زمان مطالعه: 8 دقیقه
اصول ست کردن رنگ ها در دکوراسیون آشپزخانه برای تغییراتی ساده و کم هزینه

اصول ست کردن رنگ ها در دکوراسیون آشپزخانه برای تغییراتی ساده و کم هزینه

شاید بتوان گفت که یکی از مهم ترین عوامل در بالا بردن کارایی های افراد در آشپزخانه، انتخاب رنگ مناسب و کاربردی است.

آشپزخانه قلب خانه است: محلی که خانواده در آن دور هم جمع می شوند و به هم می پیوندند؛ از طرفی آشپزخانه یکی از شلوغ ترین و مورد توجه ترین فضا های منزل در مهمانی هاست. بنابراین نوع چیدمان آشپزخانه و رنگ های مورد استفاده در آن از اهمیت زیادی برخوردارند.

رنگ ها جزئی جدا ناپذیر از زندگی ما هستند؛ اگر در آشپزخانه ی شما از رنگ های مناسبی استفاده نشود، باعث می شود که چشم شما به سرعت خسته شده و ذهن شما در مدت کمی تمرکز خود را از دست بدهد. پس شاید بتوان گفت که یکی از مهم ترین عوامل در بالا بردن کارایی های افراد در آشپزخانه، انتخاب رنگ مناسب و کاربردی است.

اگر شما با اصول ست کردن رنگ در آشپزخانه آشنا باشید، می توانید به بهترین شکل ممکن آشپزخانه ی خود را رنگ آمیزی کنید و از آن لذت ببرید. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید و با اصول کاربردی و ایده هایی جذاب و کم هزینه، برای زیبا سازی آشپزخانه آشنا شوید.

بهترین رنگ برای دکوراسیون آشپزخانه

حتی اگر خیره کننده ترین کابینت ها و پیشخوان ها را در آشپزخانه خود داشته باشید، رنگ نامناسب باعث کم شدن زیبایی و جذابیت فضای آشپزخانه می شود؛ از طرف دیگر می توانید حتی با اضافه کردن کوچک ترین رنگ به آشپزخانه ی خود، یک فضای خسته کننده را به فضایی دنج و دوست داشتنی تر تبدیل کنید تا نمای ظاهری آنجا به کلی متحول شود.

کابینت ها اصلی ترین اکسسوری تعیین کننده ی نمای ظاهری آشپزخانه هستند، از این رو انتخاب رنگ مناسب برای کابینت ها، تا حد زیادی پالت رنگی دکوراسیون آشپزخانه را مشخص می کند. امروزه پر طرفدار ترین و رایج ترین رنگ ها برای کابینت، رنگ های چوب، سفید، کرم و توسی هستند. اما آیا می توان گفت که این چهار رنگ بهترین رنگ برای آشپزخانه ی شماست؟

به طور قطع پاسخ به این سوال، خیر است. هیچ رنگ ثابت و مشخصی وجود ندارد که مناسب آشپزخانه ی شما باشد. از طرفی دقت کنید که ظاهر چندان جذابی نخواهد داشت اگر شما برای تمام وسایل و تجهیزات آشپزخانه ی خود از یک رنگ استفاده کنید؛ پس باید از رنگ هایی که در کنار یکدیگر هارمونی زیبایی را ایجاد می کنند کمک بگیرید تا آشپزخانه ی چشم نواز تری داشته باشید؛ به این ترتیب می توان گفت که چهار رنگ سفید، کرم، توسی و رنگ چوب، رنگ هایی هستند که به راحتی با رنگ های دیگر ست می شوند و ریسک پذیری کمتری دارند.

با این حال اگر شما جزو افرادی هستید که دکوراسیون های خاص و بی نظیر را ترجیح می دهید، باید اصول ست کردن رنگ ها را بلد باشید تا بتوانید اثری هنری مملو از رنگ های جذاب و خیره کننده از آشپزخانه ی خود بسازید.

