
· چگونه یک مکان خوب برای کسب و کارمان انتخاب کنیم؟
مراحل راه اندازی یک کسب و کار خانگی با کسب و کارهای سازمانی متفاوت است. همانطور که در مورد مکان تجارت خود (از جمله شهر و منطقه) فکر می کنید، موارد زیر را در نظر بگیرید: قیمت: آیا می توانید به طور واقع بینانه هزینه های آن مکان خاص را بپردازید؟ اگر پاسخ شما خیر است، به جستجو ادامه دهید. دسترسی: آیا مردم به راحتی می توانند شما را پیدا کنند؟ آیا تبلیغات و پیشنهادات شما را می بینند؟ آیا در مرکز شهر هستید یا دورتر؟ این چه تاثیری روی کسب و کارتان خواهد داشت؟ دسترسی به پارکینگ یا حمل و نقل عمومی: آیا مردم می توانند به راحتی شما را از گزینه های پارکینگ موجود و مسیرهای حمل و نقل پیدا کنند؟ اگر پیدا کردن شما سخت باشد، به راحتی بیخیالتان می شوند! نحوه توزیع رقبا: آیا رقبای زیادی به شما نزدیک هستند؟ اگر چنین است، آن موقعیت مکانی خاص برای مشتریانی که می خواهید جذب کنید مناسب است. با دقت این نوع موقعیت ها را بررسی کنید. قوانین و مقررات محلی: به مقررات توجه کنید، زیرا قوانین شهرهای مختلف ممکن است سختگیرانه تر از سایرین باشند. مطمئن شوید که هیچ محدودیتی وجود ندارد تا به کسب و کار شما لطمه بزند یا مانعی برای فروشگاه شما باشد.
8. برای رشد و توسعه کسب و کارتان آماده شوید
چه اولین کسب و کاری باشد که راه اندازی می کنید و چه دهمین شغل، انتظار داشته باشید که اشتباه کنید. این اشتباهات طبیعی هستند و تا زمانی که از آنها درس بگیرید، مفیدند. بهترین کاری که می توانید برای استفاده از اشتباهاتتان انجام دهید، تنظیم فرآیند های بررسی است تا به شما در تصمیم گیری کمک کند. اینجاست که طرح کسب و کاری که روی آن کار میکردید وارد عمل میشود. اگر برنامه خود را به روز نگه دارید، می توانید جلسات بررسی ماهانه را برای بررسی آمار و ارقام، استراتژی و پیش بینی های ماهانه و سالانه تنظیم کنید. این یک راه ساده برای بررسی عملکرد و تصمیم گیری بر اساس نتایج واقعی است. بنابراین، به جای واکنش به موقعیتهای بد، برای مواجه با آنها آماده میشوید. با آموزش های سایت فرادرس میتوانید با مراحل جزئی کسب و کار، اثربخشی طرح کسب و کار و نقش های درون سازمانی آشنا شوید. اما اگر هنوز برای راه اندازی کسب و کار خود آماده نیستید، الگوهای موجود در این راهنما برای راهاندازی کسبوکارتان به شما کمک میکند.