- آسمونی
- مجله اینترنتی
- کار و برند
- راهنمای خرید
- راهنمای خرید عینک آفتابی
راهنمای خرید عینک آفتابی
خرید عینک آفتابی از واجبات است، الزام این خرید را نباید انکار کنید. چشمهای شما، جزء حساسترین و آسیبپذیرترین نقاط بدنتان بهحساب میآیند؛ لذا در هنگام خرید عینک آفتابی دقت زیادی را لحاظ کرده و صرفاً به ظاهر شیک و مارک آن بسنده نکنید. با ما همراه شوید تا علاوه بر تضمین سلامت چشمانتان بتوانید عینکی زیبا، که برازنده و متناسب با چهرهیتان است را انتخاب نمایید. بهتر است که قبل از خرید عینک آفتابی با چشم پزشک خود مشورت کرده و به این نکته دقت داشته باشید، که باید حتماً عینک خود را از مغازههای معتبر تهیه نمایید.
با آسمونی همراه باشید تا با نکات انتخاب عینک آفتابی آشنا شوید
چرا عینک؟
آفتاب در عین زندگی بخشی، مضراتی هم دارد. اشعه ماورای بنفش نور خورشید می تواند آسیب های زیادی به قرنیه وارد و پوست اطراف چشم را پیر و چروک کند. آن چه می تواند از این تخریب ها جلوگیری نماید، یک عینک آفتابی «استاندارد» است. تاکید روی واژه «استاندارد» به این دلیل است که عینک های غیراستاندارد تنها مانع اذیت و آزار ظاهری نور آفتاب می شوند و از عبور اشعه ها جلوگیری نمی کنند.
بنابراین در حالی که به خاطر کاهش نور آفتاب مردمک های چشم شما گشاد شده و چشم هایتان حسابی بی دفاع هستند، اشعه های مضر با خیال راحت به چشم های شما حمله می کنند. عینک استاندارد بهتر است قاب بزرگی داشته باشد که چشم ها و فضای اطرافشان را تا بالای گونه ها بپوشاند. شیشه های عینک باید قدرت محافظت UV400 داشته باشند که این به این معنا است که حتی پایین ترین طول موج های اشعه ماورای بنفش هم به چشم هایتان نخواهد رسید.
رنگ شیشه و نکاتی دیگر
اینکه شیشه ای که برای عینک آفتابی خود انتخاب می کنید، چه رنگی داشته باشد، هیچ تاثیری بر قدرت عینک ندارد ولی حواستان باشد شیشه ای را انتخاب کنید که شما را در تشخیص رنگ ها دچار مشکل نسازد. علی الخصوص اگر رانندگی می کنید، لازم است بتوانید سریع و به موقع رنگ های چراغ راهنما را تشخیص بدهید. از خرید عینک های سنگین خودداری کنید چون استفاده از آن ها برای طولانی مدت شما را خسته خواهد کرد و اطراف بینی تان جا خواهد انداخت.
عینک نه خیلی شل باشد که از روی بینی سر بخورد و جا به جا شود و نه آن قدر سفت که پشت گوش ها را آزار دهد. فاصله مناسب عینک از چشم هایتان به مژه ها آسیب رسانده و مزاحمت ایجاد می کند.
حتما برند باشد؟
آن چه مسلم است خیلی از مواقع برندها نان شهرت و محبوبیتشان را می خورند. گاهی هم طراحی های منحصر به فرد بر قیمت کالا می افزاید اما در این که برای داشتن عینک استاندارد حتما باید سراغ برندها بروید، الزامی وجود ندارد. البته که مارک های معتبر با ضمانت نامه ها و قدرت نامشان، تمام قد پشت کیفیت محصولشان می ایستند و این مسئله خیال ما را از بابت گول نخوردن در این بازار تا حدود خیلی خوبی راحت می کند. اما چنان چه عینکی پیدا کردید که از قضا نام و نشان ویژه ای نداشت اما استانداردها را رعایت کرده بود، بابت هزینه پایین تری که می پردازید، بد به دلتان راه ندهید.
