زمان مطالعه: 5 دقیقه
آیا اختلال روانی دوقطبی درمان دارد؟ [آپدیت 2023]

آیا اختلال روانی دوقطبی درمان دارد؟ [آپدیت 2023]

ما در این مقاله همه آنچه باید در مورد اختلال دوقطبی بدانید را شرح دادیم.

در زندگی هر شخصی، لحظات شاد و غمگین زیادی وجود دارد که فرد در آن لحظات خوشحال و یا ناراحت می شود. بسیار مهم است که این تغییرات خلقی و از دست دادن علاقه به کارهای گذشته را با شیدایی و اختلال دوقطبی اشتباه نگیرید. معمولا در اختلال دوقطبی افراد بدون داشتن هیچ علت واضحی، بسیار شاد و هیجانی و یا در مواقعی بسیار ناراحت و افسرده می شوند و خلق و خوی آن ها به شدت بسیار بالایی تغییر می کند. باید توجه داشت که در صورت عدم بهره مندی از درمان به موقع، ممکن است بسیار مخرب باشد و به یک عامل ناتوان کننده در شخص تبدیل شود.

تغییراتی که در این بیماری رخ می دهد، در میزان انرژی، میزان فعالیت، نحوه قضاوت، برنامه خواب، رفتار و نحوه تفکر فرد اختلال ایجاد کرده و فرد را دچار مشکل می کند. توجه داشته باشید با پیدا کردن بهترین دکتر اختلال دو قطبی و برقرار کردن جلسات روان متعدد با ایشان، این بیماری را تحت کنترل قرار دهید و از بروز اتفاقات سخت تر جلوگیری کنید. ما در این مقاله همه آنچه باید در مورد اختلال دوقطبی بدانید را شرح دادیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت روانشناستو (ravanshenaseto.com) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا کمک بگیرید.

اختلال دوقطبی چیست؟

بیماری اختلال دو قطبی با تغییرات رفتاری و خلقی در فرد مشخص می شود. علائمی که این بیماری ممکن است داشته باشد می تواند شامل هیجانات خلق و خوی بالا باشد که به آن ها حالت شیدایی نیز می گویند. طی آن بیماری، افراد به صورت غیر طبیعی یا انرژی بسیار بالایی دارند. افراد یا بسیار شاد‌ هستند یا به شکلی بسیار غیر عادی ناراحت هستند و دچار افسردگی می‌ شوند. این تغییرات در خلق و خوی افراد و فعالیت بیش از حد افراد سبب ایجاد مشکل در روابط و امور عادی زندگی افراد دو قطبی می‌ شود و از طرفی سطح پایین دوقطبی بودن موجب کم کاری حتی در انجام امور عادی می‌ شود و فرد عملا دچار اختلال شدیدی در زندگی شخصی خود می‌ شود.

تغییراتی که به سبب این بیماری رخ می دهد، اگر روند طبیعی خود را داشته باشد، مشکل ساز نخواهد بود، اما اگر اختلال دوقطبی بیش از حد باشد و فرد را از حالت معمول در آورد و فرد را دچار تغییرات خلقی بسیار بالا یا پایین کند، ممکن است بسیار خطرساز باشد و باید سریعا زیر نظر بهترین روانپزشک اختلال دوقطبی در تهران تحت درمان قرار گیرد. اختلال دوقطبی حتما نباید بسیار شدید و هویدا باشد؛ اغلب تمام افراد به طور خفیف در سطوح مختلف دچار اختلال دوقطبی هستند و خلق و خویشان مداوم در حال تغییر است. اما این خفیف بودن نمی‌تواند تاثیر آنچنانی بر عملکرد روزانه فرد داشته باشد.

علائم ابتلا به اختلال دو قطبی

سه نشانه اصلی وجود دارد که فرد با داشتن آن ها به این بیماری مبتلا است:

  • شیدایی
  • هیپومانیا
  • افسردگی

در زمان شیدایی، ممکن است فرد دارای احساسات عاطفی بالایی باشد و احساس داشتن هیجان بالا، سرخوشی و انرژی بالا را تجربه کند. معمولا در این دوره فرد به مقدار زیادی پول خرج می کند، رابطه جنسی محافظت نشده به طور متعدد برقرار می کند و ممکن است دچار مصرف متعدد مواد مخدر شود. این افراد بسیار پر انرژی هستند و شادی غیر قابل کنترلی دارند، به همین دلیل نیاز به خوابشان هم به شدت کاهش می یابد. به طور مداوم در حال صحبت هستند و توانایی ساکت ماندن را ندارند.

