زمان مطالعه: 2 دقیقه
زنان در بازیهای آسیایی( بخش دوم)

زنان در بازیهای آسیایی( بخش دوم)

در ادامه بررسی ورزش زنان در بازیهای آسیایی، به رقابتهای تنیس، پینگ پنگ، بدمینتون، والیبال و فوتبال بازیها و حضور زنان در آن می پردازیم.

ژاپنی ها نخستین فاتحان پینگ پنگ آسیا

از سال 1958 رقابت های پینگ پنگ هم به برنامه بازیهای آسیایی وارد شد. در این رقابت ها و در بخش انفرادی زنان، تائه کو رامبا از ژاپن مدال طلا را از آن خود کرد. رامبا در مسابقات جهانی هم 3 طلا و یک نقره به دست آورد؛ از جمله دو طلای تیمی در مسابقات 1957 و 1957 جهانی،طلای دوبل جهانی در 1959 و نقره مسابقات مختلط 1957. نامبا در بازیهای آسیایی توکیو با تیم زنان ژاپن هم طلای دیگری به دست آورد. در همین مسابقات دو پینگ پنگ باز دیگر نیز صاحب دو مدال طلا شدند. فوجیه اگوچی و  کازوکو یامایزومی که با هم در دوبل زنان قهرمان شدند و علاوه بر این در تیم زنان ژاپن هم حضور داشتند.

 

ورود تنیس به خانواده بازیها

در بازیهای آسیایی توکیو(1958) تنیس هم در برنامه بازیها قرار گرفت و باز هم ژاپنی ها درخشان تر از سایر تیمهای شرکت کننده ظاهر شدند. ساچیکو کامو موفق شد قهرمان تنیس انفرادی زنان شود و همین ورزشکار در کنار ریکو میاگی دوبل زنان را هم فتح کرد. میاگی هم در بخش دوبل مختلط طلای دیگری گرفت و به این ترتیب 2 ستاره تنیس ژاپن صاحب دو مدال طلا شدند.

درخشش شرقی ها در والیبال آسیا

والیبال زنان هم از سال 1962 و بازیهای جاکارتا به برنامه بازیها افزوده شد؛ چهار سال بعد از ورود این رشته به برنامه بازیهای آسیایی. مسابقات زنان در دو بخش 6 نفره( مثل مسابقات امروزی) و 9 نفره! برگزار می شد. البته شرکت کنندگان این دو مسابقه عموما نفرات ثابتی بودند. برای مثال در مسابقات جاکارتا ژاپن در هر دو بخش قهرمان شد، کره جنوبی دوم و اندونزی هم سوم. در تیم ژاپن نفراتی چون آیانو شیبوکی، ستسوکو یوشیدا، ماساکو کوندو و...از جمله 10 نفری بودند که هم در بخش 6 نفره و هم در بخش 9 نفره شرکت کرده بودند و در هر دو قهرمان شدند. این نفرات بعدها هم به درخشش در والیبال ادامه دادند. کوندو و شیبوکی در تیم والیبال ژاپن- که قهرمان المپیک 1964 شد- حضور داشتند و یوشیدا عضوی از تیم ژاپن در المپیک 1968 بود که نقره گرفت.

درخشش دختران اندونزی در بدمینتون

در بازیهای 1962 بدمینتون وارد برنامه بازیهای آسیایی شد و اندونزی 5 مدال طلا از 6 طلای توزیع شده در مسابقات را به خود اختصاص داد؛ از جمله هر سه طلای بخش زنان را. مینارنی ستاره بدمینتون اندونزی در این مسابقات بود. دختری متولد 10 می 1944 در جاوه شرقی که هم در بخش انفرادی، هم در دوبل زنان در کنار رتنو کوستیاه و هم در بخش تیمی مدال طلا را از آن خود کرد. دختران اندونزی در بخش انفرادی هر سه مدال بدمینتون را از آن خود ساختند و در بخش دو نفره هم دو تیم فینالیست، از اندونزی بودند.

 

غول های فوتبال آسیا

اولین بار که فوتبال زنان وارد برنامه بازیهای آسیایی شد، به بازیهای آسیایی 1990 پکن بازمی گردد. جایی که 6 تیم از شرق آسیا به صورت دوره ای رقابت کردند و چین با 5 برد پیاپی، 26 گل زده و بدون خوردن حتی یک گل قهرمان شد. آن هم در حالی که نایب قهرمان مسابقات( ژاپن) را (5-0) شکست داده بود! چینی ها در سه دوره ابتدایی مسابقات قهرمان شدند و آن گاه نوبت رسید به قهرمانی کره شمالی در سالهای 2002 و 2006. در سال 2010 نوبت به ژاپن بود و سرانجام در اینچئون یک بار دیگر کره شمالی و ژاپن تعیین کننده عنوان قهرمانی بودند که با برتری(3-1) کره شمالی، این تیم برای سومین بار قهرمان مسابقات شد. تغییرات را می توان در طول 14 سال در اسامی مشاهده کرد. در بازیهای اینچئون(2014) خبری از چین در بین چهار تیم برتر نبود. در بین 12 تیم شرکت کننده نامهایی چون اردن، مالدیو، هند و تایلند هم دیده می شدند و حتی تیمی چون ویتنام که در مرحله گروهی 5 گل از ژاپن خورده بود، این فرصت را به دست آورد که به جمع چهار تیم برتر مسابقات رسیده و چهارم شود.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «زنان در بازیهای آسیایی( بخش دوم)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.