
جام خلیج فارس ؛ جامی برای آماده سازی رقبای ایران (بخش سوم)
2002 (عربستان): دومین میزبانی و دومین قهرمانی
ورزشگاه ملك فهد از 16 تا 30 ژانویه، برای دومین بار میزبانی مسابقات را برعهده گرفت. عربستان این بار مقتدرتر از دوره قبل ظاهر شد و با 4 برد و 1 تساوی بالاتر از قطر 12 امتیازی ایستاد. قطر در روز آخر نیاز به یك تساوی مقابل سعودیها داشت اما (1ـ3) شكست خورد. كویت و بحرین نیز هر دو 5 امتیازی شدند؛ 4 گل زدند و 6 گل خوردند تا برای تعیین تیم سوم. كار به قرعهكشی رسید. و به این ترتیب، كویت صاحب عنوان سوم تورنمنت شود!
2003 (كویت) ورود یمن به بازیها
این بازیها در 26 دسامبر 2003 آغاز شد و روز 11 ژانویه 2004 خاتمه یافت. پدیده این دوره بحرین بود كه 4 برد، 1 تساوی و 1 باخت كسب كرد اما بهدلیل باخت (0-1) از عربستان، پایینتر از صعودیها نایب قهرمان شد. عربستان با وجود دو تساوی مقابل قطر و كویت، سومین قهرمانی خود را جشن گرفت و قطر و عمان سوم و چهارم شدند. یمن نیز در اولین حضور خود در این بازیها، تنها یك تساوی مقابل عمان بهدست آورد.
2004 (قطر): بازگشت عراق، درخشش قطر و عمان
پس از سقوط رژیم بعث و حكومت صدام حسین، عراق مجدداً در خانواده بازیها پذیرفته شد تا رقابتها در دو گروه چهار تیمی برگزار شده و از هر گروه دو تیم راهی نیمه نهایی شوند. دو فینالیست (قطر و عمان) در مرحله گروهی نیز با هم بازی كرده بودند كه دیدار آنها (2 ـ 1) به سود قطر خاتمه یافته بود. در فینال نیز مسابقه (1 ـ 1) شد و قطر با برد (5 ـ 4) در ضربات پنالتی برای دومینبار فاتح مسابقات شد. بحرین نیز (3 ـ 1) كویت را شكست داد و سوم شد. عماد الحسنی از عمان نیز با 4 گلزده، آقای گل تورنمنت شد.