شناخت رنگ ها

شناخت چرخه ی رنگ، مرحله ی خوبی برای یادگیری چگونگی ست کردن رنگ هاست. طبق قوانین چرخه ی رنگ، سه رنگ اصلی عبارتند از قرمز، آبی و زرد؛ از ترکیب این رنگ ها با یکدیگر سه رنگ ثانویه ی نارنجی، بنفش و سبز ساخته می شود؛ همچنین با ترکیب رنگ های ثانویه نیز، رنگ های جدید تر و متنوع تری بدست می آید؛ به این ترتیب شما برای انتخاب رنگ های مورد نظرتان برای دکوراسیون آشپزخانه، صدها انتخاب دارید. با این حال آیا می دانید که کدام یک از این رنگ ها در کنار یکدیگر هارمونی زیبا و چشم نوازی را ایجاد می کنند؟

اصول ست کردن رنگ ها در دکوراسیون

طراحان و ایده پردازان، اصول متفاوتی را برای ست کردن رنگ ها با یکدیگر پیشنهاد کرده اند که در این قسمت با آن ها آشنا می شوید:

  1. پالت تک رنگ به استفاده از یک رنگ در دکوراسیون آشپزخانه ی شما اشاره دارد. هدف از این طرح، ایجاد نظم و ظرافت بیشتر در محیط است؛ با این حال ممکن است که یک اشتباه کوچک در انتخاب رنگ یا چیدمان وسایل، فضا را بسیار خسته کننده و یکنواخت کند، تا جایی که آشپزخانه ی شما هیچ جذابیتی نداشته باشد.
  2. در پالت رنگ مشابه از رنگ هایی استفاده می شود که در چرخه ی رنگ، در مجاورت و همسایگی یکدیگر قرار گرفته اند. به عنوان مثال رنگ های آبی و سبز، یا زرد و نارنجی در کنار یکدیگر قار دارند. از نظر طراحان دکوراسیون داخلی منزل، این پالت نیز جذابیت چندانی را در آشپزخانه ی شما ایجاد نخواهد کرد، با این حال شاید شما بتوانید با این طرح، پالت بسیار زیبایی را در آشپزخانه ی خود پیاده کنید.
  3. پالت رنگ های هم خانواده به شما این امکان را می دهد که از تمام تناژ های مختلف یک رنگ در دکوراسیونتان استفاده کنید؛ به عنوان مثال اگر رنگ آنتخابی شما آبی باشد می توانید تمام تناژ های آبی شامل آسمانی، فیروزه ای، کاربنی، نفتی، دریایی، زنگاری، لاجوردی، سورمه ای و ... را در پالت خود به کار بگیرید. سعی کنید تناژ های مختلف را به نحوی استفاده کنید که خسته کننده و یکنواخت نباشند.
  4. پالت رنگ های مکمل از دو رنگ کاملا متفاوت ساخته شده است که در چرخه ی رنگ مقابل یکدیگر قرار دارند. رنگ های مکمل مورد توجه ترین پالت رنگی هستند و یکی از جذاب ترین و چشم نواز ترین طرح ها را برای زیبا سازی فضای اطراف شما ایجاد می کنند. در این پالت یکی از رنگ ها گرم، و رنگ دیگر سرد است، بنابراین دمای مناسب رنگ ها نیز رعایت می شود. شناخته شده ترین رنگ های مکمل بنفش_زرد، آبی_نارنجی و سبز_قرمز هستند.
  5. پالت رنگ سه گانه از سه رنگ که در اطراف چرخه رنگ قرار گرفته اند استفاده می کند. به این ترتیب اگر یک مثلث متساوی الاضلاع در چرخه رسم کنید، هر گوشه ی آن یک رنگ را نشان می دهد که پالت شما را تکمیل می کند. به این ترتیب ابتدا یک رنگ را در چرخه انتخاب کرده و بر روی آن یک نقطه می گذارید؛ سپس از همان نقطه یک مثلث متساوی الاضلاع رسم می کنید تا دو رنگ دیگر پالت شما مشخص شود. به عنوان مثال اگر رنگ مورد نظر شما سبز باشد، رنگ های دیگر بنفش و نارنجی خواهند بود. این طرح پالت هارمونی بسیار زیبایی دارد و محیط شما را به خوبی رنگ آمیزی می کند. 
  6. پالت رنگی دلخواه، شامل تمام رنگ هاییست که از نظر شخص شما هارمونی زیبا و جذابی دارند. بنابراین می توانید از هر تعداد و تناژ رنگی که دوست دارید استفاده کنید تا دکوراسیون شما دقیقا همان چیزی شود که می خواهید.

