
مبلغ فطریه، زکات فطره و کفاره
پورتال آسمونی عید سعید فطر را پیشاپیش به همه روزه داران و مسلمانان جهان تبریک عرض می نماید.
پس از پایان یافتن ماه مبارک رمضان یعنی در شب عید فطر، افرادی که دارای شرایط باشند، باید زکاتی بپردازند که مقدار و موارد مصرف آن خواهد آمد. این زکات به نام زکات فطره خوانده میشود.
زکات فطره بر اساس «قوت غالب» انسان باید پرداخت شود. قوت غالب چیزی است که مردم هر شهر غالباً از آن تغذیه می کنند. معمولا در زمان حاضر، گندم و برنج مهمترین قوت غالب است، از این رو افراد باید برای هر نفر سه کیلوگرم گندم یا برنج یا معادل نقدی آن را به عنوان زکات فطریه پرداخت کنند.
مبلغ فطریه 1401
-
رهبر انقلاب اسلامی
مکلف باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند برای هر نفر، یک صاع (تقریباً سه کیلوگرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج یا ذرت یا مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را هم بدهد، کافی است.
ضمنا زکات فطره امسال (1401) به قیمت گندم برای هر نفر، چهار صد هزار ریال (40 هزار تومان) اعلام شده است.
-
آیت الله العظمی مکارم شیرازی
- گندم: 400 هزار ریال (40 هزار تومان)
- برنج: 1.500.000 ریال (150 هزار تومان)
- کفاره روزه غیر عمد در سال 1401 مبلغ هشت هزار تومان معادل 80.000 ریال (8 هزار تومان) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود؛
- کفاره روزه عمد در سال 1401 مبلغ چهارصد و هشتاد هزار تومان معادل 4.800.000 ریال (480 هزار تومان) است.
-
آیتالله العظمی نوری همدانی
بسم الله الرحمن الرحیم
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات مؤمنین ومؤمنات، میزان زکات فطره ازسوی دفترمرجع عالیقدرحضرت آیت الله العظمی نوری همدانی «مدظله العالی» به شرح ذیل اعلام شد:
شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفری یک صاع (3 کیلو) از خوراکیهای رایج خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه 1401 بپردازد.
با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است تفاوت داشته باشد، لذا مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.
دفتر معظم له مبلغ قوت غالب گندم 1401 را 40 هزار تومان و قوت غالب برنج ایرانی 150 هزار تومان اعلام می نماید که مؤمنین در پرداخت یکی از آن مخیر می باشند.
-
آیتالله وحید خراسانی
- گندم: 400 هزار ریال (40 هزار تومان)
- برنج: 1.400.000 ریال (140 هزار تومان)
-
آیتالله شبیری زنجانی
- گندم: 400 هزار ریال (40 هزار تومان)
- برنج ایرانی: 2.500.000 ریال (250 هزار تومان)
- برنج پاکستانی: 1.100.000 ریال (110 هزار تومان)
- برنج هندی: 750.000 ریال (75 هزار تومان)
زمان پرداخت زکات فطره چه موقع است؟
موعد پرداخت زکات فطره از غروب روز آخر ماه مبارک رمضان تا ظهر روز عید است و برای کسانی که در نماز عید فطر شرکت میکنند، بهتر است قبل از نماز عید، این مبلغ را پرداخت کنند.
زکات فطره بر چه کسانی واجب است؟
- بالغ باشد
- عاقل باشد
- بنده کسی نباشد
- فقیر نباشد
فردی که دارای شرایط فوق باشد باید زکات خود و کسانی که در مغرب شب عید فطر نان خور او هستند را بپردازد، کوچک باشند یا بزرگ، مسلمان باشند یا کافر، خرج نان بر او واجب باشد یا نه، در شهر خود او باشند یا در شهر دیگر یعنی حتی اگر فرزند او که نان خور اوست به مسافرت رفته باشد باید زکات او را بدهد و همچنین مهمانی که با رضایت او پیش از غروب شب عید فطر وارد خانهاش شده باشد، باید زکات او را بدهد. در روایات اسلامی فراوان به فطریه اشاره شده و در قرآن هم اشارهای به آن شده است. زکات فطره بر همه مسلمان عاقل و بالغ که توانایی دارند واجب است، یعنی بر روزهداران و معذورین و کسانی که عمداً روزه را خوردند واجب است.
7 نظرثبت نظر شما
3 سال پیش
سلام کفاره غیر عمد یعنی برا اینا که مشکلی رارن نمیتونن بگیرن؟
3 سال پیش
تشکر آسمونی، اطلاعات صحیح و آپدیت بود
4 سال پیش
سلام در قسمت صافی گلپایگانی به نظر میاد اشتباه تایپی وجود داره, "برای هر روز، یک مد (حدود 7500 گرم) طعام مثل گندم میباشد، کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام 60 مسکین؛ هر کدام یک مد (حدود 750 گرم) طعام" چون این 750 گرم هست یا 7500 گرم؟
4 سال پیش
حضرات کندمشون رو از یه جا بخرن نرخش تغیر نکنه ممنون
4 سال پیش
سلام در مجموع چند تومان برای هرنفری مشود؟
7 سال پیش
مبلغ4000 هزارتومان
7 سال پیش
5000 تومان برای هر نفر بدون شک و شبه است (برای گندم) یا 15000 تومان برای هر نفر برای برنج