هزینه ها و برندها
مغازه های فروش عینک اصل یا تقلبی در تمام شهر پراکنده اند اما خیابان آرام و پردرخت فلسطین حد فاصل بلوار کشاورز تا خیابان انقلاب، جا به جا فروشگاه های معتبر عرضه کننده عینک آفتابی و طبی دارد. مغازه هایی که گاه کوچکتر هستند و تاکیدشان روی فروش مدل های طبی است و گاه بزرگتر هستند و دریایی از مدل های مختلف برندهای گوناگون را عرضه می کنند.
در این مغازه ها قیمت ها از 200 هزار تومان شروع می شوند و به 2 میلیون تومان هم می رسند. اما اگر توانایی پرداخت مبلغی در حدود 600 تا 800 هزار تومان را داشته باشید، دستتان برای انتخاب از برندهای زیادی باز خواهد بود و مدل های متنوعی پیش رویتان قرار می گیرد. البته برای خرید از برند آنا هیکمن (Ana Hickmann) پرداخت مبلغی در حدود 300 تا 600 هزار تومان کفایت می کند. در میان مدل های عینک جورجیو والنتی، تامی و دیور هم می توانید عینک های خوبی در رنج قیمت 200 تا 300 هزار تومان پیدا کنید.
نرخ عینک های برند ایتالیایی پلیس از حدود 300 هزار تومان شروع می شود و یکی از جدیدترین مدل های 2015 آن، 600 هزار تومان قیمت دارد. اگر دستتان بازتر است می توانید با پرداخت 870 هزار تومان یک عینک ورساچه قاب کائوچویی با طراحی خاص بخرید یا از برندهای روبرتو کاوالی، تام فورد و بولگاری عینک های در حدود 1 میلیون تا یک میلیون و 600 هزار تومان تهیه کنید.
هرچند قیمت مدل های برند سواروسکی از 700 هزار تومان شروع می شود اما بیشتر مدل ها در بازه قیمتی یک یا دو میلیون قرار دارند. برند نام آشنای ری بن، از حدود 600 هزار تومان قیمت گذاری شده است. اما یکی از مغازه داران که مدل های اصل را هم در مغازه دارد، چندین مدل تقلبی که به قول خود او کیفیت بالایی دارند، به قیمت 220 هزار تومان به فروش می رساند.
اگر دستتان در خرید عینک باز است، دنبال مدل های متنوع می گردید و ضمانت نامه ها و خدمات پس از فروش برایتان ارجحیت دارد، سری به خیابان فلسطین بزنید. جایی که رقابت تنگاتنگ مغازه داران برای مشتری ها احترام زیادی به همراه دارد.
فریم و جنس:
در هنگام خرید عینک آفتابی به اندازهی فریم آن دقت کنید. بهتر است فریمی را انتخاب کنید که سایزی متوسط داشته و با فرم طبیعی چشمانتان نیز مطابقت دارد.
از خرید عینکهایی که فریم کوچکی دارند خودداری نمایید، چون میدان دید شما را محدود می کنند و همچنین پوشش دهی مناسبی از چشم شما به عمل نمیآورند، همچنین باید بین آناتومی چهره و عینک شما هماهنگی وجود داشته باشد. برای مثال اگر صورت کشیده و ظریفی دارید بهتر است که از انتخاب فریمهای بزرگ اجتناب نمایید.
به جنس فریم، انعطافپذیری، راحتی و ضد ضربه بودن آن توجه کنید. یک فریم مناسب نباید به شقیقهها و روی گوش و بینی شما فشار بیاورد.
