زمان مطالعه: 3 دقیقه
بعد از تزریق واکسن کرونا چه کنیم + موارد منع تزریق واکسن

بعد از تزریق واکسن کرونا چه کنیم + موارد منع تزریق واکسن

بعد از تزریق واکسن کرونا عوارض خفیف، شایع هستند و در همه واکسن‌ها عوارضی مانند درد محل تزریق، بدن‌درد، سردرد، کوفتگی، تب و لرز و سردرد دیده می‌شوند.

واکسیناسیون کووید-19 در کشور‌های متعددی از دنیا انجام شده و در حال انجام است. میلیون‌ها نفر واکسن تزریق کردند و دستورالعمل‌های متعددی هم درباره آن وجود دارد. باید توجه کرد واکسیناسیون علیه کووید-19 مانند خود بیماری کووید-19 با توجه به اینکه درباره‌اش شواهد علمی به کفایت وجود ندارد، ممکن است تغییر کند و شواهد جدیدی به دست آید. این فضایی است که وجود دارد و باید به آخرین مستندات و شواهد اعتماد کنیم.

افراد باید اقداماتی قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا انجام دهند که در ادامه ی این پست آسمونی می بینید.

4 واکسن کرونا که در ایران تزریق می‌شوند

واکسن زدن بهتر از واکسن نزدن است!

به طور کلی تزریق واکسن، بهتر از واکسن نزدن است. تاکنون آنچه که شواهد علمی نشان می‌دهد، این است که عوارض واکسن وجود دارد، اما این عوارض بسیار کم است و عوارض شدید بسیار نادر است.

البته عوارض بعد از زدن واکسن کرونا خفیف شایع هستند و در همه واکسن‌ها عوارضی مانند درد محل تزریق، بدن‌درد، سردرد، کوفتگی، تب و لرز و سردرد و ... به صورت خفیف دیده می‌شوند، اما این عوارض جدی نیستند و بعد از 24 تا 48 ساعت برطرف می‌شوند. در عین حال عوارض جدی هم به صورت نادر گزارش شده و در حد یک نفر در هر 200 هزار نفر بوده است. این عارضه‌ها بسیار نادرند و به واسطه آن افرادی که مشکلات خاص و حاد پزشکی دارند، مانند بدخیمی‌های سرطان، بیماران پیوندی و... باید با مشاوره متخصصین وارد هرگونه مداخله پزشکی شوند. اما سالمندانی که به طور معمول دارند زندگی‌شان را می‌کنند و حالا یک فشار خون، دیابت یا بیماری‌های اینچنینی دارند و تحت درمانند، این‌ها نگرانی آنچنانی ندارند.

موارد منع تزریق واکسن کرونا

افردی که قبلا در برابر دارو، غذا یا واکسن‌های دیگر دچار حساسیت یا آلرژی شدید شده اند، باید حواس‌شان باشد. بر این اساس شوک آنافیلاکسی و آلرژی شدید که فرد را به بیمارستان بکشاند، این افراد منع واکسیناسیون دارند. در عین حال بیمارانی که بیماری‌های خاص، صعب العلاج و جدی دارند، با متخصصین‌شان مشورت کنند.

سازمان غذا و دارو هم برای بیمارانی که دارو‌های خاصی مصرف می‌کنند، بیماری‌های ویژه‌ای دارند و... دستورالعمل‌های خاصی داده است. البته این‌ها موارد منع تزریق نیستند، بلکه ممکن است احتیاطاتی لازم داشته باشند و باید مراعات کنند. به عنوان مثال بعد از تزریق واکسن باید به مدت نیم ساعت تحت نظر باشند. حتی کسانی که آلرژی‌های خفیف دارند، منع تزریق واکسن کرونا ندارند. منع تزریق فقط برای افرادی است که سابقه شوک‌های آنافیلاکسی شدید و آلرژی‌های شدید به واکسن دیگری، غذا یا دارو دارند.

اگر فردی مبتلا به کووید باشد تا بهبودی کامل و انجام دوره قرنطینه مجاز به تزریق واکسن نیست.

اگر مواجه پرخطر با فرد مبتلا به کرونا نداشته اید، قبل از تزریق واکسن انجام تست pcr نیاز نیست. بعد از انجام دوره قرنطینه در صورتی که 24 الی 48 ساعت فرد بدون دارو تب نداشته باشد مجاز به تزریق واکسن می باشد.

در عین حال واکسن کرونا از ابتلا به کرونا به صورت 100 درصد جلوگیری نمی‌کند، اما با درصد بالایی جلوی موارد شدید، بستری و مرگ و میر را می‌گیرد و اتفاقا توصیه می‌شود که این افراد حتما واکسن تزریق کنند.

بعد از تزریق واکسن کرونا چه کنیم؟

تا 72 ساعت بعد از تزریق انتظار داریم که علائم تزریق واکسن را داشته باشیم. علائم تزریق واکسن آسترازنکا به نسبت دیگر واکسن ها بیشتر است. گلودرد، درد قفسه سینه و سرفه از علائم معمول تزریق واکسن نیست و بعد از مشاهده این علائم بهتر است به پزشک مراجعه کنید. بعد از تزریق واکسن کرونا باید استراحت کافی داشته باشند، مایعات فراوان مصرف کنند. ممکن است در 24 تا 48 ساعت اول علائمی داشته باشند. البته در سالمندان حتی علائم شبه آنفلوآنزا کمتر از افراد جوانتر است. تا حد امکان از داروی ضدالتهاب استفاده نشود، اگر خیلی اذیت بودند یک استامینوفن مصرف کنند. به طور کلی مصرف مایعات زیاد و استراحت کافی توصیه می‌شود.

بعد از تزریق یک دوز واکسن ایمنی حاصل نمی شود، پس باید مثل قبل از تزریق نکات لازم را رعایت کنید

درباره واکسن آسترازنکا که نگرانی‌هایی بابت مشکلات انعقادی بعد از تزریق این واکسن مطرح می‌شود، باید توجه کرد که این مشکلات انعقادی در حد سه تا چهار نفر در یک میلیون نفر است؛ یعنی شیوع و بروزش بسیار کم است و آن هم در روز چهار تا 28 اتفاق می‌افتد.

اگر علائم بیشتر از 72 ساعت بعد از تزریق واکسن ادامه پیدا کند حتما باید با پزشک مشورت شود. توصیه دنیا این است که بهترین واکسن برای فرد اولین واکسنی است که به آن دسترسی پیدا می‌کند.

نظر خود را درباره «بعد از تزریق واکسن کرونا چه کنیم + موارد منع تزریق واکسن» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره بعد از تزریق واکسن کرونا چه کنیم + موارد منع تزریق واکسن فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.