
15 اکتبر، روز جهانی دانش آموزان
دانشآموز از لحاظ لغوی به معنی کسی است که دانش میآموزد و در اصطلاح، برای اطلاق به محصلان رسمی در سطح تحصیلات پیش از دانشگاه به کار میرود. در یک نظام آموزشی، وقتی یک فرد میآموزد که «دیگران چه گفتهاند و چه کردهاند» و برایش میگویند که «مسایل پیچیدهٔ یک علم را چگونه حل کردهاند» دانش آموز، دانشجو یا طلبه است. فقط از زمانی که خودش به مرز دانش میرسد و مسئله تازهای را کشف یا حل میکند یک محقق و دانشمند است.
دانش آموز کیست؟
دانش آموز یعنی فردی که می خواهد دانش را بیاموزد و علم خود را افزایش داده تا روزی بتواند علمش را به دیگران انتقال داده یا معلم شود و یا ازعلم خود در راه توسعه صنعت و آبادانی کشورش استفاده نماید.
حال از خود می پرسیم یک دانش آموز موفق کیست؟ و چگونه به مقام و مرتبه ی موفقیت در تحصیل علم می رسد ؟ از نظر اندیشمندان و علمای اسلامی دانش آموز موفق فرد با استعدادی است که می کوشد تمامی اوقات تحصیل در دروس مختلف را از معلمش بیاموزد و در تمامی ساعات کلاس به کلمات و سخنان استاد و معلمش ، کاملا گوش فرا دهد و بعد از اتمام دروس در همان روز درس ،
مجددا دروس را تمرین و تکرار نموده تا در روز امتحان پایان سال ، مطالعه و حفظ و ضبط دروس برایش سهل و آسان بوده تا بتواند شاگرد ممتاز گردد مضافا لازم به توضیح است دانش آموز موفق کسی است که علاوه بر احترام به معلمین خود در مدرسه ، در خانه نیز به پدر و مادرش و دیگر اعضای خانواده بسیار مهربان بوده و به آنان اکرام می نماید.