کد مطلب:  62090 
درج نظر
درج نظر
زمان مطالعه: 2 دقیقه
18 بانک کشور در وضعیت قرمز تراز مالی

18 بانک کشور در وضعیت قرمز تراز مالی

بر اساس آمار منتشر شده 18 بانک دولتی و غیر دولتی از حیث شاخص سلامت بانکی و ثبات مالی در وضعیت قرمز هستند.
زمان مطالعه: 2 دقیقه

به گزارش آسمونی و به نقل از همشهری آنلاین، بر اساس اطلاعات منتشر شده و با بررسی ترازنامه های مالی 1400؛ 18 بانک دولتی و غیر دولتی بر اساس شاخص های مختلف جهت بررسی سلامت بانکی و همچنین ثبات مالی در وضعیت بسیار خطرناک قرمز قرار دارند.

بانک های دولتی حاضر در این فهرست بلند بالا عبارتند از: سپه، ملی، پست بانک ، توسعه تعاون، صنعت و معدن و کشاورزی و همچنین نام بانک های غیر دولتی مانند سامان، آینده، صادرات، دی، پارسیان، تجارت، گردشگری، ایران زمین، سرمایه، اقتصادنوین، شهر و مؤسسه اعتباری ملل نیز به چشم می خورد.

در واقع علت اصلی قرارگیری این بانک ها در منطقه قرمز این است که نسبت کفایت سرمایه این 18 بانک از حداقل استاندارد موجود، یعنی 8 درصد، پایین‌تر است. با این حال تعدادی از این بانک ها مانند اقتصاد نوین، سامان، صنعت و معدن و کشاورزی به صورت نسبی وضعیت بهتری نسبت به سایر بانک های اعلام شده دارند.

نام بانک درصد
بانک سپه 23.2-
بانک ملی 11.1-
پست بانک 1.3-
بانک توسعه تعاون 0.9-
بانک صنعت و معدن 2.6
بانک کشاورزی 3.6
بانک مسکن 8.7
بانک رفاه کارگران 8.69
بانک توسعه صادرات 12.4
بانک سامان 2.1
بانک آینده مبهم
بانک ملت 7
بانک صادرات 1-
بانک دی 30-
بانک پارسیان 0
بانک تجارت 4.76-
بانک خاورمیانه 12.19
بانک گردشگری 4-
بانک کارآفرین 11
بانک ایران زمین 28.8-
بانک سرمایه 397-
بانک اقتصاد نوین 4
بانک پاسارگاد 10
بانک سینا 8.0
بانک شهر 36-
موسسه اعتباری ملل 1.45

آخرین وضعیت نسبت کفایت سرمایه بانک ها-منبع: روزنامه همشهری

بر اساس تحلیل و بررسی های منتشر شده از سوی همشهری آنلاین، از مجموع 23 بانک غیردولتی ایران، اکثر قریب به اتفاق آنها در دمای زیر صفر درجه حیات دارند و حتی برخی از آنها دوران انجماد خود را تجربه می‌کنند و تنها بانک‌های رفاه کارگران، خاورمیانه، کارآفرین، پاسارگاد و سینا وضع مطلوب و بالاتر از استاندارد مدنظر بانک مرکزی را دارند. 

همچنین بانک‌هایی مانند سرمایه، آینده، شهر، دی، گردشگری، ایران زمین، پارسیان و صادرات ازجمله بانک‌هایی هستند که وضعیت آنها اصلا مناسب نیست و تراز عملیاتی آنها منفی است. بانک ملت هم در مرز ورود به جمع بانک‌های دارای نسبت کفایت 8 درصد قرار دارد که این خود نیز زنگ خطری برای سهامداران و مدیران این بانک می باشد.

براساس قانون، بانک‌ها هر 5 سال یک‌بار می‌توانند سرمایه خود را از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها بدون پرداخت مالیات افزایش دهند. از بین 8 بانک دولتی، 4 بانک از این امکان قانونی استفاده کرده و تا 4 سال آینده دیگر حق استفاده از این شانس را نخواهند داشت.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز اعلام کرده است که  تجدید دوباره ارزیابی دارایی‌ها در بازه زمانی کوتاه‌مدت برای بانک‌های دولتی شامل بانک‌های کشاورزی، ملی، توسعه صادرات و سپه، اقتصادی نیست.

همچنین دولت سیزدهم در لایحه بودجه سال آینده پیشنهاد داده تا سقف 30 هزار میلیارد تومان از محل سهام و سهم‌الشرکه دولت در شرکت‌های دولتی و همچنین اموال دولتی را به افزایش سرمایه بانک‌های دولتی اختصاص دهد. 

 

 

: برای دریافت مشاوره درباره 18 بانک کشور در وضعیت قرمز تراز مالی فرم زیر را تکمیل کنید
واریز هزینه و دریافت مشاوره توسط آسمونی
نظر خود را درباره «18 بانک کشور در وضعیت قرمز تراز مالی» در کادر زیر بنویسید :
3 + 6 = ?
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید