- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- پنج قهرمانی جام حذفی طی هشت سال
پنج قهرمانی جام حذفی طی هشت سال
در فصل 91ـ1890 مهندسان دریایی شانگهای ـ كلوپ فوتبالی تأسیس كردند كه حتی عضو اتحادیه نیز شد ولی این تیم غیربومی هرگز در بازیهای جام حذفی بازی نكرد. رقابتها با حضور بزرگان آماتور آغاز شد. اما «وارویك كانتی» از «پورت ویل» شكست خورد و آن گاه محو گردید. اولد كورینتیانس هم در برابر ولور همپتون (3ـ4) باخت و «اولد وست مینستر» نیز با همین نتیجه از «برنلی» باخت.
بردهای یکطرفه کمابیش دیده می شد. تیم داروِن ابتدا کیدرمینستر را (3-1) برد و به دنبال لغو نتیجه این مسابقه، دوباره با این تیم مسابقه داد و این بار 13 گل به حریف خود زد! ناتینگهام فارست 14 گل به کلاپتون زد و ونزدی 12 گل به هالی ول..
سرانجام نیمه نهایی با حضور بزرگان لیگ آغاز شد و بلكبرن باز هم همچون فصل گذشته با چهار پیروزی پیاپی به فینال رسید. در حضور 23 هزار تماشاگر اووال در روز 21 مارچ، راورز از همان ابتدا ناتس کانتی را تحت فشار قرار داد و تنها بعد از گذشت هشت دقیقه و به دنبال کرنر تاونلی توسط جئوردی دیوار صاحب گل شد. قبل از پایان نیمه اول، جک ساوتورث- ملقب به پادشاه دریبل- و تاونلی گل های بعدی را به ثمر رساندند. گل دیرهنگام جیمی اسوالد تنها اختلاف را کاهش داد و سرانجام بلکبرن با شكست (3ـ1) ناتس کانتی از عنوان خود دفاع کرد. این پنجمین قهرمانی بلکبرن طی تنها هشت فصل بود تا آماری درخشان در تاریخ این باشگاه رقم بخورد.
تنها تفاوت بلكبرن با فصل قبل در این بود كه این بار در ازای 3 گل خورده، در مجموع 18 گل زده بود. در حالی كه فصل قبل 21 بار دروازه حریفان را باز كرده بود. به ثمر رسیدن 820 گل در 148 مسابقه نیز موجب افزایش معدل گل به 5.54 شد! میانگین گل بیشتر از پنج در طول فصل بعدی جام حذفی نیز حفظ گردید.
*****
همانطور كه مشاهده كردید، در طول دو دهه ابتدایی بازیهای جام حذفی انگلیس اثری از بزرگان امروزی فوتبال جزیره نبود. برخی از آنها همچو ن نیوتون هیت (منچستریونایتد) در آن روزگار تنها در این تكاپو بودند كه در اثر كمبود منابع مالی منحل نشوند و برخی همچون لیورپول تازه داشتند نام خود را به عنوان تیمی درجه 2 بر سر زبانها میانداختند. هنوز خیلی مانده بود كه آرسنال نیز به دوران درخشان «هربرت چاپمن» برسد و این یك حقیقت تاریخی است. قدرتها نیز همچون زندگی انسانها مراحل خود را طی میكنند. ابتدا متولد میشوند، آنگاه دوران نوجوانی و جوانی را سپری كرده و سپس با گذراندن دوران بزرگسالی و اوج، اندك اندك رو به ضعف گرائیده پیر شده و میمیرند. همانطور كه بسیاری از قدرتهای یك قرن قبل، اكنون محو شدهاند. بیهیچ شك و تردیدی، بسیاری از تیمهای قدرتمند امروز نیز سالها بعد فراموش خواهند گردید. اما آنهایی جاودانه میمانند كه استمرار بیشتری داشته باشند.