ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 6 دقیقه
چه نوع لوگویی برای کسب و کار من مناسب است؟

چه نوع لوگویی برای کسب و کار من مناسب است؟

قبل از هر چیز باید به اهمیتِ داشتن لوگوخوب  یقین پیدا کنید، انواع لوگو را به خوبی بشناسید و بدانید کدامیک برای کسب و کار شما مناسب ترین انتخاب است!

طراحی لوگو یا آرم،  بخش مهمی از هویت بصری برند شماست. هویتی که قرار است با آن به مشتری ها معرفی شوید، محصولات خود را به فروش برسانید و یا حتی در بیلبوردهای بزرگ شهر دیده شوید. پس مهم است که طراحی آن را به تیمی مطمئن بسپارید و برای آن هزینه و وقت صرف کنید! پس قبل از هر چیز باید به اهمیتِ داشتن لوگوخوب  یقین پیدا کنید، انواع لوگو را به خوبی بشناسید و بدانید کدامیک برای کسب و کار شما مناسب ترین انتخاب است!

چرا به لوگو نیاز داریم؟

چند برند (کوچک یا بزرگ) را در نظر بگیرید. وقتی به آنها فکر میکنید اولین چیزی که از آن برند در ذهن شما نقش میبندد چیست؟ بله، دقیقا! لوگو آنها اولین عنصری است که بعد از مرور اسمشان به یاد شما می اید. این موضوع به  این دلیل  است که تصویر مستفیماً به حافظه بلند مدت ما انسانها میرود. (حافظه بصری ما قوی تر است.) لوگو به عنوان یک عنصر بصری و دیداری، بزرگترین و اساسی ترین ابزار برای حک شدن برند شما در ذهن مشتری است. کسب و کار شما چه نوپا باشد، چه مدتها از شروع آن گذشته باشد نیازمند لوگو است. علی الخصوص اکنون که همه چیز به سمت آنلاین شدن پیش میرود. شما نیاز دارید تا میان رقیبان خود، دیده شوید. نیاز دارید تا مشتری در نگاه اول وجه تمایز شما را نسبت به همکارانتان تشخیص دهد. باید طوری در ذهن مشتری بروید که بار دیگر هم اگر به محصول یا خدمات شما نیاز پیدا کرد، خیلی سریع به یاد شما بیفتد و به سراغتان بیاید.

پس هم برای جذب مشتری و هم برای وفادار کردن (engaged) کردن آنها، به لوگو نیاز دارید. و این در کل یعنی شما برای پیروزی در بازار رقابتی امروز(که بسیار هم تنگاتنگ است) قطعا به لوگو نیار دارید. یعنی همان بازاریابی و تبلیغاتی که چه در فضای دیجیتال و چه فضای دیگر، میلیونها برایش هزینه میکنید.

انواع لوگو را به خوبی بشناسید

شاید اگر لوگو برندها را بررسی کرده باشید میبینید که هر کدام به یک شکل طراحی شده اند. برخی فقط یک تصویر هستند، برخی اسم برند را نوشته اند و شاید هم ترکیبی از هر دو باشند! برای اینکه بتوانید انتخاب درست و به جایی داشته باشید، باید انواع لوگو را به خوبی بشناسید. بدانید هر کدام چه کاربردی دارند و کدام برای برند  شما بهتر کار میکند.

انواع لوگو

لوگوتایپ (لوگو نوشتاری)

لوگوتایپ نوعی از لوگو است که در آن از تایپوگرافی استفاده میشود. یعنی اسم برند شما به صورت نوشتاری و البته منحصر بفرد طراحی میشود. لوگوتایپ یک نوشته ی ساده با یک فونت آماده از اسم برند شما نیست. اشتباه نکنید! در لوگو تایپ یک فونت خاص و مرتبط با برند و فعالیت شما توسط ایده طراحان حرفه ای طراحی میشود. حتی گاهی طراحی لوگوتایپ برای طراحان زمان گیرتر و چالش برانگیزتر است. بسته به اسم برند، نوع فعالیت و البته خلاقیت و تبحر طراح این سبک لوگو میتواند به شیوه های محتلف اجرا شود. مثلا ممکن است تمامی حروف اسم برند، در یک چارچوب خاصی طراحی شوند و نهایتا یک شکل معنا دار را برساند. ممکن است توالی قرارگیری حروف مفهومی خاص را به دنبال داشته باشد، مثلاً سرعت!

