- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- راه و رسمِ داشتنِ یک شریک خوب و ماهر برای راه اندازی کسب و کار شخصی
راه و رسمِ داشتنِ یک شریک خوب و ماهر برای راه اندازی کسب و کار شخصی
مقدمه
هدف از تحریر این محتوا بیان نکاتی در خصوص شریک و امور شراکتی است. انسان موجودی اجتماعی است. بنابراین برای انجام بسیاری از امور او نیازمند حضور همنوعان خود است. به طور کلی انسان برای انجام برخی امور مهم و غیر مهم نیازمند حضور یک همکار است. داشتن یک کسب و کار موفق و پررونق نیازمند داشتن شرکای خوب و ماهر است. در وب سایت تخصصی دانشگاه کسب و کار ما شما را با اهمیت کارهای شراکتی و ویژگی های یک فعالیت مشارکتی آشنا خواهیم کرد. بنابراین توصیه می کنیم تا پایان این محتوا ما را همراهی کنید.
شریک چیست؟
همه ما کم و بیش با واژه شریک آشنا هستیم. در دوران کودکی با دوستانی که با آنها شراکتی بازی می کردیم و کارهای گروهی و مشارکتی در دوران دبستان ما را با مفهوم این واژه آشنا کرده اند. واژه شریک یا پارتنر به طور کلی در مفاهیم مختلف مترادف در نظر گرفته می شوند. شراکت انواع مختلف دارد. با توجه به هدفی که شما و پارتنر شما می خواهید به ان دست پیدا کنید نوع شراکت شما متفاوت خواهد بود. شراکت در کسب و کار به معنی همکاری دو یا چند نفر است که برای دستیابی به اهداف مشخص و تعیین شده تلاش می کنند.
انواع شراکت بشناسیم
حضور شریک در یک معامله یا فعالیت می تواند در اشکال مختلف صورت گیرد. وظایفی که شرکا نسبت به یکدیگر دارند، مسئولیت هایی که می بایست بر عهده داشته باشند، تقسیم سود و مواردی از این دست همگی باید در یک نمونه قرارداد شراکت بین افراد گنجانده شود. در تنظیم قرارداد هر کدام از شرکا، لازم است تمامی روابط و مسئولیت ها را به خوبی و شفاف در قراردادها ذکر کنند. با توجه به روابطی که میان چند پارتنر تعریف می شود می توان نوع مشارکت آن ها در کنار یکدیگر را بررسی کرد. به طور کلی در وب سایت تخصصی دانشگاه کسب و کار ما سه نوع از رایج ترین و متداول ترین انواع شراکت را برای شما بیان خواهیم کرد.
انواع مشارکت های که نیازمند همکاری هستند
به طور کلی سه نوع از معمول ترین انواع شراکت را در این قسمت از محتوا بیان خواهیم کرد. شریک ها با توجه به نوع رابطه ای که با یکدیگر دارند مسئولیت های متفاوتی خواهند داشت. مشارکت عمومی یکی از انواع فعالیت هایی است که دو یا چند شریک برای انجام فعالیت های تجاری و مالی خاصی در کنار یکدیگر قرار می گیرند. مشارکت عموم نوعی از مشارکت است که در آن شرکا هر کدام یک مسئولیت مشخص بر عهده داشته در جهت انجام آن مسئولیت تلاش می کنند. در این قرارداد در صورتی که یکی از شرکا اشتباه کند مابقی شرکا نیز مسئول محسوب می شوند. مشارکت محدود نوعی دیگر از مشارکت است که برای سرمایه گذاری های خرد و کلان بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در چنین مشارکتی اگر پارتنر محدود باشید حق دخالت در امور روزمره کسب و کار را نخواهند داشت. شراکت تجاری نیز یکی از انواع مشارکت است که ضوابط و قوانین کاملا مشخصی دارد.
اهمیت تنظیم قرارداد بین چند شریک
هر شراکتی دو یا چند شریک دارد که لازم است مسائل مالی میان خود را روشن و شفاف ارائه دهند. برای این منظور می بایست قرارداد معینی را تنظیم کنند که مورد تایید طرفین موجود در معامله یا همان شرکا باشد. تنظیم قراردادها موجب می شود در آینده شرکاا دچار مشکلات و اختلافات مالی نشوند. برای این امر لازم است تمام بندهای قرارداد با هماهنگی با یک مشاور حقوقی وشته شوند. وب سایت دانشگاه کسب و کار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط به کارآفرینی را پوشش میدهد.
مزیت ها و معایب داشتن شریک
همانطور که ذکر کردیم داشتن همکار در کسب و کارهای مختلف مزیت بالایی دارد. برخی از مزیت های داشتن شریک عبارتند از
- سرمایه گذاری مشترک
- تقسیم مسئولیت ها
- ایده پردازی بیشتر
- تصمیم گیری بهتر
- تقسیم سود
- مشورت و توافق
- داشتن کنترل ذهن
همانطور که در بالا به صورت مختصر شما را با مزیت های امور شراکتی آشنا کردیم در اینجا برخی از معایب داشتن شریک را به اختصار ذکر خواهیم کرد.
- مسئولیت نامحدود
- آزادی عمل محدود
- تصمیم گیری دشوار
- راه اندازی سخت
- عدم دسترسی به منابع مالی بزرگ
ویژگی های یک شریک خوب
برای انتخاب یک شریک خوب سعی کنید حداقل میان شما و شرکا تا 80 درصد مطابقت وجود داشته باشد. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقمند هستید می توانید از hbr.org، Bloomberg.com، businessuni.netو wsj.comاستفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید. به طور کلی یک پارتنر خوب و همکار ماهر لازم است ویژگی های زیر را داشته باشد.
- اعتماد و صداقت
- تعلق خاطر و عشق به انجام مسئولیت
- داشتن دیدگاه مشترک
- ریسک پذیری بالا
- داشتن قدرت اتخاذ تصمیم
- توانایی مالی
- هوش مالی متوسط
- توانایی انجام کارهای گروهی گسترده
- ارزیابی توانایی های همکار در یک دوره کوتاه مدت همکاری
برچسب ها : شریک,شراکت,کسب و کار,کارآفرینی,استارتاپ