نکاتی که در هنگام انتخاب پالت رنگی مناسب آشپزخانه ی خود باید به آن دقت کنید شامل موارد زیر می شود:

  •  شما می توانید در تمام این پالت ها از سه رنگ سفید، مشکی و توسی به عنوان تعدیل کننده ی پالت استفاده کنید.
  • اینکه کدام یک از این پالت های رنگی مناسب آشپزخانه ی شماست، به سلیقه ی شما، سبک آشپزخانه و متراژ آن بستگی دارد.
  • در تمام طرح های بالا یک رنگ به عنوان رنگ اصلی انتخاب می شود و رنگ های دیگر برای اکسسوری ها یا تزیینات مورد استفاده قرار می گیرند (استفاده از تمام رنگ ها به یک اندازه باعث شلوغ و چشم آزار شدن آشپزخانه می شوند).

تمام این اصول و ایده هایی که ذکر شد، توسط دانشمندان و طراحان حرفه ای ارائه شده اند تا کار شما در هنگام انتخاب رنگ و ست کردن آن راحت تر باشد.

آشپز خانه ی چشم نواز با هارمونی رنگ ها

اکنون که با اصول انتخاب رنگ مناسب آشنا شدید می توانید به راحتی آشپزخانه ای با رنگ آمیزی زیبا و مسحور کننده را طراحی کنید. در حالی که زیبایی و هارمونی رنگ ها در کنار یکدیگر را مورد توجه قرار می دهید، از اضافه کردن رنگ های زنده و برجسته به آشپزخانه خود نترسید، مخصوصا برای اکسسوری هایی که کوچک هستند و تعویض و تغییر آن ها کار ساده و کم هزینه ایست.

به عنوان مثال دستگیره درب کابینت یکی از تجهیزاتیست که ظاهر زیبا و جذابی را در کابینت های شما ایجاد می کند. اگر رنگ دستگیره با درب کابینت همخوانی نداشته باشد، تمام جلوه ی زیبایی کابینت هایتان از بین می رود. از طرفی استفاده از دستگیره هایی با رنگ های خاص و جذاب، زیبایی آشپزخانه را دو چندان می کند. البته امروزه دستگیره های مخفی نیز طرفداران زیادی دارند؛ اگر شما هم ترجیح می دهید که ظاهر کابینت های مدرن شما، یکدست و ساده باشند، از صفحه دستگیره مخفی کابینت دیدن نمایید.

اکسسسوری های دیگری از جمله آبچکان، ظروف غذا خوری، چاقو های آشپزخانه، پرده، فرش و ... همگی  وسایلی هستند که تاثیر بسزایی در رنگ دکوراسیون شما می گذارند. البته اگر بودجه ی کافی برای صرف هزینه های بالا را ندارید، این نکته را فراموش نکنید که هر چیزی که در آشپزخانه ی شما قابل دید است، حتی کوچکترین وسایل مثل حوله ها، در زیبایی دکوراسیون اشپزخانه ی شما اهمیت زیادی دارند. پس با دقت کامل رنگ تمام اجزا را انتخاب کنید تا آشپزخانه ای چشم نواز داشته باشید.

از طرفی نورپردازی مناسب، باعث می شود تا آشپزخانه ی شما جلوه ای زیبا تر داشته باشد. بنابراین با استفاده از تجهیزات نورپردازی مدرن، زیبایی رنگ ها در آشپزخانه ی خود را دو چندان کنید و کارهای روزمره ی آشپزخانه را با لذت بیشتری انجام دهید.

