کد مطلب:  39297 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 5 دقیقه
معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی

معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی

معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی / اختصاصی آسمونی - مهدی زارعی شاهین‌های سبز عربستان و...
زمان مطالعه: 5 دقیقه

معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی / اختصاصی آسمونی - مهدی زارعی

شاهین‌های سبز عربستان و خاطرات طلایی

 

عربستان در یک نگاه

لقب : الصقور الخضر (شاهین‌های سبز) بالاترین سازمان فوتبالی : Saudi arabia football Federation ( فدراسیون فوتبال عربستان ) بیشترین بازی ملی : محمد الدعایه ( 172 بازی ) بیشترین گل زده : ماجد عبدالله ( 71 گل ) اولین بازی : عربستان ( 1 ـ 1 ) لبنان ( 8 ژانویه ، 1957 در بیروت ـ لبنان ) بهترین نتایج : عربستان ( 10 - 0 ) تیمور شرقی ( 17 نوامبر 2015 در دیلی ؛ تیمور شرقی )  عربستان ( 8 ـ 0 ) ماکائو ( 14 می 1993 در طائف ـ عربستان ) بدترین نتیجه : عربستان ( 0 ـ 13 ) جمهوری متحد عرب ( 9سپتامبر 1961 در کازابلانکا ـ مراکش ) بهترین عنوان در رنکینگ فیفا : 21 ( جولای 2004 ) بدترین عنوان در رنکینگ فیفا : 126 ( دسامبر 2012 ) علامت اختصاری در فیفا : KSA استادیوم ملی : استادیوم بین‌المللی ملک فهد ( 62685 نفره ـ ریاض ) شهر ورزش ملک عبدالله ( 62341 نفره ـ جدّه ) مربی : خوان آنتونی پیتسی  

introduction-of-saudi-arabia-national-football-team
introduction-of-saudi-arabia-national-football-team

مربی - خوان آنتونی پیتسی

در بهشت عربستان!

جام جهانی 1978 به پایان رسیده بود که خبری در « دنیای ورزش » با عنوان « ریوه لینو در بهشت » به چاپ رسید . خبر باور کردنی نبود . امّا دلارهای نفتی عربستان ، کاپیتان تیم ملی برزیل را به عربستان آورد و او از سال 1979 تا 1981 در 57 بازی برای الهلال به میدان رفت . از همان روزها می‌شد حدس زد که « مدیریت سرمایه » آینده‌ای درخشان برای فوتبال رقم خواهد زد . فوتبالی که تا سال 1975 تنها از تجربه کشورهای عربی چون مصر و تونس بهره می‌برد و مربیان این مناطق را به خدمت می‌گرفت ، در سال 1975 فرانس پوشکاش چهره اسطوره‌ای مجارستان را به عنوان سرمربی خود منصوب کرد . دیگر مربیان تیم هم انگلیسی بودند : بیل مک گری ( 1976 تا 77 ) ، دنی آلیسون ( 1978 ) و دیوید وود فیلد ( 1979 ) . با فرا رسیدن دهه 80 عربستان نیز مثل دیگر اعراب ، روی به تجربه برزیلی‌ها آورد . رونس مینلی در سال 1980 اولین مربی برزیلی سعودی ها لقب گرفت و کمی بعد ماریو زاگالو جانشین وی شد . عربستان که بهترین خود را در جام خلیج فارس سالهای 1972 و 1974 کسب کرده و نایب قهرمان شده بود ، به مرور زمان ، به تیمی قدرتمند بدل شد .

معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی
معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی

ولید عبدالله دروازه بان عربستان

به سوی جام ملت‌های 1984

سعودی‌ها نخستین بار در سال 1980 به فکر حضور در جام ملتها افتادند . امّا در آن سال بدون برگزاری حتی یک مسابقه از مرحله انتخابی کنار کشیدند . چهار سال بعد ، تیم با چهار برد مقابل نپال ( 7 ـ 0 ) ، امارات ( 1 ـ 0 ) سری لانکا ( 5 ـ 0 ) و عمان ( 6 ـ 0 ) مقتدرانه راهی جام ملتهای سنگاپور شد . برای اولین بار هدایت تیم به یک مربی بومی داده شده بود . « خلیل ابراهیم الزیانی » 37 ساله ، تا آن زمان ، تمام دوران بازیگری و مربیگری خود را در « الاتفاق » سپری کرده بود . تیم او در نخستین مصاف در مرحله نهایی مقابل کره جنوبی ایستاد ؛ روز دوم دسامبر 1984 بود .

introduction-of-saudi-arabia-national-football-team
introduction-of-saudi-arabia-national-football-team

