- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- باشگاه ها و تیم ها
- تیم ملی امارات؛ از آغاز تا امروز

تیم ملی امارات؛ از آغاز تا امروز
امارات و جام ملتهای آسیا 2023
تیم ملی امارات جام ملتهای آسیا را در حد یک تیم متوسط آغاز کرد و به همان شکل نیز به پایان برد. این تیم طی چهار مسابقه تنها یک بار برنده شد؛ دیدار نخست برابر هنگ کنگ.
پس از آن هرچند توقف(1-1) این تیم در برابر فلسطین به این صورت توجیه شد که امارات ده نفره بوده است، اما ضعفهای پسران زائد بیش از این ها بود که بتوان از آن چشم پوشی کرد. باخت(2-1) مقابل ایران می توانست خیلی سنگین تر هم باشد و سرانجام شکست در ضربات پنالتی مقابل تاجیکستان به معنای واقعی تحقیرآمیز بود؛ تحقیر در برابر تیمی که هرگز افتخاری در آسیا کسب نکرده بود و برای ورود به جمع بزرگان آسیا لازم بود امارات را قربانی کند. به همین خاطر امارات لازم است که به فکر حضور مربیان بزرگ روی نیمکت خود باشد.
امارات متحده در یک نگاه
لقب : الابیض ( سپید ) ، پسران زائد
بالاترین سازمان فوتبالی : U.A.E. Football Association ( اتحادیه فوتبال امارات )
بیشترین بازی ملی : عدنان الطلیانی ( 161 بازی )
بیشترین گل ملی : علی مبخوط (85 گل)
استادیوم ملی شیخ زاید ( 43 هزار نفری )
علامت اختصاری در فیفا : UAE
بهترین عنوان در رنکینگ فیفا : 40 ( نوامبر و دسامیر 1998 )
بدترین عنوان در رنکینگ فیفا : 138 ( ژانویه 2012 )
اولین بازی رسمی اماراتی ها : ( 1 ـ 0 ) قطر ( 17 مارچ 1972 در ریاض ـ عربستان )
بهترین نتیجه اماراتی ها : ( 12 ـ 0 ) برونئی ( 14 آوریل 2001 در بگاوان ـ برونئی )
بدترین شکست اماراتی ها : ( 0 ـ 8 ) برزیل ( 12 نوامبر 2005 در ابوظبی ـ امارات )
مربی : آلبرتو زاکرونی
نگاهی به تاریخ
تیم ملی فوتبال امارات کمتر از یک سال پس از استقلال امارات از بریتانیا ( دوم دسامبر 1971 ) متولد شد و اولین بار در جام خلیج ( 1972 ) با رقبا به نبرد پرداخت . یک برد ( 1 ـ 0 ) مقابل قطر و شکست برابر عربستان ( 0 ـ 4 ) و کویت ( 0 ـ 7 ) ماحصل اولین حضور امارات در این بازیها بود . عنوان سوم بازیها در سالهای 1976 و 1982 نیز تکرار شد اما سفیدها برای رسیدن به عنوان نایب قهرمانی جام خلیج فارس تا 1986 انتظار کشیدند . مقام دوم بازیها عنوانی بود که در سالهای 1988 و 1994 نیز از آن امارات شد .

به سوی جام جهانی
سفیدها اولین مرحله از مقدماتی جام جهانی 1990 را با دشواری پشت سر نهادند . آنها در خانه ( 1 ـ 0 ) کویت را شکست دادند اما در بازی برگشت ( 2 ـ 3 ) شکست خوردند . تنها عاملی که موجب صعود آنها شد دو برد ( 5 ـ 0 ) و ( 4 ـ 1 ) مقابل پاکستان بود که تفاضل گل امارات را بالاتر از کویت ساخت . مرحله دوم با حضور 5 تیم برگزیده و به صورت دورهای از یک گروه برگزار شد که امارات ابتدا با کره شمالی به تساوی ( 0 ـ 0 ) دست یافت و آنگاه به لطف گلهای دقایق 87 و 88 خلیل مبارک و عدنان الطیلانی ( 2 ـ 1 ) چین را شکست داد . پس از آن نیز سه تساوی دیگر از انتظار آنها بود . ( 0 ـ 0 ) با عربستان ، ( 1 ـ 1 ) مقابل قطر و همین نتیجه در برابر کره جنوبی . همین تساوی رو 28 اکتبر 1989 را به تاریخیترین روز تاریخ فوتبال امارات بدل ساخت و این تیم با یک امتیاز برتری نسبت به قطر ، راهی جام جهانی ایتالیا شد .

عبور از کویت در راه جام ملتها
اماراتیها برای صعود به جام ملتهای 1992 نیز ناچار بودند از سدی به نام کویت عبور کنند . مسابقات در امارات برگزار شد و میزبان با دو برد مقابل کویت ( 3 ـ 2 ) و بحرین ( 3 ـ 1 ) جواز حضور در جام ملتهای 92 را کسب کرد . مرحله مقدماتی در ماه می برگزار شد و پنج ماه بعد مرحله نهایی در ژاپن آغاز شد .