محافظت از چشم:
یک عینک آفتابی مناسب باید اشعهی ماوراءبنفش (UV: Ultra Violet) را کاملاً جذب کرده و مانع عبور آنها شود، همچنین دقت داشته باشید که این مسئله ربطی به تیرگی زیاد آن ندارد. دقت کنید که UV عینک شما باید 400 باشد.
در انتخاب عینک آفتابی باید بسیار دقت کرد؛ تا مانع از عبور امواج UV شود حتی وقتی که هوا ابری است. اگر عینک مورد نظر شما تیره رنگ باشد و مانع عبور امواج UV نشود بسیار خطرناک است چرا که چنین عینکی به دلیل تیره بودن باعث میشود مردمک چشم باز شود که در این صورت امواج UV بیشتری وارد چشم میشود بنابراین چشم در معرض خطر بیشتری قرار خواهد گرفت.
عینک مناسب علاوه بر اینکه باید از ورود امواج UV جلوگیری کند، بهتر است 75% تا 90% از نور مرئی را نیز جذب کند تا از چشم در مقابل شدت نور زیاد نیز مراقبت شود.
چگونه میتوان مطمئن شد، عینک مورد نظر ما 100% امواج UV جذب می کند؟
برای این کار از دستگاهی به نام فوتومتر (Photometer) استفاده میشود. این دستگاه مقدار گذردهی UV را اندازه گیری میکند. مقدار گذردهی عینک مناسب باید در بازه 0% تا 1% باشد.
اما واقعاً امواج UV چه خطراتی دارد؟ سرطان چشم و بیماریهای قرنیه و آب مروارید از مهمترین خطراتی میباشد که این امواج میتواند داشته باشد. تمام افرادی که در فضای باز قرار دارند در خطر امواج UV میباشند. کسانی که بیشترین خطر آنها را تهدید میکند عبارتند از: رانندگان، پلیس، اسکی بازان، ماهیگیران، کشاورزان و افرادی که در شهر ها مدت زیادی بیرون از فضای سر پوشیده بسر میبرند.
شیشه و لنز :
نکتهی بسیار مهمی که در هنگام خرید عینک آفتابی باید لحاظ شود، شیشهی آن است که باید خوب تراش خورده باشد.
اگر شیشهی عینک خوب تراش نخورده باشد حالت آستیگمات ایجاد کرده و باعث خستگی چشمان شما میشود. برای مطمئن شدن از تراش خوب عینک میتوانید با افراد اپتومتریست مشورت کنید، آنها میتوانند با دستگاه لنزومتر از مناسب بودن و خوب تراش خوردن شیشه مطمئن شوند. برای بررسی کلی این موضوع میتوانید به خطوط صاف نگاه کنید نباید آنها را شکسته یا انحنا دار ببینید، البته توجه داشته باشید که با این روش فقط میتوانید متوجه ایرادات واضح بشوید و به ایرادات جزئی آن پی نخواهید برد. از آنجا که کارخانههای معتبر عینک سازی این نکته را در هنگام ساخت لحاظ میکنند، اگر از عینک فروشیهای معتبر خرید کنید قطعاً انتخاب مناسبی خواهید داشت.
شیشههای anti-reflex نیز انتخاب مناسبی میباشند؛ زیرا شیشههایی که دارای این پوشش هستند سبب میگـردند تا نـور بـیـشـتـری بــه چـشم شما برسد و در عـیــن حال نور زننده را بسـیار کاهش میدهنـد.
برخی از لنزها پلاریزه (Polarize) میباشند. از آنجا که بیـشتـرین نـورهای زننده از سـطـوح افـقی حاصل میگردند، این لنزها طوری تنظیم شدهاند کـه امــواج انعکاس یافتهی افقی را حذف میکنند و بـه شـمـا اجازه میدهند تا به سطوحی مانند آب، یخ و برف نگاه کنید.
رنگ :
برای انتخاب رنگ عینک، به شما قهوهای یا خاکستری را پیشنهاد میکنیم؛ چون نسبت به رنگ سیاه چشم شما کمتر خسته میشود و دید مناسبتری در روز برایتان فراهم میشود.
