- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فناوری
- کالای دیجیتال
- سونوگرافی چیست؟

سونوگرافی چیست؟
کلمه ی سونوگرافی از دو قسمت سونو(به معنی صدا) و گرافی(به معنی نگاشتن-نگاری) تشکیل شده که در کلمه به معنی صدانگاری است.
بنابراین، سونوگرافی به عمل تشخیص اشکال از طریق فرستادن امواج صوتی با فرکانس بالا میگویند که به بدن وارد میشوند. این روش با استفاده از بازتاب امواج از اعضای درونی بدن تصاویری قابل دیدن میسازد که معمولاً مادران باردار بسیار از آن استقبال میکنند. اصولاً برای تشخیص سلامتی جنین در بدن مادر این عمل انجام میشود. سلامت جمجه و مغز جنین، دست و پا و انگشتان، قفسه ی سینه و قلب و تقریباً هر نوع تصویربرداری مربوط به سلامت بدن بزرگسالان نیز توسط سونوگرافی های مختلف انجام میشود. این عمل در مقایسه با MRI ها اشعات مضر وارد بدن نمیکنند و کم ضرر هستند.
علاوه بر مادران باردار، افرادی با مشکلات کبدی، کلیه و مجاری ادراری، چشم، رحم و تخمدان، طحال، تومورهای سرطانی، حفره های توخالی یا انباشته از مایع، مشکلات و کیست رحم و سینه و ... به این کار روی می آورند تا از وضعیت درون بدن خبردار شوند.
اگرچه انجام مکرر سونوگرافی ها توصیه نمیشود، اما گاهی امری ضروریست. چراکه با هیچ روش دیگری به طور دقیق نمیتوان متوجه وضعیت سلامت درون بدن شد.
حین معاینه شما دراز میکشید و دستگاهی به نام مبدل بر روی بخش آسیب دیده ی بدنتان یا هرجا که به سونوگرافی احتیاج دارد به همراه لایه ای از ژل حرکت میکند. این مبدل به این دلیل اینگونه نامگذاری شده که وظیفه ی تبدیل امواج صوتی را در اختیار دارد و از بافت درون بدنتان تصویربرداری میکند تا از هرگونه توده ی غیرعادی یا مشکل دیگری از طریق این تصاویر آگاه شوید.