باید دقت داشته باشبید که لوگوتایپ در صورتی به کار شما می آید که اسم برند شما طولانی نباشد. اگر اسمی چند بخشی و طولانی دارید لوگوتایپ به هیچ عنوان برای شما مناسب نخواهد بود. در هر صورت اگر به داشتن لوگو نوشتاری اصرار دارید، ما به شما سبک لوگو مونوگرام را توصیه میکنیم.

لوگو مونوگرام

اگر اسمی که برای آن به دنبال لوگو هستید، طولانی و چند بخشی است و اصرار دارید که لوگو نوشتاری داشته باشید، لوگو مونوگرام انتخاب خوبی خواهد بود. لوگو مونوگرام از اول اسم شما / برند شما ایجاد میشود. ممکن است حتی اسم برند شما سه بخشی باشد، در این صورت از حروف اول بخش های اسم شما در لوگو استفاده میشود. حالا طراح با خلاقیت خودش و با توجه به نوع فعالیت شما این حروف را به شیوه ای خاص کنار هم طراحی میکند.

مثلا در دنیای مد این سبک لوگو را زیاد دیده ایم : لوگوهای شنل، فندی، گوچی و ...

توجه کنید که لوگوهایی که از اول اسم شما(معمولاً لاتین) با یک تصویر کلیشه ای ازفعالیتتان ایجاد شده است، هرگز به عنوان یک لوگو قابل قبول نیست. از استفاده کارهای تکراریِ این چنینی که این روزها هم زیاد دیده میشوند خودداری کنید. در صورتی هم که طراحان چنین طرحی را به شما ارائه دادند، از پذیرفت آن امتناع کنید و از آنها طرحی که مختص به خودتان طراحی شده است، بخواهید. طرح های کلیشه ای و تکراری، داروی مرگِ بازاریابی شما خواهند شد.

وجه تمایز طراح ها و شرکت های طراحی لوگو، خلاقیت، ایده پردازی و منحصر بفرد بودن است. پس برای سفارش طراحی لوگو به این نکته حتما توجه داشته باشید و به خاطر قیمتهای کمتر هویت بصری خود و فعالیت خود را به مرز نابودی نبرید.

لوگو تصویری

لوگو تصویری نوعی از لوگو است که در آن نماد یا سمبلی برای برند شما ایده پردازی و طراحی میشود. این تصویر که بهتر است مینیمال باشد، برند شما و فعالیت برند شما را تعریف میکند. یک تصویر به راحتی میتواند هزار حرف را در خود جای دهد. به همین دلیل است که اغلب برندها درکنار لوگو نوشتاری خود، یک نماد تصویری هم دارند. زیرا براساس بررسی های علمی، در مشغله های روزانه افراد  و عبور و مرورهای روزمره، تصاویر هستند که توجه عموم مردم را به خود جلب میکنند.

بهتر است در کنار لوگو نوشتاری خود یک لوگو تصویری نیز داشته باشید. به این ترتیب میتوانید در برخی از بخشهای تبلیغاتی خود،بنا به کاربرد،  یکی از آنها را استفاده کنید. حتی به مرور که برندی معروف شدید میتوانید به طور کلی لوگو نوشتاری (که شامل اسم برند شماست) را از هویت بصری خود حذف کنید. مثل توییتر که در ابتدا هم نماد تصویری داشت و هم آرم نوشتاری. بعد از گذشت چند سال که به خوبی بین همه شناخته شد، لوگو نوشتاری خود را حذف کرد.