دقت در انتخاب :
برای خرید عینک وقت و هزینهی کافی در نظر بگیرید.
مضرات استفاده از عینکهای آفتابی ارزان قیمت بیشتر از فواید آن است چون این عینکهای آفتابی نه تنها از چشم شما در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت نمیکنند بلکه به آن آسیب نیز میرسانند، همچنین با توجه به اهمیت موضوع و هزینهای که قرار است متحمل بشوید، لازم است که زمان کافی به خرید اختصاص بدهید.
کودکان نیز باید یک عینک مناسب و استاندارد داشته باشند، متاسفانه بسیاری از والدین به خرید عینک آفتابی برای کودکان خود توجه نمیکنند. در این راستا سعی کنید با عینک ساز مشورت کنید و یک عینک با مدل بچهگانه و عدسی و لنز مناسب برای فرزند خود تهیه کنید.
توصیه های لازم در مورد انتخاب عینک آفتابی
1- افرادی که در حال اسکی کردن، حمام آفتاب گرفتن و کوهنوردی در ارتفاعات هستند باید حتماً از عینک آفتابی استفاده کنند. برای اینگونه محیطها عینکهایی لازمند که فقط 12 ـ 8 درصد نور را از خود عبور دهند.
2 ـ عینکهای رنگی متمایل به سبز و قهوه ای به علت مختل کردن طیف رنگ ، مضر هستند . البته برای افرادی که میخواهند به مدت طولانی رانندگی کنند ، توصیه میشود از عینکهای قهوه ای استفاده کنند ، چرا که این عینکها نور آبی آسمان را کاهش وحدت بینایی را افزایش میدهند، لذا برای مصارف روزمره توصیه به استفاده از این رنگ نمیشود .
3 -اگر پشت فرمان مینشینید توصیه میشود که از عینکهای آفتابی سبز رنگ استفاده نکنید چرا که تشخیص نور قرمز و زرد را مختل میکند و از این نظر مناسب نیستند. به عنوان یک اصل بدانید که بهترین رنگ برای عینکهای آفتابی در وهله اول خاکستری و پس از آن قهوه ای است. 4ـ شیشههای عینک آفتابی باید مقاومت کافی داشته باشد. پلی کربنات از همه مواد مقاوم تر است.
5 ـ قاب عینک باید بزرگ باشد تا محافظت کامل در این خصوص صورت گیرد .
6 – یک عینک آفتابی استاندارد عینکی است که وقتی آن را در مقابل یک صفحه طرح دار تکان میدهیم نباید صفحه موجدار تار و کج و معوج دیده شود .
7 – اگر میخواهید بدانید که تیرگی عینک آفتابی شما مناسب است یا نه، در یک اتاق با نور معمولی با عینک آفتابی به آینه نگاه کنید اگر عینک آفتابی شما مناسب باشد نباید چشمان خود را ببینید .
8 – کودکانی که برای ساعتهای طولانی در زیر نور آفتاب در حال بازی کردن هستند باید از عینکهای مخصوص خودشان استفاده کنند .
9 – اگر در محل کار خود با اشعههای زیاد در تماس هستید، عینک آفتابی جوابگو نخواهد بود لذا توصیه میشود عینکهای متفاوت و مخصوص استفاده نمایید (برای مثال در جوشکاری ویا کار با وسائلی که تولید اشعه میکند عینک ویا محافظ های خاصی لازم است )
10 – افرادی که تحت عمل آب مروارید یا لیزیک یا لازک قرار گرفتهاند باید در مواجهه با آفتاب از عینکهای آفتابی مجاز استفاده کنند .
