زمان مطالعه: 3 دقیقه
بیوگرافی مریم یوسف جمال

بیوگرافی مریم یوسف جمال

یک نام ماندگار در ورزش زنان خاومیانه و کشورهای حوزه خلیج فارس؛ نامی که برای کشور کوچک بحرین مترادف است با کسب مدال در مسابقات دوی نیمه استقامت.

مریم یوسف جمال دونده بحرینی در المپیک 2012 در رقابت دوی 1500 متر با ماجراهایی دراماتیک رو به رو شد...

صعود به فینال المپیک از بین 46 دونده

رقابت دوی 1500 متر زنان در المپیک لندن از فشرده ترین رقابت هایی بود که در دوومیدانی این المپیک برگزار شد. 46 دونده از 26 کشور مجوز حضور در این مسابقات را به دست آورده بودند و رقابت های خود را از 6 آگوست آغاز کردند. این دوندگان به سه گروه تقسیم شدند و دونده بحرینی در گروه اول قرار گرفت. جایی که با 16 دونده برگزار می شد. طبق قوانین 6 دونده اول هر گروه مستقیما راهی مرحله نیمه نهایی می شدند و سایر نفرات با توجه به زمان شان برگزیده می شدند. مریم یوسف جمال هم مثل اکثر رقبای خود تنها برای کسب سهمیه نیمه نهایی دوید و با رکورد 4:05:39 دقیقه عنوان سوم گروه خود را به دست آورد. رقابت نیمه نهایی هم در دو گروه برگزار شد و یوسف جمال با زمان 4:02:18 دقیقه عنوان چهارم گروه خود را به دست آورد تا بار دیگر جواز حضوردر مرحله بعدی را کسب کند. جایی که باید برترین زمان خود را به دست می آورد.

 

نفر سومی که برنز نگرفت!

رقابت فینال، آزمونی دشوار برای مریم یوسف جمال بحرینی بود. در مرحله اول، آبه با آره گاوی از اتیوپی و تاتیانا توماشووا از روسیه بالاتر از او ایستاده بودند و در نیمه نهایی علاوه بر این دو، غمزه بولوت ترکیه ای نیز زمانی بهتر از مریم کسب کرده بود و حضور این دوندگان در فینال کار را برای او مشکل تر می ساخت. با این حال، شرایط خاص فینال همه پیش بینی ها را بر هم زد. فینال رقابت 1500 متر، با ریتمی کند آغاز شد و این ریتم کند تا پایان مسابقه حفظ شد. در رقابت پایاپای 13 دونده، دو دونده ترکیه ای زودتر از سایرین از خط پایان گذشتند و مریم یوسف جمال با زمان 4:10:74 دقیقه و اختلافی نیم ثانیه ای نسبت به نفر اول، از خط پایان گذشت و عنوان سوم را از آن خود ساخت. اما قرار نبود مریم برنز بگیرد!

اولین طلای خلیج فارس در المپیک

پس از گرفتن آزمایش دوپینگ از ورزشکاران مشخص شد که اصلی چاکیرآلپتکین نفر اول مسابقه و غمزه بولوت هر دو دوپینگ کرده اند. به این ترتیب آن ها از مسابقه اخراج شدند و ورزشکار بحرینی مدال طلای مسابقات را از آن خود ساخت. البته دوپینگ محدود به این دو ورزشکار ترک نبود. ناتالیا کاریه وا از بلاروس یکاترینا کوستتسکایا از روسیه نیز دو ورزشکار دوپینگی این رقابت بودند تا مسابقه 1500 متر زنان به یکی از ناپاک ترین رقابت های تاریخ المپیک بدل شود. رقابتی با 4 ورزشکار دوپینگی و البته حضور مورگان یوسنی آمریکایی که او هم به دلیل خطا در مسابقه، از رده بندی اخراج شد!

به هر شکل آنچه مهم بود طلای دونده بحرینی بود؛ اولین طلای زنان حوزه خلیج فارس در تاریخ بازیهای المپیک. با این حال زندگی همیشه این گونه مطابق میل این دونده پیش نرفته است.

در حسرت حضور در المپیک آتن

نام اصلی او زنه بچ تولا است و محل تولدش آرسی زون در اورومیا واقع در اتیوپی. منطقه ای قهرمان خیز که دوندگان بزرگی چون هایله گبر سلاسی، کننیسا بکله و تیرونش دیبابا از آنجا به اوج رسیدند. اما مشکلات اقتصادی و سیاسی سبب شد که دختر قهرمان اتیوپی به همراه همسر خود مناشو تایه کشور زادگاهش را ترک کند. حتی قبل از تغییر تابعیت، او جواز حضور در المپیک 2004 را نیز برای اتیوپی به دست آورده بود. اما به او گفته شد که به خاطر مشکلات سیاسی، این اجازه را ندارد که به نمایندگی از اتیوپی در مسابقات المپیک حضور پیدا کند. البته او متولد 16 سپتامبر 1984 بود و همچنان زمان زیادی برایش مانده بود تا در المپیک و مسابقات جهانی بدرخشد.

 

شانسی که امریکا و کانادا از دست دادند

اما هنوز ملیت جدید این زوج مشخص نبود. آنها تابستان 2004 در لوزان بودند و درخواست پناهندگی را به کشورهایی چون امریکا، کانادا و فرانسه دادند. اما هیچ یک از این کشورها درخواست آنها را نپذیرفتند و سرانجام کشور بحرین درخواست آنها را پذیرفت. به همین سادگی سایر کشورها از مدالهای آینده مریم محروم شدند و این شانس نصیب بحرین شد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بیوگرافی مریم یوسف جمال» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.