تصاویری که در لوگو تصویری طراحی میشوند، تصاویر عادی که در نقاشی ها، عکس ها و... میبینیم نیستند. تصاویر در لوگو ساده میشوند و از جزئیات آنها کاسته میشود. هر چه جزئیات لوگو کمتر، لوگو حرفه ای تر خواهد بود. این تصویر در لوگو، ممکن است اسم برند شما را نشان دهد(مثل لوگو اپل)، حتی ممکن است فعالیت شما، مفهومی از اسم یا فعالیت شما و ... نشان دهد. در این سبک لوگو، ممکن است تصویر به یکی از شکل های زیر باشد:

  • سمبلیک یا ایکونیک: مثل آرم شرکت هواپیمای هما (استفاده از پرنده ی افسانه ای به اسم هما)
  • برگرفته از تصاویر طبیعی: مثلاً در لوگو توییتر که از تصویر یک پرنده استفاده شده است.
  • مسکات: مثل آرم KFC  یا در ایران مثل برند چاکوچ- تصاویر کارتونی (اغلب تصویر یک شخص) طراحی میشود.
  • انتزاعی:  مثل لوگو پپسی، نایکی(نایک)، در میان ایرانی ها هم مثل لوگو بانک صادرات که توسط استاد ممیز طراحی شد.

لوگو ترکیبی یا تلفیقی

همانطور که از اسمش پیداست، لوگو ترکیبی از ترکیب لوگو نوشتاری و لوگو تصویری است. این سبک لوگو کامل ترین نوع و همه کاره ترین لوگو برای شما محسوب خواهد شد. در این حالت شما هم یک لوگو نوشتاری دارید و هم لوگو تصویری که در هر جایی بنا به نوع استفاده میتوانید از هر کدام از آنها به تنهایی یا حتی در کنار هم استفاده کنید.

لوگو ترکیبی

نوعی دیگر از انواع لوگوها ، تلفیقی هستند و در بطن نوشته(لوگوتایپ) یک تصویر نهفته می شوند. یا بالعکس. خلاقیت در طراحی این نوع لوگوها حرف اول را میزند. مثلا لوگو Fedex که یک شرکت پستی جهانی است، مثال خوبی برای این نوع طراحی خواهد بود.

اگر کسب و کار شما تازه و نوپا است، این سبک لوگو بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. چرا که در ابتدای کارِ بازاریابی، به brand awarness نیاز دارید. یعنی اینکه برند خود را به مردم بشناسانید. آنها را از محصول یا خدمات خود آگاه کنید و در نهایت هم آن را به مشتری تبدیل کنید.

چه لوگویی برای برند من مناسب تر است؟

مهم ترین مسئله برای بسیاری افراد این است که اکنون میان این همه، چه نوع لوگویی برای کسب و کار من مناسب است؟ هدف از معرفی این سبک ها تنها آشنایی شما با نمونه های مختلف لوگو است. وگرنه انتخاب اصلی اینکه چه سبک و نوع لوگویی برای برندینک و مارکتینگ شما بهترین است، به عهده طراح خواهد بود. البته طراح موظف است قبل از ایده پردازی، سبک های مورد علاقه شما را نیز بپرسد و بیشتر سعی بر این داشته باشد که ایده هایی درحیطه ی همان سبک پیاده سازی کند.

طراح لوگو باید علاوه بر تخصص در زمینه های ایده پردازی و طراحی، به اصول بازاریابی و برندینگ تسلط کافی و لازم را داشته باشد. چرا که نباید فراموش کرد، لوگو اولین عنصر برندینگ است و اگر به درستی و اصولی انجام نشود، کسب و کار شما را (چه کوچک و چه بزرگ) دیر یا زود نابود خواهد کرد.

 

منبع:  https://www.iranweber.com/%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d9%84%d9%88%da%af%d9%88-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%b5%d8%a7%d8%b5%db%8c

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «چه نوع لوگویی برای کسب و کار من مناسب است؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.