دو تساوی به ارزش طلا
سفیدها در این بازی خود در جام ملتهای 1912 کاری بزرگ انجام دادند و در روز 30 اکتبر مقابل ژاپن میزبان به تساوی ( 0 ـ 0 ) دست یافتند . 10هزار تماشاگر استادیوم حاضر در « بینگو اسپورتسپارک » شهر اونویچی شاهد توقف میزبان بودند . دو روز بعد ، امارات در حالی مقابل ایران ایستاد که تا آن زمان هرگز سابقه نداشت که امارات در هیچیک از مسابقات خود از ایران امتیاز بگیرد . اما این بار شرایط متفاوت بود و با تساوی ( 0 ـ 0 ) دو تیم ، همه چیز به روز پایانی کشیده شد . مسابقه سوم امارات هم همچون مسابقه دوم در ساعت 12 و از استادیوم « بیگآرچ » هیروشیما آغاز شد . وقتی کره شمالی در دقیقه 69 از سفیدها پیش افتاد ، به نظر رسید که سفیدها حذف شدهاند اما ناگهان خمیس سعد ( 81 ) و زهیر بخیت ( 85 ) دو گل به ثمر رساندند و امارات با صعود از گروه خود ، به جمع چهار تیم برتر آسیا رسید !

نخستین عنوان آسیایی
امارات در روز 6 نوامبر مسابقهای پایاپای با عربستان انجام داد . امّا سرانجام با دوگلی که در دقایق 77 و 80 دریافت کرد ، مسابقه را واگذار و راهی نبرد ردهبندی شد . در دیدار مقابل چین ، خالداسماعیل در دقیقه 10 امارات را پیش انداخت امّا مسابقه سرانجام ( 1 ـ 1 ) خاتمه یافت و آنچه موجب کسب عنوان چهارمی امارات شد، شکست ( 3 ـ 4 ) در ضربات پنالتی بود .

امارات در فینال جام ملتها
اماراتیها در سال 1996 میزبان جام ملّتهای آسیا بودند و بدون حضور در مرحله مقدماتی ، جواز حضور در جام ملّتها را به دست آوردند . آنها یک سال پیش از شروع بازیها یک مربی سرشناس را به کشور خود آوردند؛ تومیسلاوایویچ کمتر از یک دهه قبل فاتح لیگ قهرمان اروپا شده بود و حالا در 53 سالگی میخواست امارات را به قله فوتبال آسیا برساند . اماراتیها در 4 دسامبر در افتتاحیه مسابقات با کرهجنوبی به تساوی ( 1 ـ 1 ) دست یافتند و آنگاه از باخت ( 2 ـ 0 ) مقابل کویت برد ( 3 ـ 2 ) ساختند . برتری ( 2 ـ 0 ) مقابل اندونزی ، تیم را به یک چهارم نهایی مسابقات فرستاد . جایی که تک گل دقیقه 103 « عبدالرحمان ابراهیم » عراق را از پیش روی برداشت و امارات در روز 19 دسامبر مجدداً حریف کویت شد . اینبار 55 هزار نفر به استادیوم شیخ زاید ابوظبی آمدند تا شاهد بزرگترین افتخار امارات در تاریخ جام تاریخ جام ملّتها باشند . حسن سعید احمد در دقیقه 69 پسران زاید را به پیروزی رساند و تیم برای برگزاری دیدار نهایی آماده شد : فینال مقابل عربستان

نایب قهرمانی بدون شکست
بازی فینال در ساعت 19:35 روز 21 دسامبر آغاز شد و پس از 120 دقیقه بدون رد و بدلشان هیچ گلی خاتمه یافت . در ضربات پنالتی نیز تا ضربه سوم همه چیز مساوی بود : یوسف صالح پنالتی امارات را از دست داد و ابراهیم الحربی پنالتی عربستان را . امّا حسن سعید پنالتی چهارم امارات را از دست داد و به این ترتیب عربستان با برتری ( 4 ـ 2 ) در برابر 60 هزار تماشاگر استادیوم شیخ زاید ، قهرمانی را از چنگ میزبان خارج ساخت . در پایان تورنمنت سه بازیکن از سفیدها نیز در تیم منتخب جام جای گرفتند . یوسف صالح ، محمدعلی و سعد بخیت مبارک .
تیم امارات در جام ملت های 2019
اماراتی ها در سال 2019 با کادر فنی ایتالیایی آماده درخشش در مسابقاتی بودند که خود میزبانی می کردند. زاکرونی ، استفانو آگرستی ، یوگنیو آبارلا و مائوریتسیو گویدو همگی ایتالیایی بودند و تنها عبید الشمسی در کادر فنی ، اهل امارات بود. تیم 2019 مجموعه ای از جوانان و باتجربه ها بود. باتجربه هایی چون اسماعیل مطر ( مهاجم 35 ساله الوحده با 125 بازی ملی ) ، علی مبخوط ( مهاجم 28 ساله الجزیره با 65 بازی ملی ) ، اسماعیل الحمدی ( هافبک 30 ساله الشباب با 97 بازی ملی )و ...

اما تلخ ترین مساله ناآمادگی عمر عبدالرحمن ستاره امارات در آستانه بازی ها بود. در مسابقات 2019 امارات به جمع چهار تیم برتر جام رسید، اما دو تساوی(1-1) مقابل بحرین و تایلند در دور گروهی و تنها یک برد(2-0) مقابل هند در این مرحله به همراه برد دشوار(3-2) در وقتهای اضافی برابر قرقیزستان و سرانجام برتری(1-0) در برابر استرالیا، همه نشان دهنده ضعفهای تیم زاکرونی بود. سرانجام این ضعفها در نیمه نهایی عیان شد و امارات با 4 گل در برابر قطر تحقیر شد و دوران زاکرونی در این تیم به سر آمد.