11- بعضی داروهای پوستی یا چشمیحساسیت چشمها را به نور آفتاب بیشتر میکند در صورت استفاده از این داروها ( به عنوان مثال کسانی که از قطره های چشمییا قرص داکسی سیکلین استفاده میکنند ) باید حتماً از عینک آفتابی استفاده کنند .
12- عینکهای آفتابی با شیشههای رفلکس که دارای پوشش آینهای هستند برای مصارف اسکی یا کوهنوردی مناسب میباشند .
13- با توجه به هزینههای مختلف که روزمره متحمل میشوید خرید یک عینک آفتابی استاندارد نه تنها عملی درست و به جا بلکه ضروری میباشد . بهای استفاده از عینکهای تقلبی به خطر انداختن سلامتی چشم هایتان میباشد .
14 – برای تهیه عینک آفتابی بهتر است با یک چشم پزشک مشورت کنید و یا از یک اپتومتریست کمک بگیرید . و جهت خرید آن به عینک فروشیهای معتبر مراجعه نمایید . با خرید یک عینک خوب به راحتی میتوانید تا چند سال از آن استفاده کنید .
15- اگر دچار اختلال در بینایی هستید و از عینک طبی استفاده میکنید چنانچه مایل بودید میتوانید از عینکهای آفتابی مخصوص که بر روی عینک طبی قرار میگیرند استفاده نمایید و یا برای عینک طبی خود شیشه های فتوکروم و یا شیشه های رنگی سفارش دهید .
نحوه شناخت عینک استاندارد
«در لنز عینکهای ارزان مادهای به نام (Triace tate) است که فقط 40 درصد ازUV را جذب میکند و برای چشم بسیار مضر هستند بنابراین بهترین راه شناخت عینکهای استاندارد، استفاده از دستگاه UV متر است که اغلب در عینکفروشیهای معتبر یافت میشود.»
بدون استفاده از دستگاه «یووی متر» جهت شناخت استاندارد بودن عینکهای آفتابی، تشخیص یک عینک آفتابی مناسب، حتی برای چشم پزشکان نیز سخت و غیرممکن خواهد بود.
گفتنی است این دستگاه باید UV عینک را از 98درصد به بالا نشان دهد. همچنین گاهی علامت «400 UV» در کنار برخی از عینکها درج شده است که نشاندهنده قابلیت حفاظت بر علیه UVB است.
نمیتوان هر عینک گرانقیمتی را استاندارد قلمداد کرد و باید تمامی آنها توسط دستگاه (یوویمتر) تست شوند.
خاصیت عینکهای شیشهای بدون نمره
در حال حاضر اکثر عینکهای طبی و آفتابی بهدلیل هزینههای بالای آن از شیشهای تبدیل به تلق شدهاند، ولی جالب است که بدانید اگر شیشه بدون شمارهای را جلوی چشمان خود بگذارید، باعث میشود 98 درصد از UV توسط آن جذب شود. آنچه در انتخاب عینک آفتابی مهم میباشد، این است که باید کل چشم توسط آن گرفته شود، بنابراین استفاده از عینکهای کوچک که بیشتر برای زیبایی طراحی شدهاند و هیچ پوششی ندارند، توصیه نمیشود.
آیا کودکان هم به عینک آفتابی نیاز دارند ؟
کودکان به دلیل این که ممکن است بیش از سایرین در معرض آفتاب قرار گیرند، احتیاج به عینکهای آفتابی دارند. هر قدر افراد جوانتر باشند UV بیشتر به چشم آنها صدمه خواهد زد، چرا که قرنیه و عدسی چشم کودکان بسیار شفاف است وUV بدون برگشت داخل چشم میرود در صورتی که در افراد سن بالاتر به دلیل کدر بودن عدسی و قرنیه، مقداری ازUV بازتاب خواهد داشت، پس بهتر است کودکان و بزرگسالان در معرض آفتاب از 10 صبح تا ساعت14 زدن عینک را به هیچ وجه فراموش نکنند؛ چرا که در این مدت زمان، حتی اگر شخص در سایه نیز قرار داشته باشد، خطر صدمه اشعهUV چشمان را تهدید میکند.
فیلتر پلاریزه
اغلب اشعههای مضر از استوا میآیند و بهشکل افقیاند. عینکهای پلاریزه میتوانند جلوی این اشعهها را به خوبی بگیرند، چرا که این عینکها اجازه میدهند فقط اشعههای عمودی، داخل چشم شوند و تنها مشکل این عینکها این است که اگر خودرویتان (السیدی) دارد شما به هنگام نگاه کردن به این صفحه، کمی دچار مشکل شده و ممکن است این صفحه را واضح نبینید. بنابراین، این نوع از عینکها بیشتر برای افرادی که دارای دید بسیار خوب و شغل خلبانی یا تیراندازی هستند توصیه میشود.
آیا رنگ رنگ شیشه عینک هم مهم است ؟
رنگ و لایههای مختلف موجود در شیشه هریک با توجه به کاربرد آن طراحی میشود مثلا رنگ خاکستری به دلیل این که شدت نور را در تمامی رنگها به طور یکسان کم میکنند و کمترین اختلالی را در دید رنگی ایجاد میکنند، برای رانندگی و سایر کاربردهای روزمره مناسبند. دکتر اساسی درخصوص عینکهای شیشه زرد میافزاید: این عینکها نور آبی را تا حد زیادی جذب میکنند، بنابراین بیشتر سطحها میتوانند آن را منعکس و منتشر کنند و به همین دلیل عینکهای اسکی بیشتر زرد هستند.
همچنین عینکهای قهوهای علاوه بر جذب بهتر نور آبی و فرکانسهای بالا، اشعه ماوراءبنفش را هم بیشتر جذب میکنند و عینکهای سبز بخشی از نور آبی را فیلتر کرده و درخشندگی سطوح را کاهش میدهد و در پایان عینکهای قرمز و ارغوانی که بیشتر برای شکار و اسکی روی آب مناسبند در محیطهای سبز و آبی استفاده میشود.
آیا در زمستان هم احتیاج به عینک آفتابی داریم ؟
استفاده از عینک آفتابی در زمستان، بخصوص در برف را توصیه می شود . از آنجا که برف بازتاب 80 درصد ازUV را دارد و زمین و آب فقط 10 درصد ازUV را منعکس میکنند، اهمیت استفاده از عینک آفتابی در زمستان کمتر از استفاده از آن در فصل تابستان نیست.
عیـنـک آفتابی خوب باید شرایط زیر را داشته باشد :
1- چشمان شما را در برابر اشعه ماوراء بنـقش محافظت کند.
2- چشمان شما را در برابر نور شدید خورشید محافـظت کند.
3- چـشمـان شما در برابر نورهای زننده و خـیـره کـنـنـده محافظت کند.
4- وضوح و کنتراست را بهبود ببخشد.
یـک عیـنـک ارزان قیـمت و بی کیفیت مـعمـولا مـزایای فـوق را در اختیار شما قرار نمی دهـند بـلکه تنها از شدت نور میکاهد ولی اشعه ماوراء بنفش را حذف نمی کنـد. از ایـن رو عـنـبـیــه چـشمـان بـواسطـه کـاهش شـدت نـور منبسط تـر و بازتر شده و اجازه می دهد اشـعـه مـاوراء بنـفـش بیـشتری به آنها برسد که سبب آسیب به شبکیه چشم و در پی آن ابتلا به آب مروارید و حتی سرطان چشم می گردد. بنـابـرایـن حتما از عیـنـک هـای آفـتـابی دارای حداقل حفاظت UV-4000 بـا مـارک هـای مـعـتبر استفاده کنید
منبع: اختصاصی پورتال آسمونی
عینک آفتابی شما از چه نوعه و تجربتون از خرید عینک آفتابی چی بوده؟