
جنگ روسیه-اوکراین و بحران غذایی جهانی
به گزارش آسمونی، دبیر کل سازمان ملل متحد در نشست سران سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد: «جنگ اوکراین به ناامنی غذایی ناشی از افزایش دمای کره زمین و همه گیری بیماری کرونا ویروس دامن زده است.»
وی در نشست بحران غذایی فزاینده تاکید کرد که فقط در مدت 2 سال تعداد گرفتاران به ناامنی غذایی دو برابر شده است و از رقم 135 میلیون نفر، قبل از شروع همه گیری کرونا به 276 میلیون نفر افزایش پیدا کرده است. بیش از نیم میلیون نفر در وضعیت قحطی زندگی می کنند و خبر از افزایش 500 درصدی از سال 2016 می دهد.
وی گفت: «جنگ روسیه-اوکراین این عوامل را تشدید و تسریع میکند: تغییرات آب و هوایی، کووید 19 و نابرابری. این جنگ دهها میلیون تن را گرفتار ناامنی غذایی خواهد کرد و در پی آن سوء تغذیه، گرسنگی و قحطی جمعی رخ خواهد داد و این بحران ممکن است سالها ادامه داشته باشد.»
وی خاطر نشان کرد که قبل از جنگ روسیه-اوکراین، کشور اوکراین با صادرات ماهیانه 4.5 میلیون تن محصولات زراعتی از راه های دریایی خود به عنوان سبد نان جهان محسوب می شد، یعنی 12 درصد گندم، 15 درصد ذرت و نیمی از روغن آفتاب گردان جهان.
اما با قطع ارتباط بنادر کشور اوکراین مخصوصاً بندرهای اودسا و چورنومورسک با جهان به دست کشتی های جنگی روسیه، این منابع کشاورزی فقط از طریق مسیرهای زمینی شلوغ قابل انتقال هستند.
گوترش، رئیس سازمان ملل گفت: «بدون محصولات غذایی اوکراین راه حل موثری برای بحران غذایی وجود ندارد. مسیرهای جایگزین را میتوان بررسی کرد، حتی با وجود آنکه ما میدانیم این کار برای حل مشکل کافی نیست.»