علائم ابتلا به اختلال دو قطبی
علائم ابتلا به اختلال دو قطبی

هیپومانیا هم مانند نوع شیدایی است فقط با این تفاوت که ممکن است تداخل و تاثیری بر روی کار، مدرسه و یا روابط اجتماعی فرد ایجاد نکند. این افراد نیز دچار تغییرات خلقی می شوند و علائم افسردگی را دارند. علائمی مانند ناراحتی زیاد، ناامیدی، از دست دادن انرژی، عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلا از آن ها لذت می بردند، افکار خودکشی و... را داشته باشند. در دوران افسردگی ممکن است فرد دچار افزایش و یا کاهش وزن بسیار زیادی شود. فردی که در دوران افسردگی خود به سر می برد، تمرکزش به طرز عجیبی کاهش پیدا می کند و توانایی تفکر را از دست می دهد،‌ احساس بی ارزش بودن فرد را ترک نمی کند و همواره در ذهن وی وجود دارد. اگرچه بیماری اختلال دو قطبی نادر نیست، اما تشخیص آن بسیار سخت است زیرا علائم این بیماری بسیار گسترده و متنوع است که توسط بهترین روانپزشک دوقطبی در ونک قابل تشخیص است.

علت بیماری دو قطبی چیست؟

عوامل مختلفی هستند که موجب ایجاد این بیماری می‌شوند. که در ادامه به برخی از آن ها اشاره کردیم:

  • مصرف بیش از اندازه مواد مخدر یا نوشیدنی‌ های الکلی
  • برخی از بیماری‌ های مغزی نیز ممکن است منجر به، به وجود آمدن این اختلال شوند.
  • عوامل محیطی
  • یکی از مشکلات و عوارضی استرس بیش از اندازه می‌ تواند ایجاد چنین پدیده‌ ای در فرد گردد.
  • وضعیت هورمون‌ ها در بدن
  • قطعا یکی از مهم‌ ترین دلایل ابتلا به این اختلال عوامل ژنتیکی هستند. این موضوع به‌طور کامل از طریق آمار و تحقیقات پزشکی به اثبات رسیده است.

راه های درمان اختلال دو قطبی

برای در دست گرفتن علائم و نشانه های این اختلال، درمان های متفاوتی وجود دارد که عبارت اند از:

مراجعه به روانشناس: در قدم اول برای درمان این اختلال، لازم است به یک روانشناس خوب و با تجربه مراجعه کنید و مشکل خود را بیان کنید تا تحت درمان قرار بگیرید. با مراجعه به روانشناس کاربلد و مشاوره گرفتن از وی، می توانید از تمام مراحل درمانی خود مطلع شوید و اگر لازم باشد طبق تشخیص روانشناس، برای انجام دارو درمانی به روانپزشک نیز مراجعه کنید. در جلسات درمانی که با روانشناس دارید، ممکن است تمرینات ریلکسیشن را نیز انجام دهید تا بر روی اضطراب، استرس و … نیز تاثیرات لازم را بگذارد.

دارو درمانی: تنها زمانی که شما به روانشناس مراجعه کردید و ایشان تایید کرد که شما نیاز به دارو درمانی دارید، می توانید به طور مستقیم برای دارو درمانی اقدام کنید. داروهایی که ممکن است برای شما تجویز شود، در دسته های تثبیت کننده خلق، داروهای ضد روان پرشی، داروهای ضد افسردگی و غیره، جای می گیرد.

دارو درمانی
دارو درمانی

کلام آخر

اختلال دوقطبی در هر سطحی ممکن است برای فرد مشکلات زیادی را به وجود آورد. افرادی که دچار اختلالات دوقطبی می شوند، معمولا دچار مشکل در امور عادی خود می شوند. این اختلال عمدتا در قالب شیدایی و افسردگی بروز پیدا می‌کند که دلایل مختلفی چون ساختار ژنتیکی، ساختار مغزی و محیط پر اضطراب دارد. ما در این مقاله سعی کردیم مطالب مفیدی در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. از این که تا پایان مقاله همراه ما بودید از شما بسیار سپاس گزاریم. برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا داشتن هر گونه پیشنهاد یا انتقادی می توانید نظرات خود را از طریق سایت روانشناستو (ravanshenaseto.com) با ما در میان بگذارید.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آیا اختلال روانی دوقطبی درمان دارد؟ [آپدیت 2023]» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.