- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- آیا بیماری های مغز و اعصاب قابل پیشگیری هستند؟ [آپدیت 2023]✅
![آیا بیماری های مغز و اعصاب قابل پیشگیری هستند؟ [آپدیت 2023]✅ آیا بیماری های مغز و اعصاب قابل پیشگیری هستند؟ [آپدیت 2023]✅](https://files.asemooni.com/cdn/2023/10/16//0fcce80fa6e1a0760b5e0e923985cd45-main.jpg)
آیا بیماری های مغز و اعصاب قابل پیشگیری هستند؟ [آپدیت 2023]✅
سیستم عصبی بدن ما متشکل از مغز، نخاع و اعصاب می باشد که در حقیقت کنترل بدن را به عهده دارد. وقتی این سیستم در صحت و سلامت کامل باشد این امکان را به ما می دهد در همه کارها اعم از راه رفتن، صحبت کردن و نفس کشیدن گرفته تا بلعیدن و هرچیزی که فکرش را بکنید بتوانیم به حیات خود ادامه دهیم. هرچند بسیاری از این اعمال خودکار هستند و نیازی به فکر کردن ندارند اما این سیستم به ما کمک میکند تا به لطف اندام خاصی که در مرکز آن واقع است، عمیق فکر کنیم. جالب است بدانید بیش از یک تریلیون ارتباط بین سلول های عصبی و مغزی در بدن وجود دارد که هرکدام با نظم خاصی کار خود را انجام می دهند.
بروز کوچکترین اختلال در این سیستم، میتواند منجر به ناتوانی بدن شود. طبق آمارها، در دنیا از هر ۶ نفر ۱ نفر مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب است. خبر خوش این است که امروزه با توسعه علم پزشکی، بیشتر بیماری های مغز و اعصاب قابل درمان هستند اما به شرط آنکه به موقع به بهترین دکتر مغز و اعصاب در تهران مراجعه شود. ما نیز در این مقاله سعی کردیم اطلاعات جامع و کاملی درباره بیماری های مغز و اعصاب در اختیار شما قرار دهیم. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید می توانید به سایت جراحتو (jaraheto.net) مراجعه کنید و یا از سایت هایی نظیر پزشکا، جراحا و تاپتنا کمک بگیرید.
علائم نشان دهنده بیماری های مغز و اعصاب
اگر این سوال برایتان پیش آمده است که علائم بیماری های مغز و اعصاب چیست باید بگوییم وقتی مغز آسیب ببیند عملکرد موارد مختلفی از جمله حافظه، احساس و حتی شخصیت را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین علائم هرفرد بسته به شرایطش بسیار متفاوت است. در این قسمت از مقاله به معرفی برخی از علائم رایج جسمی یا شناختی بیماری های مغزی می پردازیم:
- تغییر در سیستم شنوایی، گفتاری و بینایی
- فلجشدگی کامل یا جزئی از بدن
- سردرد، لرزش بدن و تشنج
- عدم تعادل و حالت تهوع و استفراغ
- خستگی مفرط و احساس ضعف در دست ها و پاها
- از دست دادن حس بویایی و چشایی
- اختلال در کارهایی که قبلا به آسانی قابل انجام بوده است.
- بروز درد غیرقابل تحمل
- مشکلات تنفسی
- اختلال در راه رفتن
- اختلال در بلع
- از دست دادن حافظه و گیجی
- اختلال در تمرکز
- تغییر شخصیت
- تغییر حالات روحی
- افسردگی و اضطراب
- ضعف در ضربات جسمی یا مشکلات احساسی
بروز هر کدام از این موارد دلیل بر قطعی بودن بیماری مغز و اعصاب نیست و حتما باید در صورت مشاهده به بهترین دکتر اعصاب و روان در ایران مراجعه کنید تا از ابتلا به این بیماری ها اطمینان حاصل کرده و نسبت به درمان اقدام کنید.