نقشه و پرچم عربستان

تسلیم نشدن؛ حتی در دقیقه 90

بازی دو تیم تا دقیقه 90 به سود کره پیش می‌رفت و این تیم حتی لایق به ثمر رساندن گلهای بیشتر نیز بود . اما « ماجد عبدالله » 6 ثانیه پس از دقیقه 90 ، گل مساوی را به ثمر رساند و خشم تماشاگران سنگاپوری را برانگیخت . در روز بعد، تک گل « صالح خلیفه » برد عربستان مقابل سوریه را رقم زد و آن‌گاه محمد عبدالجواد ، تساوی ( 1 ـ 1 ) عربستان و قطر را به ثبت رساند . شاهین‌ها در آخرین روز با یک تساوی مقابل کویت هم صعود می‌کردند . امّا گل دقیقه 88 « محیسن الجمعان » موجب پیروزی عربستان و صدرنشینی آنها در گروه شد تا سعودی‌ها در نیمه نهایی حریف ایران شوند . مسابقه ایران و عربستان تا آخرین دقایق به سود ایران پیش می‌رفت و به نظر نمی‌رسید سعودی‌ها شانسی را داشته باشند . امّا یک گل به خودی در دقیقه 88 ، شرایط را دگرگون ساخت . سعودی ها در وقت اضافی بهتر ظاهر شد و هرچند به گلی دست نیافت ، امّا در ضربات پنالتی « عبدالله الدعایه » ضربه چهام حریف را مهار کرد و سعودی‌ها با برتری ( 5 ـ 4 ) ، راهی فینال شدند . فینال در ساعت 20 روز 16 دسامبر در حضور 26 هزار تماشاگر استادیوم ملی سنگاپور آغاز شد و عربستان با گل دقیقه 10 « شیخ النفیسه » از چین پیش افتاد . ماجد عبدالله در دقیقه 46 برتری را دو برابر کرد و سعودی ها در اولین حضور اولین قهرمانی خود را در جام ملتها جشن گرفت .

معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی
معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی

سلمان محمد الفرج

اقتدار شاهین‌های جوان در قطر

در جام ملت‌های 1988 ( قطر ) عربستان پریرا ، جوان تر از همیشه پای به میدان نهاد . به حدی که پیرترین بازیکن تیم ماجد‌عبدالله 29 ساله بود . از جمله جوانان عربستان می‌توان به عبدالله الدوساری ( 19 ساله ) . احمد جمیل مدنی ( 18 ساله ) فهدالبیشی ( 23 ساله ) ، محیسن‌الجمعان ( 22 ساله ) و خالدالموالید ( 17 ساله ) اشاره کرد که همگی در دهه 90 نامور شدند . سعودی‌ها ابتدا سوریه را ( 2 ـ 0 ) شکست دادند و پس از تساوی مقابل کویت ( 0 ـ 0 )  و بحرین ( 1 ـ 1 ) ، با گل فهدالبیشی چین را شکست داده ، صدرنشین گروه شدند . در نیمه نهایی آنها در حضور 17 هزار تماشاگر ، یک پنالتی را از دست دادند . اما گل ماجدعبدالله صعود آنها را به فینال میسر کرد و سر انجام روز 18 دسامبر ، آنها در فینال با کره جنوبی به تساوی ( 0 ـ 0 ) دست یافتند . در ضربات پنالتی باز هم عبدالله الدعایه ستاره اعراب بود و سعودی‌های با برتری ( 4 ـ 3 ) بر کره‌‌جنوبی ، در دومین حضور صاحب دومین عنوان قهرمانی خود شدند .

introduction-of-saudi-arabia-national-football-team
introduction-of-saudi-arabia-national-football-team

King Fahd Int. Stadium

سلطان پنالتی‌ها

در سال 1996 سعودی در مرحله انتخابی جام‌ملتهای امارات ، بالاتر از قرقیزستان و یمن ، به دور نهایی بازیها صعود کرد و در روز 15 دسامبر ، تایلند را با 6 گل در هم کوبید . فهدالمهلل در بازی با عراق ، تک گل عربستان را به ثمر رساند و تا سعودی‌ها در یک قدمی صدرنشینی قرار گیردند . اما باخت ( 0 ـ 3 ) در برابر میزبان ،‌آنها را در گروه به مقام دوم رساند و به این ترتیب شاهین‌ها در مرحله حذفی مقابل چین ایستادند چین در ربع اول بازی ، دو گل به ثمر رساند . اما عربستان به بازی بازگشت و 4 بار دروازه رقیب را گشود . در نیمه دوم یکی از گلهای چین بدون دلیل مردود اعلام شد . تا عربستان با برتری ( 4 ـ 3 ) ، یک بار دیگر ایران را مقابل خود ببیند . این بار جدال دو تیم بودن گل پایان یافت و عربستان با برتری ( 4 ـ 3 ) در ضربات پنالتی راهی فینال شد . در حضور 60 هزار تماشاگر مسابقه این تیم با امارات بدون گل خاتمه یافت و باز هم در ضیافت پنالتی‌ها ستاره بازی‌ « محمدالدعایه » بود که برتری ( 4 ـ 2 ) عربستان را رقم زد . شاهین‌ها سومین  قهرمانی خود را جشن گرفتند و پر افتخارترین تیم آسیا شدند . سعودی ها در این میان دو بار هم نایب قهرمان آسیا شدند تا رکوردی منحصر بفرد از خود به جای گذاشته باشند .   اختصاصی آسمونی

: برای دریافت مشاوره درباره معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «معرفی تیمهای جام ملت های آسیا 2019 ؛ عربستان سعودی» در کادر زیر بنویسید :
3 + 9 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید