
واکنش ها به طرح انگلیس برای انتقال پناهجویان به رواندا
به گزارش آسمونی و به نقل از آناتولی، دولت انگلیس برای مقابله با روند فزاینده مهاجرت غیرقانونی به این کشور از مسیر پر خطر گذرگاه کانال مانش، درصدد انتقال پناهجویان به کشور آفریقایی رواندا است تا در این مدت به اصطلاح به پرونده مهاجرتی آنها رسیدگی کند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس این اقدام را که ابعاد حقوقی آن چندان روشن نیست، در راستای مقابله با قاچاقچیان شرور دانسته که دریا را به گورستان مهاجران تبدیل کردهاند.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) از انگلیس، یکی از حامیان مالی کلیدی این کمیساریا خواست تا از انتقال آوارگان و پناهندگان به رواندا در زمان رسیدگی به درخواست پناهندگی آنها خودداری کند.
گیلیان تریگز، دستیار رئیس کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، در ان خصوص اظهار نظر کرد: این کمیساریا همچنان با سازوکارهایی که هدفشان انتقال پناهندگان و آوارگان به کشورهای ثالث در غیاب حمایتها و استانداردهای کافی است، مخالف است. چنین تدابیری صرفاً منجر به از سر باز کردن مسئولیتها در قبال پناهندگان و فرار از تعهدات بینالمللی شده و با روح و متن کنوانسیون پناهندگان مغایرت دارد.
در ادامه آژانس امور پناهندگان سازمان ملل از انگلیس و رواندا خواست تا در این طرح تجدیدنظر کنند.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه 26 فروردین 1401 طرح اعلامی دولت انگلیس برای اعزام اجباری پناهجویان مقیم این کشور به رواندا را فرار از تعهدات و مسؤولیتهای بینالمللی این کشور خواند و انتقال این افراد به خارج از خاک انگلیس را مغایر با روح و متن کنوانسیون پناهندگان برشمرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: این طرح انگلیس در قرار دادن مسؤولیت خود در قبال پناهجویان بر دوش یک کشور ثالث، افراد پناهنده را در معرض نقض حقوق مندرج در کنوانسیونهای پناهندگی و معاهدات حقوق بشری قرار داده و ملاحظات انسانی و اخلاقی را به شکل کاملی نادیده میگیرد.
خطیبزاده کالا انگاری پناهجویان، اعمال خشونت و رفتارهای تحقیر آمیز که مغایر با کرامت انسانی است را مردود خواند و با اشاره به میزبانی از میلیونها پناهنده از سوی جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان در حالی است که این کشور و سایر کشورهای غربی همواره تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در مدیریت و رسیدگی به میلیونها مهاجر و پناهنده را نادیده میگیرند.