شایع ترین بیماری های مغز و اعصاب
بیماری های اعصاب دستهبندی وسیعی از اختلالات مغزی و عصبی را شامل میشود که در نوع علائم و شدت بروز بسیار باهم متفاوت هستند. طبق گفته های بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران این بیماری ها به چهار شاخه آسیب های مغزی، تومورهای مغزی، بیماری های نوروژنیک و اختلالات روانی دسته بندی میشوند. در این قسمت از مقاله به بررسی شایعترین بیماری های مغز و اعصاب خواهیم پرداخت:
- پارکینسون
- تومورهای مغزی
- اختلالات روانی
- اوتیسم
- مننژیت
- آلزایمر
- ام اس (مالتیپل اسکلروزیس)
- هیدروسفالی
- دیسلکسیا
- تشنج
پیشگیری از بیماری های مغز و اعصاب
با وجود اینکه صرع، تومورهای مغزی و سایر اختلالات مغزی معمولا قابل پیشگیری نیستند اما برخی مشکلات عصبی هستند که میتوانید از بروز آن ها جلوگیری کنید:
- استراحت کافی داشته باشید.
- غذای سالم حاوی آنتیاکسیدان بسیار بخورید. مغز و سیستم عصبی نیازمند غذاهای غنی از ویتامینهای گروه B، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین D، منیزیم و آهن هستند.
- هرروز زمان کوتاهی را برای قرارگیری در معرض آفتاب در نظر بگیرید.
- فعالیت هایی نظیر یوگا، مدیتیشن، تنفس عمیق، آرامش عضلانی پیشرونده و ماساژ قادرند به سیستم عصبی شما نظم بدهند.
- روزانه ۲۰-۳۰ دقیقه پیاده روی ساده میتواند برای شما معجزه کند.
- مغزتان را فعال نگه دارید زیرا میتواند به شما در حفظ ارتباطات، بهبود حافظه و انعطافپذیری بیشتر کمک کند. در این راستا می توانید به سراغ یادگیری چیزهای جدید، دیدن مکانهای جدید، حل معما، حل مشکلات و انجام کارهای جدید بروید.
محققان توصیه می کنند هر روز به مدت پانزده دقیقه روی کاغذ بنویسید یا نقاشی بکشید زیرا این کار باعث تمرین و به چتلش کشیدن ذهن میشود.
درمان بیماری های مغز و اعصاب از نظر طب سنتی
طبق دیدگاه طب سنتی خوردن غذاهایی که طبع سرد بدن را تشدید می کند، احتمال بروز بیماری های مغز و اعصاب به خصوص انواع اختلالات روانی و زوال عقل را افزایش میدهد. به همین خاطر پزشکان طب سنتی همواره توصیه می کنند در برنامه غذایی روزانه خود حتما مصرف مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما، شیره انگور، گردو، مویز و کشمش را بگنجانید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
بیماری های مغز و اعصاب در صورت سهل انگاری در درمان به موقع قابل پیشرفت هستند و حتی امکان دارد باعث عواقب جبرانناپذیری مانند فلج بدن یا بیحسی کامل شوند. پس حتما با مشاهده علائم ذکر شده در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد، علائم عصبی شامل موارد زیر است که تهدیدکننده زندگی هستند و باید بلافاصله نسبت به درمان اقدام کرد:
- تغییر سطح هوشیاری مثل از دست دادن توانایی پاسخگویی
- مشکل در بلع
- سرگیجه
- گفتار مبهم
- از دست دادن نظم عضلات
- نارسایی تنفسی مانند تنگی نفس
- خفگی و تشنج
- فلج ناگهانی یا ناتوانی در حرکت دادن بدن
در این شرایط فوراً به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید و در درمان آن کوتاهی نکنید تا متحمل عواقب آن نشوید.
کلام آخر
آمارها نشان می دهد سالانه بیشتر از ۶ میلیون نفر در اثر سکته مغزی میمیرند که بیشتر از ۸۰٪ این مرگ و میرها در کشورهای کم درآمد و متوسط رخ می دهند. انواع بیماری های مغز و اعصاب علائم و نشانههای متفاوتی دارند. نسبت به هیچ کدام از این علائم بی تفاوت نباشید و سلامتی تان را جدی بگیرید. ما نیز در این مقاله هر آنچه لازم بود تا شما در مورد بیماری های مغز و اعصاب بدانید را به طور کامل شرح دادیم. برای اطلاعات بیشتر به سایت جراحتو (jaraheto.net) مراجعه کنید.