نظم دهی به آشپزخانه، جلوه ی زیباتر رنگ ها

هر چقدر آشپزخانه ی شما منظم تر باشد، زیبایی آن بیشتر به چشم می آید؛ بنابراین تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا آشپزخانه ای منظم و بی نقص داشته باشید. چیدن وسایل، تجهیزات و مواد اضافی بر روی میز های کانتر آشپزخانه، باعث می شود که آشپزخانه ی شما شلوغ به نظر برسد و این شلوغی، حواس مخاطبین را از زیبایی رنگ های آشپزخانه پرت می کند.

سعی کنید کابینت های خود را به نظم دهنده های مدرن و کارآمد مجهز کنید تا فضای کافی برای چیدن وسایل اضافی در کابینت داشته باشید. سبد های سوپری بهترین طبقه بندی را برای کابینت ها ایجاد می کنند. 

البته اگر فکر می کنید که کابینت های کم و کوچکی دارید و فضای کافی برای طبقه بندی مناسب و قرار دادن وسایل در اختیار ندارید، برای شما پیشنهاد ویژه ای داریم: کشو های کابینت از بهترین طبقات نظم دهنده ی کابینت هستند، چرا که باعث می شوند تا فضاهای تفکیک شده ی بیشتری داشته باشیم که در هنگام نیاز به راحتی در دسترس ما قرار می گیرند. بنابراین می توانید کابینت های خود را به ریل بدنه دار که دقیقا شبیه یک کشوی کامل و جادار است مجهز کنید تا تمام وسایل خود را به صورت منظم و مجزا در کشوها قرار دهید. شما می توانید این ریل ها را در صفحه ی ریل کشو کابینت مشاهده کنید و با عملکرد آن ها آشنا شوید.

یکی از لوازمی که باعث بهم ریختن ظاهر آشپزخانه ی شما می شود، سطل زباله است. دیدن سطل زباله در کنار آشپزخانه و استشمام بوی بد زباله ها، تمام توجهات افراد حاضر در منزل را به خود جلب می کند. بنابراین بهتر است که سطل زباله آشپزخانه را به داخل پاسیو، یا داخل کابینت ها هدایت کنید. کابینت زیر سینک یکی از بهترین فضاها برای قرار دادن سطل زباله است. امروزه مدل های متنوع سطل زباله با خاصیت عدم انتشار بو، نظافت آسان، امکان تفکیک زباله ها و ... ساخته شده اند تا پاسخگوی تمام نیاز ها باشند. برای آشنایی با انواع سطل ریلی کابینتی، سطل آویز کابینتی و سطل های دیگر کاربردی و مدرن، از صفحه ی سطل زباله کابینتی دیدن نمایید.

خرید تجهیزات رنگی آشپزخانه

همان طور که در قسمت های بالاتر نیز خواندید، برای زیبایی آشپزخانه باید رنگ تمام وسایل موجود، با یکدیگر همخوانی داشته باشد. عدم تناسب رنگ یک وسیله با وسایل دیگر باعث می شود تا آشپزخانه ی شما به قدر کافی چشم نواز نباشد و هارمونی مورد نظر شما ایجاد نشود.

برای تهیه ی اکسسوری ها و تجهیزات مورد نیازتان در رنگ دلخواه، از فروشگاه تجهیز یراق کمک بگیرید. فروشگاه تجهیز یراق با ده سال سابقه در زمینه ی فروش تجهیزات و یراق آلات آشپزخانه، تمامی تجهیزات مدرن و کاربردی را در مدل ها و رنگ های متنوع عرضه کرده تا انتخاب را برای شما راحت تر کند. شما می توانید در صورت تمایل ابتدا با کارشناسان تجهیز یراق تماس بگیرید (02177343556) و از آن ها مشاوره رایگان دریافت کنید؛ سپس از طریق تلفنی، اینترنتی و یا حضوری سفارشات خود را ثبت نمایید تا با گارانتی معتبر کالا و در اسرع وقت، درب منزل شما ارسال گردد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «اصول ست کردن رنگ ها در دکوراسیون آشپزخانه برای تغییراتی ساده و کم هزینه» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.