زمان مطالعه: 4 دقیقه
سفر و مسافرت چیست؟ مسافر کیست؟

سفر و مسافرت چیست؟ مسافر کیست؟

با توجه به اینکه در ایام مسافرت هستیم، در این مقاله سعی کرده ایم در مورد سفر، مسافرت و مسافر صحبت کنیم. در...

با توجه به اینکه در ایام مسافرت هستیم، در این مقاله سعی کرده ایم در مورد سفر، مسافرت و مسافر صحبت کنیم. در مورد اینکه سفر چیست، مسافرت چیست و مسافر کیست. از شما همراهان عزیز آسمونی دعوت می کنیم تا پایان همراهمی مان کنید.

سفر چست؟

فرهنگ نامه‏ ها از«سفر» تعریف‏های مشابهی ارائه داده‏اند. در فرهنگ معین آمده است: سفر، در لغت به معنای بیرون آمدن از شهر خود و به محل دیگر رفتن است، نیز به معنای قطع مسافت و راهی که از مکانی به مکان دور طی می‏کند، آمده است. فرهنگ‏های عربی سفر را "کشف حجاب و کنار زدن پرده" معنا کرده‏اند، حجاب‏هایی که معمولاَ از جنس اعیان و اشیای خارجی است. راغب اصفهانی می ‏نویسد: «سفر العمامة عن الرأس، و الخمار عن الوجه» یعنی عمامه را از سر، و نقاب را از صورت، کنار زد.

البته "سفر" (به کسر سین) به معنای کتاب آمده که جمع آن اسفار است. از تعریف ‏های لغوی و فرهنگ نامه‏ا که بگذریم، آنچه ما را به مقصود نزدیک ‏تر می‏کند، ماهیت سفر در منظر عالمان اخلاق و تربیت است. مرحوم فیض کاشانی که از بزرگترین دانشمندان شیعه و آگاهان‏ علم اخلاق است در اثر مهم خود المحجة البیضاء، سفر را اینگونه می ‏ستاید:

از رهگذر سفر، آدمی از آنچه می ‏هراسد، رهایی می‏یابد و به آنچه میل دارد، نایل می ‏شود.

این ویژگی برای مسافرت، نکته مهمی است که مرحوم فیض کاشانی بدان اشاره می ‏کند. بر این اساس، سفر بازگیرنده و باز دهنده است:

هراس و اضطراب را از مسافر باز می ‏ستاند و جای آن، محبوب و مطلوب‏های وی را می ‏نشاند. سفر به انسان می ‏آموزد که چگونه از امور ناهنجار و ناخوشایند بپرهیزد و آنچه را که مایه کمال و خرسندی است، جایگزین کند.

مسافرت چیست؟ چرا باید به سفر برویم؟

ضرورت مسافرت و سفر رفتن:می‌خواهیم لیستی از فواید بسیار مسافرت رفتن را برایتان عنوان کنیم تا همین امروز برای برنامه‌ریزی یک سفر وارد عمل شوید.

1- به از بین بردن استرس‌تان کمک می‌کند

تحقیقات نشان می‌دهد، حتی یک روز تنیس بازی کردن یا رفتن به حاشیه شهر در آخر هفته‌ها می‌تواند به کاهش هورمون استرس و حتی پایین آوردن فشارخونتان کمک می‌کند. پس ببینید یک مسافرت یک تا دو هفته‌ای چه فوایدی را می‌تواند برایتان به دنبال داشته باشد. هم باعث می‌شود بهتر و جوان‌تر به نظر برسید، بهتر با سرماخوردگی در طول سال مقابله کنید، و در محل‌کار استرس بسیار کمتری داشته باشید. همچنین می‌دانیم که استرس می‌تواند یکی از دلایل بالا رفتن وزن باشد. پس مسافرت بروید تا استرستان کم شود.

2- کمی به قلبتان استراحت می‌دهد.

تحقیقات نشان می‌دهد که قلبتان هم به مسافرت نیاز دارد. درواقع، شاید به دو مسافرت در سال نیاز داشته باشد. یک تحقیق نشان داد که خانم‌هایی که حداقل دوبار در سال به مسافرت می‌روند، تا هشت مرتبه کمتر به بیماری قلبی کرونری مبتلا می‌شوند. تحقیقی که روی مردانی که ریسک بالای ابتلا به بیماری کرونری قلب داشتند، انجام شد مشخص کرد که آنهایی که به مسافرت سالانه نمی‌روند، تا 32٪ بیشتر بخاطر حمله قلبی می‌میرند.

3- کمک می‌کند به خانواده‌تان نزدیک‌تر شوید.

محققان درمورد تاثیر مثبت مسافرت بر خانواده‌ها مژده می‌دهند. خارج شدن از استرس‌های روزانه به خانواده‌ها کمک می‌کند به هم نزدیک شده و کنار هم جمع شوند. این تجربیات جدید و مشترک، نزدیکی و حس مثبتی را در خانواده ایجاد می‌کند که حتی بعد از اتمام مسافرت نیز ادامه پیدا می‌کند.

4- باعث می‌شود در محل‌کار باهوش‌تر و باانگیزه‌تر باشید.

یک مسافرت — مخصوصاً اگر به دور از ابزارها و دستگاه‌های الکترونیکی باشد — می‌تواند وقفه‌ای شادی‌آور باشد. حتی ممکن است در محل‌کار نیز بهتر شوید. دلیل آن این است که براساس تحقیقات استرس می‌تواند بر تصمیم‌گیری‌های شما اثر داشته باشد. بعد از گذشت چند روز آزادی از استرس‌های روزانه، می‌توانید تصمیمات عاقلانه‌تری در محل‌کار داشته باشید.

5- شادترتان می‌کند.

یک تحقیق نشان داده است که سطح فشار و افسردگی درمیان خانم‌هایی که بیشتر مسافرت می‌روند (یک یا دو بار در سال) درمقابل آنهایی که میزان مسافرت‌ رفتنشان کمتر بوده است، پایین‌تر است. درواقع، به نظر می‌رسد که حتی برنامه‌ریزی برای یک مسافرت روحیه را تقویت می‌کند.

مسافر کیست؟

مسافر در فقه اسلامی کسی است که به سبب دور شدن از وطن شرعی، احکام خاصی بر برخی اعمال عبادی او مترتّب می‌شود. در فقه شیعه، به کسی مسافر گفته می شود که بخواهد حداقل هشت فرسخ (بین 40 تا 45 کیلومتر) از وطن خود دور شود. بر اساس آیات 184 سوره بقره و 101 نساء و همچنین روایات، چنین شخصی با شرایطی باید نمازها را شکسته بخواند و روزه نگیرد.

در آیه 184 سوره بقره «[روزه در] روزهای معدودی [بر شما مقرر شده است‌]. [ولی‌] هر کس از شما بیمار یا در سفر باشد، [به همان شماره‌] تعدادی از روزهای دیگر [را روزه بدارد]،» و آیه 101 نساء «و چون در زمین سفر کردید، اگر بیم داشتید که آنان که کفر ورزیده‌اند به شما آزار برسانند، گناهی بر شما نیست که نماز را کوتاه کنید» احکام خاصی را درباره فردی که به سفر رفته است بیان شده است. 312 روایت نیز در دو کتاب وسایل الشیعه و مستدرک الوسائل وجود دارد که عهده‌دار احکام این موضوع هستند.

در فقه اسلامی به کسی مسافر گفته می‌شود که شروط ذیل درباره او وجود داشته باشد:

  • حداقل هشت فرسخ (بین 40 تا 45 کیلومتر) از وطن خود دور شده باشد، یا چهار فرسخ برود و چهار فرسخ برگردد بدون اینکه در بین آن، ده روز جایی بماند.
  • از اول مسافرت قصد هشت فرسخ را داشته باشد.
  • در بین راه از قصد خود برنگردد.
  • نخواهد پیش از رسیدن به هشت فرسخ از وطن خود بگذرد، یا ده روز یا بیشتر در جایی بماند.
  • برای کار حرام سفر نکند.
  • از صحرانشین‌هایی نباشد که در بیابان‌ها گردش می‌کنند.
  • شغل او مسافرت نباشد.

همین حالا حتی می توانید با خرید بلیط اتوبوس نیز یک سفر دلنشین را آغاز کنید، حتی شده سفرهای یک یا چند روزه طبیعت گردی... سخت نگیرید ساده سفر کنید

نظر خود را درباره «سفر و مسافرت چیست؟ مسافر کیست؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
ارزیابی مهاجرت
: برای دریافت مشاوره درباره سفر و مسافرت چیست؟ مسافر کیست؟ فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.